Arkadaşlar merhaba ;
Uzun süredir forum a uğramıyordum . Baktım hala aynı yorumlar. Belediyeler de iş sağlığı ve güvenliği fazla meşakkatli bir konu yada ben öyle yaşıyorum . Birçok kez yine yorum yazmıştım ama son dönem gelişmelerinden bahsedeyim. Belki yol gösterici olur yada eksik gedik varsa öğrenmiş olurum.
Öncelikli olarak herkesin merak ettiği konu uzman kadrosu olmadığı için mühendis kadrosunda bu görevi yaparken ek ödeme alıyorum. İSG katip ataması kadar.
İSG kurulumuz var, her ay toplanıyoruz ve alınan kararları uygulamasını ben takip ediyorum.
İSG birimi oluşturdum ama ekip ve araç sıkıntım var tek uzmanım 3 hekim. ve yetişemiyorum.
Risk Değerlendirme çalışmasını en son 2014 de yapmıştım güncelleme yapmam gerek ama yoğunluktan yapamadım, eksikler var.
Acil durum eylem planı yapılmadı.
Yangına müdahale eğitimi yaptım 50 kişi İTFAİYEDEN sertifikalı,
Afad dan 20 kişilik arama kurtarma eğitimi aldık sertifikalı
Eylül ayı içerisinde sertifikalı ilk yardım ve Yüksekte çalışma eğitimi alacağız 50 kişi
Tüm işçilerin yaptıkları işe uygun mesleki eğitim belgelerini tamamladım.
kişisel koruyucuları eksiksiz teslim ettik hatta şantiyeler de örnek uygulamalar mankenler koydum.
İş Sağlığı ve güvenliği eğitimleri verip sertifikalandırdım.
Tüm şantiye ve hizmet binalarına İş sağlığı ve güvenliği öneri kutuları koydum.
Tüm şantiyelere sağlık güvenlik işaretleri koydum.
Yangın tüpleri işaretlendi.
İlk yardım çantaları hem binalara hem araçlara koydum.
Sağlık muayenelerinin bir kısmını bitirdik, hali hazırda devam ediyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar tabi denetimleri falan yazmadım. Sizlerin şunu da yapsan iyi olur dediğiniz fikirlere açığım arkadaşlar . Sadece bu iş ne zaman düzelir yada gerçekten düzelir mi kestiremiyorum. İşverenle işçi arasında kalmak çok yıpratıcı. Genellikle elini taşın altına koyanlar ne yazıkkı biz uzmanlar, bazen bıraksam mı diye de düşünmüyor değilim.
Herkese kolaylıklar dilerim. Görüşmek üzere