- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
evet çok telaşlandım.. sizler gelip işimi elimden alacaksınız diye..Ali Bey, sanırım son sınavla A sınıfı uzman oldunuz tebrik ederim. Farklı alanlarda tecrübeli olabilirsiniz ama bu tecrübe ne yazık ki iş güvenliği ile ilgili değil. Bu sınavla ben de B sınıfı sınavına girmeye hak kazandım ve gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki başlı başına haksızlık ve saçmalıktı sınav. C sınıfı olarak 2-3 yıllık uzmanlık yapan arkadaşlarım bu sınavdan faydalanamadı ya da ben ve benim gibi bu işte 2-3 yıldır çalışanlar A olamadı ama iş güvenliğiyle hiç alakası olmayanlar A sınıfı uzman oldu. Sizi bilmem ama sınavdan sonra A olmuş o kadar çok kişiyle tanıştım ki bana isg kurulunun kimlerden oluştuğunu, bildirimin nasıl yapıldığını vb basit soruları soran. Bu kadar basit bir sınav ve bu kadar saçma bir yöntem daha olamazdı herhalde uzman açığını kapatmak için. Gönül isterdi ki iş güvenliği ile ilgili çalıştığını ıspatlayan 1-2 yıllık uzmanlar da bu sınav hakkına sahip olsaydı. Size rakip A sınıfı uzmanlar gelecek diye mi bu telaşınız
Ayrıca yükseltme sınavı ile B sınıfı uzmanlık sertifikası alan ve şimdide 1800 günü doldurmuş bulunarak A sınıfı sınavına girmek için dilekçe yazan arkadaşları yürekten selamlıyorum. Ben de dilekçe yazacağım. Yönetmelikte iki defa yükseltmeye girilemez diye bir ibare göremiyorum siz görebildiniz mi :
GEÇİCİ MADDE 2 – (Ek: RG-31/1/2013-28545)(1) (Başlığıyla birlikte değişik: RG-11/10/2013-28792)
a) Başvurdukları tarihte adlarına 1800 gün prim ödenenler, (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belge sınavına,girmeye hak kazanırlar.
haberiniz yok galiba. B sınıfı uzmanlar 2016 temmuzuna kadar zaten A sınıfı işlerde çalışabiliyorlar.
onun dışında benim tecrübem varmış yokmuş bilgin dahilinde değil lütfen yorum yapma..
seninde dediğin gibi.. yönetmelik çok açık.. size bol şans..