Bu işşler proje çizimi, ofisler,mimarların veya mühendilerin irtibat ofislerinde yapılan işler olarak belirleniyor gibime geliyor.mühensilik mimarlık işleri tebliğde az tehlikeli olarak görünüyor. Ancak şantiyede çalışan personeller oldukça fazla bunlar az tehlikeli mi ağır ve tehlikeli sınıfta mı yer almaktadır arkadaşlar bilen var mı?
hangi tetkiklerin ve kimlere yapılmasını gerektiğine işyeri hekimi karar vermelidirMerhabalar ağır tehlikeli işler raporunu sadece tünellerde çalışan işçiler için mi düzenlemek zorundayız yoksa işletmede çalışan herkes yani ofis elemanı, aşçısı, çaycısı, için de ATİ raporu şart mıdır ?
ATİ raporu yönetmelikte belirtilen iş kolları için alınıyordu.ama yönetmelik geçen gün iptal oldu.yeni yönetmelik yakında çıkar tahminimceMerhabalar ağır tehlikeli işler raporunu sadece tünellerde çalışan işçiler için mi düzenlemek zorundayız yoksa işletmede çalışan herkes yani ofis elemanı, aşçısı, çaycısı, için de ATİ raporu şart mıdır ?
Bildiğim kadarıyla,ya da henüz bir değişiklik olmadıysa,ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporunu işyeri hekimi verebilir. İş yeri hekimi tereddüt ettiği bir durum varsa,gerekli görürse heyet raporu ister.Bu durumda da en iyi mercii bence meslek hastalıkları hastanesidir.Sektörüne göre istenecek tetkikler değişebilir.Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir heyet raporu almaları gerekiyor. Tabi sadece buda yetmiyor sektörden sektöre maruz kalınabilecek risklerle orantılı bir dizi tetkik yatırılması gerekiyor.
Biraz geç olmakla birlikte cevap yazmak istedimMerhabalar inşaatlarda çalışanlar için yapılması zorunlu olan sağlık muayeneleri ve tetkikler şu an için tam olarak nelerdir ?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.