2025 Yılında İş Yeri Hekimliği Ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının Yılda 1 Kez Yapılacak Olması Hakkında Görüşleriniz?

HüseyinDoğann

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Merhaba arkadaşlar,

2025 yılı ÖSYM sınav takvimine göre İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavının yılda sadece bir kez yapılacağı belirtilmiş. Geçmiş yıllarda yılda iki kez yapılan bu sınavın sayısının azaltılması, sektörde görev almak isteyen adayları ve iş güvenliği hizmetlerini nasıl etkiler sizce?

Özellikle uzman açığının olduğu ve daha fazla kişinin uzman olarak yetişmesinin önem taşıdığı bu alanda, yılda tek sınav yapılmasıyla ortaya çıkabilecek zorluklar veya avantajlar hakkında görüşlerinizi paylaşabilir misiniz? Sizce bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir itiraz ya da geri bildirim yapılmalı mı?

Fikirlerinizi duymaktan memnun olurum.
Teşekkürler!

heren61

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bence isabetli olmuş, sektörde insan kaynağı eksiği olduğunu düşünmüyorum, sadece belge sahiplerinin çalışmama tasarrufu, ekonomik tercihler, mevzuat eksikleri nedeniyle insan kaynağı eksik gibi görünebilir ancak artık önlisans, lisans, yüksek lisans eğitimlerine göre belkide sektörlere göre ihtisaslaşma üzerinde durulmalı, yoksa diğer lisans mezunlarına mesleklerini yapmak için yeni bir belge / sertifika verilmiyor, madem bu iş için lisans bölümleri açılmış artık sertifika işi kaldırılmalı bana göre, geçiş süresinde alternatif çözümler üretildi ve yeterli insan kaynağı mevcut fazlası zaten piyasa koşullarını da bozuyor, mesela hukukta, mühendislikte vsr ösym bir takım kotalar uygulamaya başladı mesleki örgütler de bunu istiyor, geçenlerde bir diş hekimi ile sohbetimde asgari ücret + bakılan hasta primi ile çalıştığını öğrendim, işin yapılabilirliği kazançla orantılıdır, söylenecek çok şey varda burası yeri değil malesef ...

Osman Özkan84

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
İsabetli ve çoook doğru aynı zamanda gecikmiş bir karar....

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Çok geç bile kalındı bence. İş Güvenliği Akademik bir unvan olmalıdır. Üniversite bitirenlere bonus olarak verilmiş bir sertifika olmasının önüne geçilmelidir. İş Güvenliği Mühendisliği bu işin kesin çözümüdür. A-B-C sınıfı Uzman? neye göre kime göre.. Sözüm meclisten dışarı, bir gıda mühendisi dostumuzun, Maden de denetim yapabilmesi gerçekten olası değil. Umarım aklı selim devreye girer. Ve bu olayı akademik olarak çözümlenme aşamasına geçilir. Saygılar.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.