Epilepsi Hastasıyım

Hakan1234

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Diğer
Merhaba bugün hakkımda soruşturma açıldı sebebi ise 1 sene önce hastane de sözleşmeli personel olarak başladım işe girerken bende sağlık raporu istediler önce de epilepsi hastalığım vardır sağlık raporu yazıyor hastalığım rapor da yazıyor olması rağmen. Hastane müdürde bana gece çalışamaz raporu al bende bu hafta gece çalışamaz raporunda aldım bugün hakkımda soruşturma açildi sebepi ise benim sözleşme de gece vardiyası çalışabilir ifadesi var ben gece çalışamaz raporu aldım için şuan da rapor usulüzlük yaptım diye soruşturma açıldı iş akdi feshetme kadar gidermis acaba sözleşmenin feshetme hakları var mı

chatgpt

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Diğer
Merhaba bugün hakkımda soruşturma açıldı sebebi ise 1 sene önce hastane de sözleşmeli personel olarak başladım işe girerken bende sağlık raporu istediler önce de epilepsi hastalığım vardır sağlık raporu yazıyor hastalığım rapor da yazıyor olması rağmen. Hastane müdürde bana gece çalışamaz raporu al bende bu hafta gece çalışamaz raporunda aldım bugün hakkımda soruşturma açildi sebepi ise benim sözleşme de gece vardiyası çalışabilir ifadesi var ben gece çalışamaz raporu aldım için şuan da rapor usulüzlük yaptım diye soruşturma açıldı iş akdi feshetme kadar gidermis acaba sözleşmenin feshetme hakları var mı
Merhaba, anlattıklarından şöyle anlıyorum:
  • Sen işe girerken sağlık raporunda epilepsi hastalığın belirtilmiş.
  • Hastane müdürü, bu durumu görünce ayrıca bir "gece çalışamaz" raporu almanı istemiş, sen de aldın.
  • Şu anda idare, senin sözleşmende "gece çalışabilir" yazdığı için ve senin sonradan "gece çalışamaz" raporu aldığın için usulsüzlük iddiasıyla soruşturma açtı.
  • Endişen: Bu süreç iş akdinin feshi ile sonuçlanır mı?
Şimdi hukuki olarak birkaç önemli nokta var:
  1. İşe Giriş Sağlık Raporu:
    Eğer işe girişte sunulan sağlık raporunda epilepsi ve buna bağlı gece çalışmaması gerektiği belirtilmiş olsaydı ve buna rağmen hastane seni işe aldıysa, bu kurumun da sorumluluğu olurdu.
    Eğer işe giriş sağlık raporunda sadece "epilepsi var" yazıyor ama "gece çalışamaz" ifadesi yoksa, o zaman gece çalışabileceğin varsayılır.
  2. Sonradan Alınan Gece Çalışamaz Raporu:
    Bu raporu müdürün talebiyle aldığını söylüyorsun. Yani kendi kendine değil, işverenin isteğiyle bir rapor sunmuşsun. Bu önemli bir ayrıntı, çünkü savunmanda kullanabilirsin.
  3. Sözleşme Maddesi:
    Sözleşmende "gece çalışabilir" ifadesi varsa ve sen sonradan "gece çalışamaz" raporu sunduysan, bu durum işyerinin iş şartlarında önemli değişiklik olarak değerlendirilebilir.
    Yani işveren derse ki:
    "Senin işe alınma şartlarından biri gece çalışabilmendi. Şu an bu şartı kaybettin."
    Bu gerekçeyle sözleşmeyi feshetme hakları olabilir.
  4. Fesih Olursa:
    Eğer fesih olursa, bu ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık gibi ağır bir maddeyle yapılmazsa, normal bir sağlık mazeretiyle yapılan fesih olur. Bu durumda kıdem tazminatın (kadroya geçiş durumunda) ve hakların etkilenebilir.
  5. Senin Savunman:
    • Müdürün talebiyle rapor aldığını,
    • Hastalığının işe girişte bildirildiğini,
    • İsteğin dışında durumun değişmediğini,
    • Görev değişikliği yapılabileceğini (örneğin gündüz vardiyasında çalışabileceğini)
      belirterek savunmanı yapman çok önemli.
ÖZETLE:
Evet, iş akdin feshedilebilir. Ancak bu doğrudan seni kusurlu yapmaz.
Savunmanda özellikle "ben bu durumu gizlemedim, sağlık raporunda belirtildi, müdürümün talebiyle işlem yaptım" vurgusu yap.
Ve istersen ekle: "Gündüz vardiyasında çalışarak hizmet vermeye devam etmek isterim" diye. Bu iyi niyetini gösterir.
İstersen sana kısa bir örnek savunma metni de yazabilirim. İster misin?
4o

