Bakanlığın Sınavı

emine çelik1

Üye
TÜİSAG Üyesi
arkadaşlar bi şey sorucam ekimdeki sınavı kazanamadık aralıktaki sınava girmek istediğimizde tekrardan kursa kayıt yaptırıp gitmek mi lazım

Mutlu Öcal

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar merhaba! Ders videolarını bulabileceğim bir yer var mı? Daha doğrusu böyle videolar var mı?

Hikmet HÜRCAN1

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Çok soru çözmekten ve çok çalışmaktan gerisi yalan. Kitapları anlamanın en iyi yolu soru çözmek. Ayrıca Hayatımda yaşadığım ve girdiğim en zor sınavdı.

fazilet elgün

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
slm ben hala kursa yazılmadım ama bu ülkede iş bulmak artık imkansız. o yüzden başvurmayı düşünüyorum. pek bi bilgim de yok. yorumları okudum sınava kitapla giriliyor sanırım. ve bazıları yeni yöntemler bulduğunu söylüyor. acaba bana bu konularda bilgi verebilebek birileri var mı? şimdiden teşekkürler...

Metin Bahadır

Üye
TÜİSAG Üyesi
aslında sınavın zorluğu kendi yönteminizi geliştirmenize bağlı. ben kendi yöntemim sayesinde geçtim ve kursta geçen tek ben oldum. şu sitikır saçmalığı yerine başka teknik kullandım. millet doldurmuş sitikırları çoğu sitıkırlar içinden bulamadı aradığını çünkü çok karmaşık. kitabı çok iyi tanımak gerekiyor.
Orhan Bey merhaba; Ben Ekim sınavına hazırlanıyorum. Sınavda Tablo A yı yazıcıdan cıktı alıp sunu dosyasına koysam , sonuçta adr dökümanı olacak. başka bır belge değil. kullanmamam ızın verırler mı? Birde siz ders çalışırken sitikır yerine nasıl bir yöntem kullandınız acaba? Cevap yazarsanız sevnırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

boğaç

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
arkadaşlar bi şey sorucam ekimdeki sınavı kazanamadık aralıktaki sınava girmek istediğimizde tekrardan kursa kayıt yaptırıp gitmek mi lazım
Hayır. Sınavı kazanmak için 4 hakknız var. 4 hakkı tükettikten sonra tekrar eğitim almanız gerekir.

sinan AVŞAR

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
AYNEN ÖYLE AMA SEN ONLARA UYMA DERS ÇALIŞ

seyfullah civelek

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
arkadaşlar öncelikle 3 ekimde sınava girecek herkese başarılar dilerim.

sınavın zorluğu hakkında insanların yorumlarını okudum ve çok güldüm. ya bu sınava girmek için kursa gittik, para verdik, az ya da çok bir miktar çalıştık. şu saatten sonra sınav zor olsa ne olacak kolay olsa ne olacak???? bunu düşünmekle harcayacağınız vakti soru çözmekle değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. iyi çalışmalar...

boğaç

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Hayır henüz yayınlanmadı Metin Bey

KENAN TAYĞAR

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
bakanlığın yaptığı sınavdan yetmiş ve üzeri almak zor mu bilgisi olan var mı çok teşekkürler şimdiden.
Evet arkadaşım sınav çok zor sınava giren arkadaşlar bilir şimdiye kadar 20 bin kişi sınava girmiş sınavı kazanan sayısı 2 bin bile değil
Başarı oranı % 10 bile değil

KENAN TAYĞAR

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar sonrasında iş bulma konusu benim kafamı çok kurcalıyor.
Tabi sınavı geçme oranının düşüklüğünden sonra..
Kursa başladım ama bırakmayı düşünüyorum. Kursa devam zorunluluğu var mı? Sınava kursa gitmeden girebilir miyiz? Bilgi verebilir misiniz?
Kursa devam zorunluluğu var hemde tüm derslere girmek zorundasın ama
kurs idare ederse ve de herhangi bir denetleme olmaz ise sıkıntı yok
yani sen derse gelmedin ve bakanlık memurları geldi senin orada olmadığın tespit edilirse eğitim iptal oluyor

