Osgb Kurmak Mantikli Mi?

DİLEK CÖMERT

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
merhaba;
Şuan İSG ile alakası olmayan bir iş yerinde çalışıyorum mayıs sınavını geçip sertifikamı aldım dışarıya risk değerlendirmelerini yapmaya başladım. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme yönetmeliğini, İşyerinde Acil durumlar hakkında yönetmeliği ve Çalışanların İSG Eğitimlerinin Usul ve Esasları hakkında yönetmeliği defalarca okudum ve bunlara uygun dosyalarımı hazırlayıp işyerlerine veriyorum. Daha önce bir OSGB de çalışmadım internetten ve yakın çevreden araştırıp İSG' yi öğrenmeye çalışıyorum.

OSGB kurmayı düşünüyorum. İş Çevrem hazır. İSG Hizmetleri Yönetmeliğinide okudum. OSGB kurmanın maliyeti nedir ve OSGB kurmak için deneyimli olan arkadaşlar, beni bilgilendirir misiniz??
 

Bayram_celebioglu

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Butun Yönetmelikleri okumak ve anlamak çevreden bu konuda(buyuk ihtimal, risk değerlendirme ve acil eylem vb rapor taslaklarından bahsediyorsunuz.) yardım almaya çalışıyorsunuz. Yanlız bunlar bir yere kadar.
Hahikaten bu konuda çok ciddi iş tecrübesi gerekiyor. Kanunun iş güvenliği uzmanlarının hakkındaki ceza şartları tam uygulanırsa, ellerinde sertifka kalmayacağını düşünüyorum,yeni sertifka alıpta kendi kendilerine raporlar düzenlenip işyerlerine sunmaları tamamen bu konudaki duyarsızlıktır.bu bu kadar basit değil. ileride çok ciddi sorunlar yaşana bilir. fazla derin konulardan şuan bahsetmeyeceğim. Ama tavsiyem mutlaka iş yerlerinde başka bir üst kişinin yanında yetişmenizdir.
 

DİLEK CÖMERT

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Tecrübe gerektiğinin farkındayım Bayram bey, size hakta veriyorum ama şuan tecrübe alabileceğim bir yer yok zamanımda yok. Bir iş teklifi var ve bunu değerlendirmek istiyorum bu yüzden bilgi topluyorum. Ayrıca etrafta çok kötü, denetlemeden geçmesi mümkün olmayacak çok rapor var ama ben denetlemeden geçen raporlara göre ve yönetmeliklere uygun şekilde hazırlıyorum. Evet tecrübesizim ama tek amacım, işimi en iyi şekilde yapmak..
 
N

nnnn

Guest
hangi ilde osgb açmayı düşünüyorsunuz?
 

DİLEK CÖMERT

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
Ankara'da açmayı düşünüyorum.
 

hamza yüzüak

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 May 2013
Mesajlar
15
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Ankara'da açmayı düşünüyorum.

Tecrübe dediğin işin içine girince edinilir. O A sınıfı belgesi olanlarında çok bilgisi olduğunu sanmayın. Bu isg çıkalı 4-5 yıl oldu. Aslında 3-4 arkadaş birlikte açmalıyız ki çok iş alalım
 

ibrahimakin1979

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ara 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Merhabalar,
Osgb de maliyete neden olacak kalemler, 100-120 m2 ofis., sağlık ekipmanları, şirket kuruluş masrafları ve personel giderleri. Bir B sınıfı uzman maaşı 6-7 bin TL olarak düşünürseniz size maliyeti 12-13 bin tl dir. ssk, yol, kar vb... Benim tahminim en az 50-100 bin TL sermaye olması gerekmektedir. Müşteri portföyününde önceden oluşturulması önemlidir. Önümüzdeki süreçte birçok OSGB kapanacak gibi görünmektedir. Serbest ekonomide fiyatlar çok düşürülmektedir. Bu da diğer osgb leri kötü etkilemektedir.

Başarılar dilerim, umarım iş kuracaklar ve çalışacaklar için en iyisi olur.

Saygılarımla,
 

serdar akgül

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
12
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
OSGB kurmak veya İş Hekimi+Uzman+Sağlık Personeli takımı kurarak bağımsız çalışmak bence mevcut şartlarda daha mantıklı hali hazırdaki çoğu OSGB 'ler çalıştırmakta olduğu (daha çok tecrübesiz) İş Güvenlik Uzmanlarını adeta sömürüyor. İşi bulmak İGU 'nun görevi yapılan sözleşme tutarının çoğu kez % 20 si en çok ise % 30 'u kadarını Uzman almaktadır. Örneğin 500 TL tutarında yapılan sözleşmenin sadece 100 TL sini Uzman almaktadır. Bu tutarın 150 TL si Hekimin, 50 TL si Sağlık Personelinin olsa kalan 200 TL OSGB ye kalmaktadır. Bu nasıl iş demiyorum, bu işi her işte olduğu gibi bozan ve bozmaya çalışan tümümüze diyorum. Hepimiz aç kurtlara dönmüşüz. Piyasa fiyatlarını düşürmek, kaliteyi al aşağı etmek, birilerinin sırtından kazanmak, bilen ile bilmeyenin farkını ortadan kaldırmak, oyun oynamak, sadece ben kazanayım sadece ben bileyim ben götüreyim mantığını güden, bildiğini kimseyle asla paylaşmayan cimriler, babaların en akıllı çocuğu olmayı bırakmayacaksınız bunu biliyorum. Doğru iş yapanların daha çok olduğu bir Ülke'de yaşamayı temenni ediyorum.
 

Burçakyiğit

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Eyl 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşım haklısın . Ben osgb firmasında pazarlama uzmanlığı yapıyorum fiyatlar çok düştü.
 

Savaş YAVUZYUĞRUK

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Haz 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar osgb sahibi olarak sizlere yazmak istedim. öncelikle osgb açmak çok zor yönetmelik deki şartları yerine getireceksiniz. evet piyasayı çok düşüren osgb ler var. nedenlerini araştırdık piyasayı nasıl düşürürler diye sonunda bulduk bi çok osgbenin açığını yakaladık. olay şu isg katibe giriş yapmadan hizmet verip piyasayı düşürüyorlar. bazı osgbler hakkında çalışma başlattım. osgbler yeni doğan bebek gibiler bi çoğu evet ilk başta mama için yola çıktı ama şu varki bunların bazıları yürüyecek bazıları düşecek.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.