Firmamızın Servisini Farklı Firma Kullanmak İstediğindeki Yükümlülük

dsenuz

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhaba Çalıştığımız Firma Organize Sanayi de yer alan bir firma. Kendi Çalışanlarımıza servis firması ile servis hizmeti sunuyoruz.Sözleşmemizde İSG ile ilgili maddeler Mevcut. Aynı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren komşu bir firma da bizim kullandığımız servise 2 personelinin kullanması için talepte bulundu. Sizce bu teklif geri mi çevrilmeliyiz müşterimiz olduğu için de geri çevrilemiyor sanırım. Bu durumda sizce komşu firma işvereninden yaşanacak bir iş kazasında tüm sorumluluğun onlarda olacağına dair bir yazı mı almalıyım.
 

Mehmet Gençoğlu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
22 May 2012
Mesajlar
417
Tepki puanı
599
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Merhaba;

Olası bir kaza durumunda kanun önünde o 2 personelin sorumluluğu firmanızda olacaktır. Bu sorumluluğun alacağınız yazı ile diğer firma üzerine bırakılması durumu yasal olarak ne kadar geçerli bunu hukukçular daha net cevaplar ancak ben pek geçerli olduğu kanısında değilim.

Pandemi sürecinde kontrol edemediğiniz 2 kişinin servislerinizde olması da covid açısından risk taşımaktadır.

Benim şahsi kanaatim bu riski hiç almamak yönünde.
 

kmtugba87

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
24 Ağu 2013
Mesajlar
257
Tepki puanı
464
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İyi Çalışmalar;

Çalışan sayısı az olan ve yakın olan firmalar bu yönteme başvurmaktadır. Fakat bu durum her iki firma için de risklidir. Öncelikle güncel konumuz covid açısından değerlendirilecek olursa @Genco beyin dediklerine katılıyorum. Firma dışından 2 kişinin sizin servisi kullanması bulaşma riskini artırır.

İkinci konumuz kaza yapma durumuna gelecek olursak, müşteri memnuniyeti açısından yapılan bu iyi niyetli davranış personelin yaralanması veya ölümü halinde kamu davasına dönüşecek ve karşı tarafa tazminat hakkı doğacaktır. Bildiğim kadarıyla şöyle bir uygulama var. Müşteriniz olan firma 2 personelin taşınması için taşıma firması ile sözleşme imzalasın. Siz yine taşıyacaksanız da sorumluğu müşterinizle ve servis işini yapan firmayla bölüşmüş olursunuz.

Ama en doğru yöntem hiç bu yönteme başvurmamak ve hukuki zorlukları müşteri ile paylaşarak bu fikirden döndürmek.
 

Soner TALAK

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Şub 2016
Mesajlar
3
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Servisi dışarıdan hizmet alım yoluyla temin ediyorsanız ilgili firmada aynı servislerle hizmet alım sözleşmesi yapıp koltuk sigortası yaptırdıktan sonra durumu çözebilirsiniz.Aksi halde hem sizin firmanız hemde servis şoförü kamu davasına konu olabilir.
 

Sukru soylu

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 May 2018
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
resmi sözleşme yapılmalı. ancak sözleşmede ki taşıma şartları ve kuralları mutlaka dikakte alınmalıdır.
 

Seyidoglu

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Ağu 2017
Mesajlar
7
Tepki puanı
7
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Bu konuda yapılacak en doğru davranış üçlü sözleşme yöntemi olacaktır. Taşıyıcı firma veya kişi, Taşıma sözleşmesi olan firma ve komşu firma veya taşeron firma arasında yapılacak ve sorumlulukların ayrıntılı olarak belirtildiği taşıma sözleşmesi olmasıdır. Ayrıntılar Şirket avukatından alınmalıdır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.