Bu kapsamda bir işyeri kendi içerisinde bir İSGB (İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ) oluşturmak ister ise; tercihen giriş katta, ve 12 metrekareden az olamamak üzere en az bir muayene odası ve ilk yardım odası ve sanayiden sayılan işyerlerinde 8 metrekareden az olamamak üzere bir iş güvenliği uzmanı odası bulundurması gerekmektedir.
Bununla birilikte bordosunda bulunduracağı işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanın SGK ve gelir vergisi ödemeleri , ihbar ve kıdem tazminatı sorumlulukları,Yıllık izin sorumlulukları da kendisine ait olacak ve yıllık izin dönemlerinde de personel yerine yeni bir hekim ve uzman bulundurması gerekecektir.
Arkadaşım rekabet kurulu yanlış adres olabilir, ama reklamlarda yalan bilgi vermek yasak. Kanuna aykırı. Bununla ilgili kanunlar var. ve bu yasağı denetleyen bir yer de vardır. Cezai bir suş olduğunu kabul etmemek için yırtınsan da oyle.Bakın arkadaşlar, o mail gibi bir çok tanıtım mailini bir çok firma birbirine yaptığı iş veya verdiği hizmet ile ilgili atıyor zaten. Rakabet Kurulu bu tip işlere bakmaz. Açıp 4054 sayılı kanunu okursanız ne iş yaptığını görürsünüz. Rekabet kurulu rakiplerin arasındaki durumlara ve piyasanın geneline bakar. Yani serbest çalışanları şirketlerin karşısında rakip olarak görmez, çünkü siz firmanın kendi elemanı oluyorsunuz zaten. rekabet için rakip statüsünde kişiler gerekir.
Sigaranın üzerine nasıl sağlığa zararlıdır yazılıyorsa, çikolatanın üzerine de "sağlıklı insanlar içindir" yazsınlar o zaman. Sizin mantığınızla buraya geliyor iş.
Her reklam yapan da rekabet kurulundan onay almaz. Kanun açıktır. Muhalefet ettiği tespit edildiğinde yaptırım uygulanır. Varsa bi şikayetiniz gidin bahsi geçen kuruma şikayet edin. Bakalım ne karar çıkacak.
"%30 - %40 kar yapabilirsiniz" tespiti de havada bir söylem olmuş. Öyle bir tespit yapılması yanlış bence de ama konunun ana fikrine çok tezat oluşturmuyor.
Son olarak çoğu şirket fiyatlara KDV eklemez. KDV'yi faturada görürsünüz. KDV dahil fiyat verildiğinde özellikle belirtirsiniz. Normal şartlar altında verilen fiyatlara KDV dahil değildir. Bu genel bir kuraldır zaten piyasada. Yani sizden teklif alan şahıs işini biraz biliyorsa bu duruma vakıftır zaten.
Sevecen hanım size katılıyorum umarım sizlerin sayesinde işini doğru yapan osgb ve çalışanları artacaktır. Şikayetimi vermiş olduğunuz adres üserinden yapacam umarım tüm işini yapmak yerine yalan yanlış bilgi verenleri içimizden atacağız.Arkadaşım rekabet kurulu yanlış adres olabilir, ama reklamlarda yalan bilgi vermek yasak. Kanuna aykırı. Bununla ilgili kanunlar var. ve bu yasağı denetleyen bir yer de vardır. Cezai bir suş olduğunu kabul etmemek için yırtınsan da oyle.
Bilen arkadaşların cevaplamasını istediğim iki sorum olacak;
1. İSGB kurarak çalışma yerine OSGB ile çalışmayı tercih eden bir firmanın hazırlaması gereken fiziki ortam (odalar, muayene ve acil müdahale odası, ekipmanlar vb) aynı mıdır?
2. Aynı değilse hangisinin şartları daha hafiftir ve daha az maliyetli olacaktır?
Anlamakta zorluk çekiyorum ve yardımınızı bekliyorum.
Saygılarımla
Fatih Bey,
İSGB tam zamanlı hekim ve uzman hizmeti alınması anlamına geliyor. OSGB den hizmet alınması ya da bireysel hizmet alınması değiştirmez durumu. Fiziki şartlar aynıdır, çünkü iki durumda da tam zamanlı personel çalıştıracak. Tek fark OSGB hekimi ve uzmanı sömürecekSanırım siz farklı bir durumu anlatmak istiyorsunuz . Hekim kısmi süreli de çalışsa tam zamanlıda çalışsa revire ihtiyacı var başka türlü çalışanların sağlık kontrollerini yapamaz. Kısmi zamanlı çalışan uzmana gelelim
ona oda yok
Toplantı salonları, istifa eden personellerin boş masaları ne güne duruyor
![]()
Taşeronlaşma ile ilgili ülkemizin yaşadığı, gelecekte yaşayacağı sorunlar ve sömürü, bunlar ayrı konular.
Saygılarımla
Mustafa Bey,osgb lerin danışmanlık yapması yasak arkadaşlar çevrenizde danışmanlık yapan osgb ler varsa şikayet mekanizmasını çalıştırın benimde yakın bir zamanda yapacağım gibi.
Rik analizi ve eğitim hizmettir, danışmanlığı ise şu şekilde düşünebilirsiniz. Aylık danışmanlık hizmet sözleşmesi karşılığı her ay, belli sürelerle firma ziyaret edilmesi vb.Mustafa Bey,
Danışmanlık yapmaları ne demek? ben anlamadım. Zaten OSGB ler risk analizi yaparken danışmanlık yapmış olmuyor mu?
Teşekkürler
Teşekkür ederim. şu durumda OSGB risk analizdeki riskleri nasıl elemine edecekler anlatamaz mı firmaya? bunu danışman mı yapar? eğer öyleyse firmalar bir de danışmanla anlaşması gerekiyor sanırım?Rik analizi ve eğitim hizmettir, danışmanlığı ise şu şekilde düşünebilirsiniz. Aylık danışmanlık hizmet sözleşmesi karşılığı her ay, belli sürelerle firma ziyaret edilmesi vb.
Ali bey, risklerin nasıl eleminize edileceği konusuyla konuştuğumuz konu arasında farklılıklar mevcut. OSGB ler uzmanlık ve işyeri hekimliği hizmeti vermek amacıyla yetkilendirilmiş kurumlardır. Buradan istediğiniz sonuca varmanız size aittir. İyi çalışmalar.Teşekkür ederim. şu durumda OSGB risk analizdeki riskleri nasıl elemine edecekler anlatamaz mı firmaya? bunu danışman mı yapar? eğer öyleyse firmalar bir de danışmanla anlaşması gerekiyor sanırım?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.