Eğitim-Sunum Ekmek Fırınlarında Hijyen

bernafzk

TÜİSAG Üyesi
fırınlarda risk analizi için yardımları fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlarr ;)
 

gökhan derin

TÜİSAG Üyesi
arkadaşlar fırınlar için risk analiz örneği olan varsa paylaşabilir mi
 

Günkut

TÜİSAG Üyesi
Ekmek fabrikası/fırını risk analizinde dikkat edilmesi gereken bir kaç husus;

- Hamurhane, çeşithane temizliği
- Un depolanması
- Soyunma odası temizliği
- Ekmek fırınının bakımı
- Ekmek kasalama sırasında eldiven kullanılmaması
- Hamur karıştırma makinesi
- Sıcak su buhar kazanı
 

mieido

TÜİSAG Üyesi
Arkadaşlar ben bir kaç fırına risk analizi yaptım, şimdi sıra eğitimlerine geldi. Eğitim sonunda sertifika tarzında bir belge vermeli miyim? Vermeliysem acaba elinizde bir örnek var mıdır? Ayrıca eğitimi istisnasız bütün çalışanlara mı vermeliyim?

Eğitim sonun sınav yapmak zorunlu değil, değil mi?
 

mieido

TÜİSAG Üyesi
Kendi soruma kendim cevap everim :D

Eğitimleri veriyorum. Çalışanlara eğitim aldıklarına dair bir form imzalatıyorum :)

Risk analizi olarak da;
Her yerde aynı olan yangın söndürme tüpü, prizler, elektrik kabloları, kaçak akım rolesi, aydınlatmalar, portör, ilaçlamalar, bone-eldiven-önlük vs kullanımı, elektrik panoları, acil çıkış ve tehlikeli bölge ve makinalar için gerekli olan levhalar ( hamur yoğurma, elektirk panosu, fırınlar), doğalgaz ile çalışan fırınlar için doğal gaz dedektörleri... diye gidiyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.