Görevlendirme yazısında ilgili memur ASIL İŞİNİ AKSATMAMAK KAYDIYLA İSG UZMANI OLARAK GÖREVLENDİRİLMİŞTİR yazarsa aylık 80 saate kadar yani 1260 TL ücret alabilir.Şimdilik 657 ye tabi personel hariç sigortası ilgili işyeri tarafından yatırılan çalışanlar (çırak ve stajyerler dahil) kapsama dahil diye biliyorum.
örneğin; bir kurumda 100 tane işçi var 200 tanede memur var. isg-katip bu 200 memuru görmüyor doğal olarak. orada sadece 100 tane çalışan var yazıyor ve toplam çalışma süresi de 10 saat diyelim.
şimdi katip te bilenler bilir "en az uzman çalıştırma saati" şeklinde yazar. ordaki 10 saat sonuçta minimum çalışma süresi.
ben o 200 memuruda göz önüne alıp toplam 30 saatlik sözleşme imzalasam yani sistemin ban verdiği "minimum sürenin üstünde" ve bunuda kurum yetkilisine açıklasam ve onaylatsam.
bu durumda kim bana birşey diyebilir. yani sonuçta müdür onaylamış oda memurunu gözeterek onaylamış sonuçta yanlış bir durum yok ki burda.
diye düşünüyorum.