Haber : Işyeri Güvenliği Kağıt Üstünde Kalmamalı - Sinan Orhon

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
35074348_01.jpeg
 

uzmancan

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Eki 2013
Mesajlar
231
Tepki puanı
215
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)

ÖNERİ:
Gamze Hanım,
Bizlerle Paylaştığınız,
Sayın,Sinan ORHON 'un yazısındaki bir paragraf ve yazının başlığında dikkatimi çeken bir hususta düşüncemi ifade etmek istiyorum.
"İşyeri Güvenliği kağıt üstünde kalmamalı"
"Uygulamalarda bazı defterlerden ve bunların tutulmasından bahsediliyor.Online olarak otoritenin internet sitesine girip çıkma,bilgi aktarma ve yardımlaşma imkanı varken defter nereden çıkıyor?Zaten bilgi işlem ortamında bunu yapabiliyorsunuz.Bürokrasiyi azaltmak yerine çoğaltmak söz konusu oluyor burada .Bunu da zamanla göreceğiz,ayrıca bunların hepsi bir maliyet."
denilmektedir. Bu konuda çok değişik öneri ve fikirlerin gelebileceğini düşünüyorum.Mesela benim aklıma gelen;Bizler sahada gördüğümüz akasaklık ve eksiklikleri oluşturulacak bir RAPORLAMA-PUANLAMA yapılabilen bir programla, (Ağırlıklı olarak işyerlerindeki tehlikeler ve tehlikeli davranışların check list üzerinden anlık olarak puanlamasının yapılması ile ilgili kapsamlı-çalışanların her birinin KOD ları ile ,tıpkı TRAFİK CEZA PUANI uygulaması gibi,şu fiilden dolayı ..karayolları Trafik Kanununun ...maddesini ihlal..v.b gibi bir yapı ile),aynı zamanda da her ortam ve koşulda tutulması gereken tutanaklarında yerine geçebilecek şekilde bir yapıya sahip bir elektronik online çalışma düzeninin oluşturulabilmesi veya tam tersine ,olabilecek olumsuzlukların belirtildiği-....varken....bu da nereden çıktı kardeşim denilen... bambaşka bir sistem de önerilebilir, doğrusu farklı görüşleri öğrenmek çok ilginç olabilir.(İSG-kontes)İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrol ve Tespit Programı.(..adını da koydum...! )
Teknolojik birikimi fazla olan arkadaşların,ki oldukça fazla sayıda arkadaşımızın bu durumda olduğunu tahmin ediyorum, bu konuda çok değerli katkılarının olabileceğini düşünüyorum.
Farklı fikirler, sinerji yaratır mı?
İyi Çalışmalar Dilerim.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.