- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
Merhaba, yüksekte çalışma eğitim belgesi ile ilgili birkaç sorum olacaktı. Yüksekte Çalışma Eğitim Belgesi ile ilgili piyasada iş güvenliği uzmanları, fiyatı karşılığında ayrı eğitim veriyorlar. Ama yönetmelikte sanırım temel isg eğitimi içinde de verilebileceği belirtiliyor. Bu durumda bu eğitimin iş güvenliği uzmanının görevi dahilinde olduğunu düşündüm. Yani bu eğitim için ek bir fiyat istenebiliyor mu? Yoksa özel bir eğitim olarak değerlendirip temel isg eğitimi süresinin yetmeyeceği düşünülerek mi ayrı fiyat isteniyor? Ayrıca aşağıdaki sorulama da cevap verebilirseniz sevinirim.
1."İSG Temel Eğitim Belgesi"ndeki diğer konular bölümüne yüksekte çalışma konusu olarak eklenirse ayrı olarak Yüksekte Çalışma Eğitim Belgesi aranma şartı gerekir mi? Yoksa herhangi bir kaza durumunda veya denetlemelerde ayrı bir "Yüksekte Çalışma Eğitim Belgesi" mi isteniyor?
2. Yüksekte çalışma eğitiminin en az kaç saat verilmesi gerekiyor.
1."İSG Temel Eğitim Belgesi"ndeki diğer konular bölümüne yüksekte çalışma konusu olarak eklenirse ayrı olarak Yüksekte Çalışma Eğitim Belgesi aranma şartı gerekir mi? Yoksa herhangi bir kaza durumunda veya denetlemelerde ayrı bir "Yüksekte Çalışma Eğitim Belgesi" mi isteniyor?
2. Yüksekte çalışma eğitiminin en az kaç saat verilmesi gerekiyor.