Şunu dedin:​

yaz

ChatGPT:​

Tabii, işte sana uygun, sade bir savunma metni örneği:

SAVUNMA METNİ
…/…/2025
Kurumunuzda sözleşmeli personel olarak görev yapmaktayım. İşe giriş sürecimde sunmuş olduğum sağlık raporumda, epilepsi hastalığım açıkça belirtilmiştir. Sağlık durumum kurum bilgisi dahilindedir.
İşe başladıktan sonra bağlı bulunduğum müdürümün talebi üzerine, "gece çalışamaz" ifadesini içeren ayrıca bir sağlık raporu alarak kuruma sundum. Bu raporu kendi inisiyatifimle değil, amirimin yönlendirmesiyle almış bulunmaktayım.
Sözleşmemde gece çalışabilir ibaresi bulunmakla birlikte, mevcut sağlık durumum nedeniyle hekim raporu doğrultusunda gece çalışma koşullarını yerine getiremeyeceğim anlaşılmıştır. Bu durum işe girişimden sonra sağlık durumumda oluşan bir değişiklik değildir; hastalığım daha önce de mevcut olup raporumda yer almaktadır.
İşimi sürdürme konusunda iyi niyetli olduğumu, sağlık koşullarım doğrultusunda gündüz vardiyasında çalışarak hizmet vermeye devam etmek istediğimi belirtir, bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla,
[Adın Soyadın]
[T.C. Kimlik No veya Sicil No]
[İmza]

İstersen bunu biraz daha resmi veya daha detaylı da yazabilirim, kurumun ciddiyetine göre şekillendiririz.
İstersen bir tane daha alternatif hazırlayayım mı, daha güçlü bir versiyon?
4o

devam

Tabii, işte daha güçlü ve resmî bir alternatif savunma metni:

SAVUNMA METNİ
Sayı: [varsa sayı yazılır]
Konu: Savunma
…/…/2025
[Çalıştığın Kurumun Adı] Müdürlüğü'ne,
Kurumunuzda [görevin] olarak görev yapmaktayım.
İşe giriş aşamasında tarafımdan istenen sağlık raporunda, epilepsi hastalığım açık bir şekilde belirtilmiş olup, işe alımım bu bilginin kurum tarafından bilinmesi suretiyle gerçekleştirilmiştir. Sağlık durumum işe girişten sonra meydana gelen yeni bir durum değildir.
İşe başladıktan sonra bağlı bulunduğum amirimin talimatı üzerine ayrıca gece çalışamaz ibareli sağlık raporunu alarak idareye sundum. Bu rapor, tarafımdan bir usulsüzlük kastıyla değil, tamamen üstlerimin yönlendirmesiyle, mevcut sağlık durumumun belgelenmesi amacıyla alınmıştır.
Sözleşmemde "gece çalışabilir" ibaresi bulunmasına rağmen, sağlık raporumla belgelenen mevcut durumum göz önüne alındığında, gece çalışmasının sağlık açısından risk oluşturacağı hekim raporu ile sabittir. Sağlık hakkı Anayasa ve ilgili mevzuat ile güvence altına alınmış temel bir haktır.
Tarafımca herhangi bir bilgi saklama, yanıltıcı beyan veya görevden kaçınma kastı bulunmamaktadır. İşime olan bağlılığım devam etmekte olup, sağlık durumumun elverdiği şekilde gündüz vardiyalarında görevimi sürdürmeye hazır olduğumu beyan ederim.
İşbu savunmanın, hakkımda yürütülen soruşturmada göz önünde bulundurulmasını ve lehime değerlendirilmesini arz ederim.
Saygılarımla,
[Adın Soyadın]
[T.C. Kimlik No veya Sicil No]
[İmza]

