İsg Yüksek Lisans

Recep DURAK

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
10
Tepki puanı
0
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar merhaba ben jeoloji mühendisiyim.isg üzerine yüksek yapmayı düşünüyorum.isg üzerine yüksek lisans yapmak ilerde aynı şekilde isg'den akademisyen olarak devam edebilir miyiz?mesleğim buna bir engel teşkil eder mi?
 

Serdar Ö.

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
igu mısın ? jeoloji müh ?
 

Tolga_34

Deneyimli Üye
Vip Üye
Katılım
4 May 2012
Mesajlar
493
Tepki puanı
1,841
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar merhaba ben jeoloji mühendisiyim.isg üzerine yüksek yapmayı düşünüyorum.isg üzerine yüksek lisans yapmak ilerde aynı şekilde isg'den akademisyen olarak devam edebilir miyiz?mesleğim buna bir engel teşkil eder mi?

Ben şu an İSG TEZLİ Yüksek Lisans yapıyorum. Ve bahar dönemi sonunda birleştirilmiş Doktora programlarına geçiş için hazırlık yapıyorum. Sebep? Bilindiği üzere Türkiye'de İSG kavramı çok yeni ve bu konuda akademisyen sayısı çok çok az. Akademisyen olmak için.
İSG yüksek lisansı yapmayı, kamu veya özel üniversitelerde akademisyen olmayı düşünüyor iseniz :
1) TEZLİ yüksek lisans programına katılın. Türkiye'de mevzuatlardaki boşluklardan ve yönetmelik gereğince "yüksek lisans yapan" ifadesi nedeniyle bir çok arkadaş sadece doğrudan B sınıfı uzmanlık sınavına girebilmek için (ayrıca ücreti biraz daha düşük olduğu için) TEZSİZ İSG yüksek lisans yapmayı tercih ediyor.
2) Kamu ve Özel üniversitelerde İSG akademisyeni olabilmek için bir iki küçük şart var. Bunlar :
2.1 YÖK üzerinden kadrolu veya üniversitenin kendi kadrosundan öğretim üyesi olabilmek için : ALES'ten lisans kaynağınız ne ise o bölümden en az 70 not almak. Ki siz mühendis olduğunuz için SAYISAL bölümünden en az 70 almanız gerekiyor.
2.2 YDS'den alınacak not her okula göre değişiyor ancak, minimum 60 isteniyor. Bu YDS notu üniversitenin yıllık senato toplantılarında azaltılıp yükseltilebiliniyor. Size tavsiyem YDS minimum 60 hedefleyin.
2.3 YÖK üzerinden kadrolu veya özel üniversitenin kendi kadrosundan veya özel üniversitenin dışarıdan Anlaşmalı hocası olmak için TEZLİ yüksek lisansı bitirmeniz gerekiyor.
2.4 Akademisyen olmak için illaki İSG uzmanı olmanız gerekmiyor ancak, "mahalle baskısı" nedeniyle :) sınava girer B sınıfı uzmanlık belgesini alırsınız zaten. :) :)
2.5 Kamu ve Özel üniversitelerin bu akademik notlandırma gereklerinin yanı sıra, esas tercih kullandıkları konu sizin saha deneyiminiz ve akademik bilginiz. Yani İSG konusunda sahada ki deneyiminiz ve akademik bilginiz, farkındalık yaratmak ve tercih edilebilirlik konusunda büyük avantaj sağlıyor.
3) Mesleğiniz buna bir engel teşkil eder mi? sorusuna verilecek tek cevap var : Hayır, engel teşkil etmez. Eğer bu soruyu yüksek lisans için soruyor iseniz, yine etmez. "Uzman değilim, yüksek lisans yapabilirmiyim?" diyorsanız yine etmez. Şu an bizim sınıfta uzman olan sadece beş kişiyiz. Geri kalan arkadaşlar muhtelif akademik kaynaklardan gelmekte olup, uzman değiller. Ancak hem Tezsiz hem de Tezli gruplarda bu durumda olan arkadaşların sayısı biz uzman olanlardan daha fazla :) "Jeoloji Mühendisiyim, İSG akademisyeni olmama engel teşkil eder mi?" diye soruyor iseniz, cevap yine aynı : engel teşkil etmez.
Sonuç olarak, eğer akademisyenlik hedefine yönelecek iseniz, TEZLİ yüksek lisans yapın ve şimdiden uluslararası ve ulusal İSG literatürü okumaya başlayın, derim.
Başarılar dilerim
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.