merhaba sayın isg uzmanları bi sorum olacaktı ben çok tehlikeli sınıfta çalışan bir uzmanım ve yaklaşık 1050 kişi çalışıyor.bu yönetmelik çıkmadan önce ben burda tam zamanlı çalışarak uzman süresini tamamlıyordum(A Sınıfıyım bu arada) şimdi kanun çıktıktan sonra burada her 250 kişide bir A (veya B) uzman yani 4 tane uzman mı olacak yoksa aynı yönetmeliğin 7.madde 3.fıkrasına istinaden bir tam zamanlı A sınıfı uzman diğerleri C sınıfı olabilecekmi...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri
MADDE 12 – (1)
(Değişik:RG-30/4/2015-29342) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
(4) Çok tehlikeli sınıfta yer alan
(Değişik ibare:RG-30/4/2015-29342) 250 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her
(Değişik ibare:RG-30/4/2015-29342) 250 çalışan için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Çalışan sayısının
(Değişik ibare:RG-30/4/2015-29342) 250 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.