Bu ikinci metin daha resmî ve güçlü bir dil kullanıyor.
İkisini birden yazıp götürebilirsin; kurumun diline göre uygun olanı seçersin.
İstersen ayrıca sana soruşturma müfettişine sözlü ifade verirken nasıl bir dil kullanman gerektiği konusunda da küçük tavsiyeler yazayım mı?
Çünkü yazılı savunma tamam da, sözlü ifade çok etkili olur. İster misin?
4o

devam

Süper, hemen devam edelim:
İfade verirken dikkat etmen gerekenler şöyle:

Sözlü İfade Verirken Dikkat Edilecekler​

1. Soğukkanlı ve Saygılı Ol:
Ne olursa olsun, müfettişe veya ifade alana karşı asla savunmaya geçer gibi, sinirli bir tavır sergileme.
Sakin, net ve ölçülü konuş. Çünkü ifadede tavrın, yazılı savunmadan bazen daha etkili olur.
2. Kronolojiyi Anlat:
Şöyle sırayla anlatman çok önemli:
  • İşe girişte epilepsi hastalığının bildirildiğini,
  • İşe başladıktan sonra müdürünün gece çalışamaz raporu almanı istediğini,
  • Senin bu talep üzerine sağlık raporu aldığını,
  • Kendi başına hareket etmediğini.
Bunu net şekilde kronolojik anlatırsan kafalarında "planlı usulsüzlük" gibi bir algı oluşmaz.
3. Kasti Bir Hareketin Olmadığını Vurgula:
Şunu söyle:
“Benim işe giriş aşamasında da sağlık durumum kurumun bilgisi dahilindeydi. İlgili raporlar dosyadadır. Müdürümün yönlendirmesiyle rapor aldım, herhangi bir usulsüzlük veya kasıtlı yanlış beyanda bulunmadım.”
Bu cümle çok önemli. Kasıt varsa ağır ceza olur, kasıt yoksa genelde uyarı ya da başka bir çözüm düşünülür.
4. Çözüm Önerisi Sun:
Sonuna doğru şu şekilde bir çözüm öner:
“Gündüz vardiyasında çalışarak kurumuma hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Sağlık durumuma uygun şekilde görevimi en iyi şekilde sürdürmeye hazırım.”
Bu iyi niyetli olduğunun kanıtı olur.
5. Kısa ve Öz Konuş:
Çok detaya girip lafı uzatma. Ne kadar net, kısa ve temiz anlatırsan o kadar iyi algılanırsın.

Özetle:​

• Kronoloji: Hastalık → Müdür yönlendirmesi → Rapor → İyi niyet
  • Kasıt yok: Usulsüzlük niyetin olmadığını açık açık söyle.
  • Çözüm odaklılık: “Gündüz çalışırım, kurumuma hizmet etmek isterim” diye bitir.

İstersen sana örnek bir sözlü ifade metni de yazayım, aynen çalışıp prova gibi yapabilirsin. İster misin? ✨
Hazır olursan onu da çıkaralım.
4o

devam

Tabii! İşte sana sözlü ifade için örnek bir konuşma metni:
Bu şekilde kendinden emin, sade ve düzgün bir şekilde anlatırsan çok etkili olur:

Sözlü İfade Örneği
“Ben [adın soyadın], kurumunuzda [görevin] olarak görev yapmaktayım.
İşe girişim sırasında sunmuş olduğum sağlık raporumda epilepsi hastalığım açık şekilde belirtilmiştir. Sağlık durumum işe giriş aşamasında kurum bilgisi dahilindedir.
İşe başladıktan sonra bağlı bulunduğum müdürüm, epilepsi rahatsızlığım nedeniyle ayrıca gece çalışamaz ibareli bir rapor almamı istedi. Bu doğrultuda hekimime başvurarak gece çalışamaz raporunu aldım ve kuruma sundum.
Bu süreç tamamen müdürümün yönlendirmesiyle gerçekleşmiş olup, kendi başıma bir karar vererek veya kurumu yanıltma amacıyla yapılmamıştır.
Herhangi bir bilgi saklama, yanıltıcı beyanda bulunma veya usulsüzlük kastım kesinlikle yoktur.
İşe alınma şartlarımda sağlık durumumdan dolayı gece çalışamama durumu baştan beri mevcuttur ve hastalığım sabittir, sonradan oluşmuş yeni bir durum değildir.
Mevcut sağlık durumum göz önüne alınarak, kurumuma olan bağlılığımı sürdürmek için gündüz vardiyalarında çalışmaya devam etmeye hazırım.
Bu konuda iyi niyetli olduğumun ve çalışmaya devam etme isteğimin değerlendirilmesini arz ederim.”