KENAN TAYĞAR

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
eğitim aldığın tarihten itibaren 2 yıl içinde 4 sınav hakkın var istediğin sınavlara girebilirsin bu sınavlardan kazanamaz isen eğitimin iptal olur
veya eğitimi aldın ilk sınava girdin ve de kazanamadın ve bir daha 2 senede yapılan hiç bir sınava müracaat etmedin yine eğitimim iptal olur yeniden eğitim almak zorundasın

KENAN TAYĞAR

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
slm ben hala kursa yazılmadım ama bu ülkede iş bulmak artık imkansız. o yüzden başvurmayı düşünüyorum. pek bi bilgim de yok. yorumları okudum sınava kitapla giriliyor sanırım. ve bazıları yeni yöntemler bulduğunu söylüyor. acaba bana bu konularda bilgi verebilebek birileri var mı? şimdiden teşekkürler...
Fazilet hanım ilk önce her şeyin hakkınızdan hayırlısı olmasını diliyorum
iş bulmaya gelince işimiz çok zor çünkü büyük firmalar kendi elamanlarını kursa gönderip eğitim aldırıp ve de biraz maaş artırımı yapıp kendi bünyesinde muhafaza ediyor. dışırıdan alım yok hatta bir çok firma sahibi kendi gidip eğitim alıyor niye başkasına para vereyim ki diyor
küçük firmalar (petroller) ve de kamu kurumları zaten 2018 e ertelendi
bu tmgd eğitimine gelince
7 gün 49 saatlik bir eğitim almak zorundasınız eğitim ücreti 1500-3000 lira arası
eğitimden önce size iki ciltlik 1300 sayfalık adr I ve adr II kitabı veriliyor
sınavda bu kitaplar açık sınav 210 dakika sürüyor 40 soru soruluyor
sorulan bu sınavda başarılı sayılmanız için 70 almanız gerekiyor yani 28 doğru yapmanız gerekiyor
sınavı kazandıktan sonra 571 lira sertifika ücreti yatırmanız gerekiyor
bunu da yaptıktan sonra en zor bölüme geliniyor iş bulma oda nasip diyelim
ben altı aydır bu işle meşgulum hala daha işe girmiş bir arkadaşa rastlamadım
sadece 5 firmaya bakabiliyorsunuz firma başı ücrette size bağlı bazı arkadaşlar firma başı 5000 lira diyorlar ama bu çok abartı ben bu işin firma başı 1000+kdv yapılacagına inanıyorum

KENAN TAYĞAR

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Orhan Bey merhaba; Ben Ekim sınavına hazırlanıyorum. Sınavda Tablo A yı yazıcıdan cıktı alıp sunu dosyasına koysam , sonuçta adr dökümanı olacak. başka bır belge değil. kullanmamam ızın verırler mı? Birde siz ders çalışırken sitikır yerine nasıl bir yöntem kullandınız acaba? Cevap yazarsanız sevnırım.
Metin bey sınavda Adr kitapları dışında herhangi bir şey yasak yanlızca kitabın üzerine not alabilirsiniz ya da kitabın üzerine notlar yapıştırabilirsiniz o dediğiniz çıktılar yasak

ORKUN BAYIR

Üye
TÜİSAG Üyesi
03.10.2015 TARİHİNDEKİ SINAVA GİRECEK ARKADAŞLAR ,

SINAV YERLERİ AÇIKLANMIŞTIR......

HERKESE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİM

boğaç

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Herkese hayırlı olsun, sınavda başarılar

Eray Eser

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Kenan Bey bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. ADR kitapları dışında herhangi birşey yasak demişsiniz. Benim kitabımda tablo B alfabetik sıralamaya göre hazırlanmamış.ben başka bir arkadaşımın kitabından tablo B kısmını fotokopi çektirdim.onun kitabında alfabetik sıralamayla yer almış. ayrıca bende olmayan bir çok maddenin fotokopide yer aldığını gördüm.kısacası kitabımda ki tablo B eksik ve alfabetik sıralamaya göre değil.sınav süresini düşünecek olursak kendi kitabımdan aramak zaman kaybı oluyor çünkü çok karışık. sınava sadece tablo b fotokopisi ile girmek sıkıntı yaratır mı?

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.