merhaba arkadaşlar. konu hakkında bir çok arkadaşım elinden geldiğince düşüncekerini yazmış. yazılan her cümlede doğruluk payı var ama asansör imalat, montaj, servis firmasında çalışan proje sorumlusu olarak sizlere söyeleceğim şudur: Bu konu başlığında yazılan her tedbir alınsa dahi bu 'asansör' dediğiniz şey bir asansör olmayacaktır. burada gördüğümüz asansör standardını taşımadığı gibi makyaj ile asansör kisvesine de girmeyecektir.
peki bu durumda ne yapılabilir? öncelikle yapılması gereken, bunu yapan firmayı bulup hesabını sormaktır. firma bunu hangi standarda göre yapmış? asansör standardına göre yaptım diyorsa (buna ihtimal vermiyorum) : o zaman o asansörü tescil ettirsin, işletme ruhsatını alsın, size teslim etsin.
adım gibi eminim ki montajı yapan firma bu söylediklerimi yapamayacaktır. neden yapamaz? çünkü yaptığı iş uyduruk bir iş, onuda ekle, bunu da ekle böyle yapılan iş adam olmaz. şimdi şunu düşünmek lazım: burada tek suçlu o işi yapan firma mı? hayır!.. diğer suçlu kim? diğer suçlu o işi ona yaptıran o işyerinin sorumlusu kimse o!...
o iş yapılacağı zaman en ucuz teklifi veren firmaya işi veren kimse o kişi suçludur. ne bekliyorsunuz? o asansör dediğiniz şeyin altında birisinin ölmesini mi bekliyorsunuz?
bir işi ucuza yaptırayım, işimi görsün diyen zihniyet ve o işi uyduruk bir şekilde yapan zihniyet hesap vermelidir.
siz firma olarak bize gelseniz bunu asansör sıfatına sok deseniz cevabımız hayır olacaktır. siz bize en başında gelseniz ve buraya bu işi bu şartlarda bu fiyata yap deseniz cevabımız yine hayır olacaktır. düzgün ve yaptığı işin ciddiyetini bilen hiç bir firma böyle bir işe girmez!..
şahsi düşüncem, hiç bir firmanın bu şekilde uyduruk iş yapmaya hakkı yoktur ve bu piyasada olmayı hak etmiyorlar. madem bunu yapmışlar buyursunlar yaptıklarını adam etsinler......