Ekstra Tavsiyeler:​

• Ses tonun ne çok yüksek, ne de çok sessiz olsun, kararlı ve sakin bir şekilde konuş.
  • Kısa duraksamalar yaparak cümlelerini net bitir, birleştirip acele etme.
  • Son cümlede iyi niyetini mutlaka vurgula.
  • Göz teması kurman çok artı puan kazandırır.

İstersen, ayrıca sana en sonunda ifade formuna imza atarken nelere dikkat edeceğini de anlatabilirim (küçük ama çok önemli şeyler var).
İster misin?
Bu işin tam paketini yapalım istersen?
4o

devam

Çok iyi, birlikte eksiksiz gidelim o zaman!
Şimdi sana ifade verdikten sonra özellikle imza aşamasında dikkat etmen gereken kritik noktaları anlatıyorum:

İfade Formu İmzalarken Nelere Dikkat Etmelisin?​

1. Yazılan İfadeyi Mutlaka Oku!
İfade alındıktan sonra bir tutanak (ifade formu) önüne getirilir.
Ne olursa olsun acele etmeden baştan sona oku.
  • Senin söylediğin ifadeler doğru yazılmış mı?
  • Cümleler yanlış anlam yaratacak şekilde değiştirilmiş mi?
  • "İş akdimi bilerek riske attım" gibi sana ait olmayan cümleler eklenmiş mi?
Eğer yanlış yazıldıysa, hemen söyleyip düzelttir.
Not: Eğer düzelttirmezlerse, kendi el yazınla ifadenin altına şunu ekleyebilirsin:
"İfadem yanlış yazılmıştır, tarafımca kabul edilmemektedir."
ve sonra imzalarsın.

2. İlave Ekleme Hakkın Var:
Eksik bir şey yazıldığını fark edersen, ifade formunun en altına kendi el yazınla küçük bir not ekleyebilirsin.
Mesela şöyle:
"İşe girişte sağlık durumum bildirilmiş olup, iyi niyetle çalışmaya devam etmek istediğim tarafımdan ayrıca beyan edilmiştir."
Bu şekilde küçük bir not bile seni ciddi şekilde korur.

3. Asla Boş Kâğıda İmza Atma:
Bazı yerlerde önce imzalatıp sonra üstünü doldururlar (nadir de olsa olur).
  • İmzalayacağın formda her şey tam ve doğru yazılı olacak.
  • Boş bir form imzalama, "sonra doldururuz" diyenlere itibar etme.

4. Gerekirse "Şerh" Düş:
Şüpheliysen, imza kısmına kendi el yazınla şunu yazabilirsin:
"İfadem kendi beyanımdır, ek savunma hakkım saklıdır."
Bu seni ileride de ayrıca korur. Bir sıkıntı olursa ek savunma isteme hakkın olur.

Kısacası:​

YapılacaklarYapılmayacaklar
İfadenin tamamını oku.Boş kağıda imza atma.
Gerekirse düzeltme iste.Sadece "hadi bitsin" diye imzalama.
Kendi el yazınla ek not yazabilirsin.Seni suçlayan bir ifadeyi onaylama.

İşte bu kadar!
Bunlara dikkat edersen işini çok sağlamlaştırırsın ve çok daha güvenli ilerlersin.

İstersen son olarak sana soruşturmanın nasıl sonuçlanabileceği (senaryolar) hakkında da kısa bilgi verebilirim.
İstersen devam edelim mi? ✨
Ne gibi sonuçlar çıkabilir, birlikte bakalım mı?
4o

devam

Süper, hemen devam edelim!
Şimdi sana bu soruşturmanın sonunda başına neler gelebilir tek tek anlatacağım:

