Dediğim gibi, görevlendirmeniz atölyedeki sgk kodu üzerinden yapılmış. Dolayısıyla kağıt üzerinde, o sgk dosyası üzerindeki her personelden sorumlusunuz. Fakat, kafanızın karışması gayet normal, çünkü dışa görevlendirmelerde bende peşlerinden mi gideceğim diye düşünüyorsunuz.
Burada kilit nokta görevlendirme yazısı.
Şu yolu izleyin; atölye çalışanları için her türlü evrak eksiksiz olsun. Artı olarak şantiyelere montaja giden kişileri belirleyin, kendilerine montaj ile alakalı eğitimler düzenleyin, tutanak altına alın. Tüm bunları eksiksiz yerine getirdikten sonra da, personelin her şantiyeye intikalinde Görevlendirme Yazısı hazırlandığından emin olun. Siz evrak, eğitim, sağlık raporu vb. konularda atölye-merkez kısmında eksiksiz olduktan sonra, hangi personel olursa olsun, sahaya girdiği andan itibaren asli sorumluluk ana yüklenici isg biriminde olacaktır. Fakat ana yüklenici size ulaşıp, "gelin adamlarınızı bi kontrol edin" diyebilir.
Bu duruma ek olarak, sahaya gönderdiğiniz montaj personeli için bir protokol hazırlayın. İçeriğinde "xxx şantiyesindeki çalışma süresince yyy inşaat isg birimi uyarı ve talimatlarına uyacağıma..." gibi ibareler bulunsun. Tüm bunları firma için hazırladığınız risk analizine ekleyin. Sağlıklı gözlem yapabilmek için, montaj sayasını da en azından 1 kez ziyaret edin.
Sondaj konusuna gelince;
İş aldıkları şantiyelerde yeni sgk kaydı açtıklarına göre, çalışacak işçilerin sigortalarını o dosyaya kaydırıyorlardır. Yeni bir sgk dosyası açıldığından dolayı sizin herhangi bir yetki ve sorumluluğunuz bulunmaz. Yeni açılan sgk dosyasına da sizin için görevlendirme yapılması gereklidir.