Bu konuyla bu kadar oynamanın iş güvenliği sistemini güvensiz hale getirdiğini düşünüyorum.
*
Sınavın Ankara dışında da yapılması; olması gerekendi.
*
Sınavda başarısız olanlara ek sınav hakkının tanınması; bu da güzel
*
Sürelerin düşürülmesi; Ne gerek vardı. Tam zamanlı bir firma da çalışan iş güvenliği uzmanı hop işsiz. İşverenin iyi niyetine kalmış. Yani süre düşecek, uzmanın maaşı düşecek vs.
Gelelim Küçük işletmelere; Uzman, Tehlikeli grupta örnek olarak ortalama 32 işyerine hizmet verebilecekken, aynı büyüklükte ki ortalama 60 civarında işletmeye hizmet verecek. ( 8 - 15 oranı hesabı siz yapın ) Yani olay iş güvenliği hizmeti olmaktan çıkacak. OSGB lerde çalışan uzmanlar daha çok ezilecek.
Zaman kısaldığından Hizmet bedelini daha da aşağılara düşecek.
Büyük işletmeler de sürenin düşürülmesine kesinlikle karşıyım.
C sınıfı uzmanların A olabilmesi ; Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Acayip işime yaradı. Ağustosta C oldum Aralık ta A
Söylenecek bi şey yok. Hakkıyla çalışanlara büyük haksızlık.
B sınıfı uzman olmak için C sınıfı olarak 3 yıl, A sınıfı uzman olmak için B sınıfı olarak 4 yıl çalışmış olmak gerekiyor. En azından buna uyumlu olarak tehlikeli sınıfta çalışmış olmak şartı aranmalıydı diye düşünüyorum.
Gelecek planlarımızı kanun ve yönetmeliklere göre yapıyoruz. Sistemin bu denli değişmesi bizi zor durumlara sokuyor.
Aceleyle yapılmış değişiklikler. Bu konuların siyasetin uzağın da olması gerektiğini düşünüyorum.