Soruşturmanın Muhtemel Sonuçları​

1. Uyarı veya Kınama Cezası Verilmesi (En Hafif Seçenek)
  • Soruşturmacı, kasıt olmadığını, durumu bildirdiğini ve iyi niyetli olduğunu görürse, "hafif bir disiplin cezası" verebilir.
  • Örneğin:
    • Uyarı cezası (daha dikkatli olman istenir)
    • Kınama cezası (yazılı olarak kınanırsın, siciline işler ama işine devam edersin)
  • Bu cezalar işten çıkarma gibi ağır sonuçlar doğurmaz. İşine devam edersin.
2. Görev Yeri veya Çalışma Şartlarında Değişiklik
  • Soruşturma sonucu şöyle diyebilirler:
    "Gece çalışamaz raporu sunduğu için artık sadece gündüz vardiyasında çalıştırılsın."
  • Yani seni gece nöbetlerine yazmazlar, görevini gündüz vardiyalarında sürdürürsün.
3. İş Akdinin Feshi (En Ağır Seçenek)
  • Eğer kurum şöyle düşünürse:
    "İşe alınma şartlarından biri gece çalışmaktı, bu şart ortadan kalktı."
  • Bu durumda sana işten çıkarma teklif edebilirler.
  • Ancak dikkat:
    • "Disiplin nedeniyle işten çıkarma" değil,
    • "Sağlık durumu nedeniyle iş şartlarına uygun çalışamama" gerekçesiyle olur.
Bu da hukukta mazeretli fesih sayılır.
Yani yüz kızartıcı bir durum, ceza ya da kara liste gibi bir şey yaşamazsın.
4. İdari Tedbir (İşlem Yapılmaması)
  • Eğer soruşturmacı açıkça "burada usulsüzlük yoktur, sağlık hakkı korunmalıdır" derse, hiç ceza verilmeyebilir.
  • Sadece bir tavsiye kararı çıkar: "Sağlığına uygun işlerde çalıştırılsın."

️ Seni en çok koruyan şeyler:​

• Başta hastalığını bildirmiş olman,
  • Müdür yönlendirmesiyle hareket etmiş olman,
  • İyi niyetle çalışmaya devam etmek istemen.
Bu 3 unsur seni çok güçlü yapıyor. Özellikle yazılı ve sözlü savunmanda bunları vurgulaman çok çok önemliydi — ki biz bunları çok güzel yerleştirdik!

İstersen şimdi bir de şunu çalışalım:
"Sana savunmada zorluk çıkarırlarsa veya hakkını yeme gibi bir durum olursa hangi hakların var?"
"Soruşturma sonucu aleyhine olursa hangi hukuki yolları kullanabilirsin?"
Bunu da ister misin? İstersen onu da anlatayım tam paket hazırlamış olalım!
Devam edelim mi?
4o

devam

Harika, birlikte tam paket gidelim!
Şimdi de sana anlatıyorum: Eğer soruşturma sonucu olumsuz olursa neler yapabilirsin, hangi hakların var?

⚖️ Soruşturma Sonrası Hakların ve Başvuru Yolların​

1. Savunma Hakkı İhlal Edilirse:
Örneğin;
  • İfaden tam alınmadıysa,
  • İstediğin bilgileri sunmana izin verilmediyse,
  • İfade tutanağı üzerinde oynamalar yapıldıysa,
    bu durumda savunma hakkın ihlal edilmiş olur.
➡️ Hemen savunma hakkı ihlali nedeniyle itiraz edebilirsin.
İtirazı bağlı bulunduğun kuruma yaparsın. Yazılı dilekçe ile başvuru yapılır.
2. Soruşturma Sonucu İşten Çıkarılırsan:
Eğer iş akdini feshederlerse:
  • İdare sana bir fesih bildirimi göndermek zorunda. (Yazılı ve gerekçeli olmalı.)
  • Bu bildirimi aldıktan sonra 60 gün içinde
    İdare Mahkemesi'ne dava açabilirsin.
➡️ Çünkü senin durumunda gece çalışamama sağlık engeline dayanıyor.
➡️ Sağlık nedeniyle çalışamamak, "kendi kusurun" değil, zorunlu mazeret sayılır.
➡️ Mahkemede bu durumda çok güçlü bir pozisyonda olursun.
İdare mahkemesinde açacağın dava türü:
"İşlem iptali ve işe iade davası" olur.
(Avukatsız da açılabilir ama istersen bir idare hukuku avukatına da danışabilirsin.)
3. İdari Ceza Verilirse (Uyarı/Kınama gibi):
  • Uyarı, kınama, aylıktan kesme gibi bir ceza alırsan da yine itiraz hakkın var.
  • Ceza tebliğ edildikten sonra 60 gün içinde üst disiplin kuruluna veya idari yargıya başvurabilirsin.
➡️ Bunu da yazılı dilekçeyle yapıyorsun.

