- Meslek
- Uzman (A)
kursunuzu arayın arkadaşlar butun belgelendirme duyuruya göre kurs üzerinden gerçekleşecek
77 aldım. Bide kendime sertifika yaptım. Ama belge no ve tarihi salladım.
Nasil yani ? Belge istiyen yok lakin resmi islem yapicaz fatura kesicez vs bunlari nasil sagliyoruz ? Cok ozelze ozelden msj atarmisiniz acaba ??5 senedir belgesiz calisiyorum eger isveren onu sart kosuyorsa tabii ki calistirmaz belgeli birini alir. ise gireceginiz yere bagli tamamen.
Belgeniz olmadan çalışmanız mümkün değil . İş veren uzman çalıştırmamaktan ceza alır!Nasil yani ? Belge istiyen yok lakin resmi islem yapicaz fatura kesicez vs bunlari nasil sagliyoruz ? Cok ozelze ozelden msj atarmisiniz acaba ??
eğer isg katip üzerinden işlem yapacaksanız sertifika numarasını istiyor onu önceden öğrenebilirsek sıkıntı kalmaztemmuza kadar zaten belge numarası alıp sözleşme imzalarız . ceza durumunda da işyerinde tehlikeler mi önemli yoksa her işlemini tamamlamıs bakanlıgın işlemleri yavas yapmasından dolayı sertifikasını alamamıs uzman mı önemli bence tahammül gösterirler hiç göstermediler sınav sonucu cıktısını gösteririz
Belgeniz olmadan çalışmanız mümkün değil . İş veren uzman çalıştırmamaktan ceza alır!
yönetmelik değişti kanun 1 temmuz 2013 'ten itibaren yürürlükte uzman belgeniz yoksa işvereniniz ceza öder!Belgem yok ve gayet de calisiyorum, ISG 2010 da cikmadi arkadaslar bu isten emekli olanlar bile var.
2010 yılında da c sınıfı b yerine bakabilir deniyordu danıştay kararıyla iptal edilmişti. Ama şimdi 6331 diyorki C sınıfı 3 sene B sınıfı yerine bakabilecek 1 temmuzdan itibaren yürürlükte ve dalı falan yok bilginize. Genellikle 2010 daki iptal kararıyla karışıyor bakamaz deniyor ama bakılacak . Sadece C sınıfı 3 yıl kendi dalında yeterliliği varsa 7 sene süreyle A sınıfına bakabilir diyor. Tebliğde sadece bu durum için geçerli.arkadaşlar c belgesi ile a sınıfının(çok tehlikeli) yerine bakılabilecek iş kolları tebliği yayınlanmış, peki c belgesi ile b sınıfının (tehlikeli iş yerleri) yerine bakma şartı ne. her c belgesi olan b sınıfı yerine görev yapabiliyormu yoksa ondada meslek dalları ayrılmışmı ?
Bakanlık sertifikayı hazırlarsa elinize geçmesine gerek kalmadan sorgulatıp sicil numaranızı alarak e katipten başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca 2-3 ay süreceğini sanmam çünkü denetimler temmuz ayında başlıyor her yere ceza yağmaya başlar o vakte kadar. Benim kursum Ankara 'da Bakanlığa da çok yakın biran önce teslim edip ilk sertifikaları alan olmak için özen gösteriyor ama ne olur bilmem tabi. Bize 1 ay sürer dediler bakalım hayırlısıpeki arkadaslar belgenin elimize geçmesi 2-3 ay dedi bana kursum e-devlette de o aralıklarda tanımlanır tahmini olarak. yani dediğiniz 2-3 ay çalısamıyacağımız mı?
6331 ile iş güvenlik uzmanlarının kimler olacağı kimlerin bu sertifikayı alabileceği yazılmış bizler de ona göre eğitimlerimizi tamamlayıp sınava girmiş sertifikamızı almaya hak kazanmış kişileriz. Eskiden bu işi avukatlar bile yapıyormuş ama artık yapamayacak. Sadece sertifika sahibi kişiler yapacak. Temmuz ayında denetimler başlıyor ve internet üzerinden isg uzmanı çalıştırmayan işyerlerine cezalar gönderilecek! Zaten isg uzmanı ve işveren bakanlığın internet sistemi üzerinden sözleşmelerini yapacak. Dolayısıyla sertifikasız bir kişiyi develt uzman kabul etmiyor ve işverene çalıştırmadığı için ceza gidecek.Olay bu kadar açık! Bakınız 6331 sertifikası olmayan kişi uzman olarak çalıştırılamaz diyor! Biz neden bu kadar parçaladık kendimizi bu yüzdenbirde belgesiz uzman calıstıran bir sürü işyeri var . acaba sizin dediğiniz hiç uzmanı olmayan ilk defa uzman alıcak olan işverenler mi ? yoksa uzman kadrosu olan bir kuruluş çalıstırabilir benim mantıgıma göre. YA anlamadığım bir durum var arkadaslar ,uzmanlar sonucta kazanılan bir hak var ve sırf bir kıytırk 5 6 haneli bir belge no cıkacak diye 2-3 ay bekletilirmi ? kabul etmek zorundalar hakkımız bu çünkü. e-devlet niye var işlemler hızlı olsun diye. geçenlerde sabıka kaydını da cıkarabileceğimizi duyurdular. E bi zahmet hızlı yapsınlar 1 temmuz diye konusuyorlarsa. bir de belgesi olmayan işveren ceza alır ın dayanagı nedir?? ben hiç öyle birşey hatırlamıyorum da . paylaşırsanız sevinirim
6331 ile iş güvenlik uzmanlarının kimler olacağı kimlerin bu sertifikayı alabileceği yazılmış bizler de ona göre eğitimlerimizi tamamlayıp sınava girmiş sertifikamızı almaya hak kazanmış kişileriz. Eskiden bu işi avukatlar bile yapıyormuş ama artık yapamayacak. Sadece sertifika sahibi kişiler yapacak. Temmuz ayında denetimler başlıyor ve internet üzerinden isg uzmanı çalıştırmayan işyerlerine cezalar gönderilecek! Zaten isg uzmanı ve işveren bakanlığın internet sistemi üzerinden sözleşmelerini yapacak. Dolayısıyla sertifikasız bir kişiyi develt uzman kabul etmiyor ve işverene çalıştırmadığı için ceza gidecek.Olay bu kadar açık! Bakınız 6331 sertifikası olmayan kişi uzman olarak çalıştırılamaz diyor! Biz neden bu kadar parçaladık kendimizi bu yüzden
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.