OSGB lerin C sınıfı uzmana ihtiyaçları var arkadaşlar. B ve A sınıfı uzmanlar tam gün sahada (inşaat için) durmazlar. C sınıfları koşturur her türlü evrak işini yaparlar bu arada işi öğrenir. Mesela ben A sınıfı gelir bakar evraklara eline sağlık der gider. Bu 3 sene sürer bu arada iş ilanlarına bakın 3 yıl tecrübeli C yada B ister iş yerleri tam size göre iş işte. Yada yüksek lisans yoluna gider 1, 5 senede yüksek lisansı bitirir B sınıfı sınavına girersiniz. A için doktora ister zaten 4 yıl çalışsanız doktorayı bitirmeden A sınıfı uzman olursunuz
Kusura bakmayın bilgim yk.mrblar ben belgesız gözetmen olarak çalışma hakkında bılgınız varmı onu soracaktım ama?
Eee A uzmanı sorgulamamışlar mı hiç? eğer öyleyse paçayı yırtmanın yolunu bulmuşlar.İstemesinler bakalım nereye kadar? B sınıfları A sınıfları komik rakamlara evet derlerse işi bilmeseler bile alırlar sırf belgelerini kullanmak için sonra burnu havada olan uzmanlar (olmayanları demiyorum ) onu yapmam ben bu kadar gitmem deyince ne olacak? Esas işi yapanlar hep C uzmanlardır. Nitekim iş yerimizde başka taşeron bir firmanın işçisi düştü ve hayatını kaybetti A sınıfı uzman ne dedi biliyor musunuz? Benim yerime vekaleten C sınıfı uzman bakıyordu onunla görüşün ve C uman bilirkişiyle muhatap oldu karakola ifadeye o gitti ve kim bilir neler olacak başka?
mrblar ben belgesız gözetmen olarak çalışma hakkında bılgınız varmı onu soracaktım ama?c belgesı olmadan a sınıfının altında inşaat sektöründeEee A uzmanı sorgulamamışlar mı hiç? eğer öyleyse paçayı yırtmanın yolunu bulmuşlar.
Eee A uzmanı sorgulamamışlar mı hiç? eğer öyleyse paçayı yırtmanın yolunu bulmuşlar.İstemesinler bakalım nereye kadar? B sınıfları A sınıfları komik rakamlara evet derlerse işi bilmeseler bile alırlar sırf belgelerini kullanmak için sonra burnu havada olan uzmanlar (olmayanları demiyorum ) onu yapmam ben bu kadar gitmem deyince ne olacak? Esas işi yapanlar hep C uzmanlardır. Nitekim iş yerimizde başka taşeron bir firmanın işçisi düştü ve hayatını kaybetti A sınıfı uzman ne dedi biliyor musunuz? Benim yerime vekaleten C sınıfı uzman bakıyordu onunla görüşün ve C uman bilirkişiyle muhatap oldu karakola ifadeye o gitti ve kim bilir neler olacak başka?
Gözetmen olarak a sınıfına yardımcı olarak çalışabilir bence çünkü bir sorumluluğu yok. ama inşaat sektörü sizin de bildiğiniz gibi tehlikeli sınıfta. o gözetmen orda bir işçi statüsündedir bence.mrblar ben belgesız gözetmen olarak çalışma hakkında bılgınız varmı onu soracaktım ama?c belgesı olmadan a sınıfının altında inşaat sektöründe
Bu yargı sürecini takip ediyorum. Sonuçlar konusunda olanları burada paylaşacağım bakalım ne olacak.Eee A uzmanı sorgulamamışlar mı hiç? eğer öyleyse paçayı yırtmanın yolunu bulmuşlar.
Gözetmen olarak a sınıfına yardımcı olarak çalışabilir bence çünkü bir sorumluluğu yok. ama inşaat sektörü sizin de bildiğiniz gibi tehlikeli sınıfta. o gözetmen orda bir işçi statüsündedir bence.
A sınıfının altında çalışan temsilcisi olarak çalışabilirsiniz. Risk değerlendirmesinin altına imza bile atabilirsiniz risk ekibine katılabilirsiniz. Ancak sadece sizin imzanızla olmaz A sınıfı uzman, işyeri hekimi imzaları zorunludur. ,işveren, eğitimli formen, çalışan temsilcisi vs... imza atabilir. A sınıfı uzman olduktan sonra mutlaka C uzmanın olması gerekmiyor. Buna biz gözetmen demiyoruz da Çalışan temsilcisi, destek elemanı , vs... diyoruz. Bu arada çalışan temsilcisinin görevleri seçilme usul ve esasları hakkında yönetmeliği okumanızı tavsiye ederim.mrblar ben belgesız gözetmen olarak çalışma hakkında bılgınız varmı onu soracaktım ama?c belgesı olmadan a sınıfının altında inşaat sektöründe
İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü doktora mezunu değilseniz hiçbir yararı yok. İş Sağlığı ve Güvenliği doktorası yaptıysanız A sınıfı sınavına girebilirsiniz. Herhangi bir üniversitede 4 dönem ders verdiğinizi rektörün imzalı yazısıyla sunarsanız eğitim kurumlarında eğitmen olarak çalışabilirsiniz.merhaba,ben doktora mezunuyum.C sınıfı sertifikaya hak kazandım.Doktora mezunu olmanın bana sağladığı yararlar nelerdir?bilgi verirmisiniz?teşekkürler.
teşekkürler.İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü doktora mezunu değilseniz hiçbir yararı yok. İş Sağlığı ve Güvenliği doktorası yaptıysanız A sınıfı sınavına girebilirsiniz. Herhangi bir üniversitede 4 dönem ders verdiğinizi rektörün imzalı yazısıyla sunarsanız eğitim kurumlarında eğitmen olarak çalışabilirsiniz.
Başarılar dilerim.
Sizin için belirlenmiş bir süre yok. Ne zaman isterseniz o zaman yatırabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar. 21 Aralık sınavı ile C sınıfı uzman durumundayım. Yükseltme sınavından yararlanamıyorum. Sertifika ücreti için belirlenen 20 Ocak tarihi benim durumumdaki kişiler için de geçerli mi? Daha sonradan yatırabilir miyim? Bu süre içinde OSGB veya bireysel olarak uzman olarak çalışabilir miyim? İsgkatip sistemini sertifika ücretini ödemeden kullanmam mümkün mü? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Aslı Kartal
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.