️ Özetle Hakların:​

KonuHakkın
Savunma hakkı ihlaliİtiraz edip savunmanın yeniden alınmasını isteyebilirsin.
İş akdi feshi60 gün içinde İdare Mahkemesine dava açabilirsin.
İdari cezaİtiraz veya idari dava açma hakkın var.

Sana Önerim:​

• Sözlü ifadeni verirken çok temiz ve net anlat,
  • İmza aşamasında dikkatli ol (sana yazdıklarımıza uy!),
  • Sonrasında gelen sonucu mutlaka yazılı olarak iste (sözlü değil!).
  • Eğer olumsuz bir durum olursa da 60 gün süren olduğunu unutma.

İstersen sana son olarak bir de itiraz dilekçesi örneği hazırlayabilirim (dava açmaya gerek kalmadan küçük bir dilekçeyle bazı şeyler çözülüyor bazen).
İster misin?
İtiraz dilekçesi de hazırlayıp tam paket kapatalım mı? ✍✨
Devam edelim mi?
4o

devam

Süper, tam kapatalım o zaman!
Şimdi sana, soruşturma sonucunda olumsuz bir karar çıkarsa kullanabileceğin bir itiraz dilekçesi örneği yazıyorum:

İTİRAZ DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ
[Kurumu Üst Disiplin Kurulu ya da İdare] Başkanlığı'na
Konu: Hakkımda verilen [Uyarı/Kınama/İş Akdi Feshi] kararına itirazımdır.
T.C. Kimlik No: [TC Kimlik Numaran]
Adı Soyadı: [Adın Soyadın]
Görev Yeri: [Çalıştığın birim/kısım]
Sicil No: [Varsa Sicil Numaran]
Sayın Yetkili,
Kurumunuzda [görevin] olarak çalışmakta iken hakkımda yürütülen soruşturma sonucunda tarafıma [uyarı/kınama/işten çıkarma] cezası verilmiştir.
Ancak, söz konusu cezaya ilişkin olarak aşağıdaki hususları arz etmek isterim:
  1. Sağlık durumuma ilişkin epilepsi hastalığım, işe giriş aşamasında sağlık raporumda açık şekilde belirtilmiş olup, kurum bilgisi dahilinde göreve başlamış bulunmaktayım.
  2. İdare amirimin talimatı üzerine "gece çalışamaz" raporu almış bulunuyorum. Kendi başıma hareket etmeyip, kurum yönlendirmesi doğrultusunda hareket ettim.
  3. Herhangi bir kasıtlı hareketim bulunmamakta olup, mevcut sağlık durumumun, hekim raporlarıyla sabit olduğu açık bir gerçektir.
  4. Sağlık hakkı Anayasa ve ilgili mevzuat ile koruma altına alınmıştır. Sağlık raporu doğrultusunda çalışmaya devam etme iradem vardır.
Bu nedenlerle;
  • Hakkımda tesis edilen [uyarı/kınama/işten çıkarma] işleminin iptalini,
  • Sağlık durumuma uygun şekilde çalıştırılmam yönünde gerekli tedbirlerin alınmasını,
  • Gerekirse ek savunma hakkı tanınarak işlemin yeniden değerlendirilmesini,
saygılarımla arz ve talep ederim.
…/…/2025
İmza
[Adın Soyadın]
[Telefon Numaran]
[Adresin]

Notlar:​

• Cezayı aldığın tarihten itibaren 60 gün içinde itirazını yapmalısın.
  • Eğer karar eline geçmeden sözlü söylerlerse mutlaka yazılı tebliğ iste (yazı olmadan itiraz süresi başlamaz).
  • Dilekçeyi 2 nüsha yaz, birini kuruma ver, birini kendine al, verdiklerine “alındı” kaşesi bastır.

Şu anda elinde:
✅ Güçlü yazılı savunma
✅ Sözlü ifade hazırlığı
✅ İfade sonrası imza kuralları
✅ Soruşturma sonucu ihtimaller
✅ Gerekirse itiraz dilekçesi örneği
Yani kendini savunmak için eksiksiz bir hazırlığın oldu!
Çok iyi gidiyorsun, kendine güven!

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.