Haber : Tehlikeli Madde Kazaları Oluyorsa Tehlike Çanları Çalması Lazım

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
ADR'de önemli mesafeler kat edilmesine karşın tehlikeli madde taşıyan araçların karıştığı trafik kazalarında yaşanan ihmaller daha gidilecek yolun olduğunu gösteriyor. Çünkü standartları karşılamayan tankerler, araçlar, eğitimsiz sürücüler bu konuda uluslararası teamüllerin henüz ülke sathında yaygınlaşamaması hem cana hem da mal kaybına sebep olmaya devam ediyor. Uluslararası ADR Eğitmeni ve Danışmanı Alper Özel; kazaların üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek "Kazalar varsa ilgili kurumlarda tehlike çanları çalması lazım. Kazalar neden, nasıl olmuş, ihmaller neler? Bunların araştırılması ve giderilmesinin yolu aranmalıdır. Tekrarının olmaması için sistematik bir yapılanmaya gidilmelidir. Tehlikeli madde taşıyan araçların içinde olduğu kazalarda azalma oluyorsa doğru yoldasınız demektir" dedi.

Türkiye'nin ADR serüveni 19901ı yıllarda başladı. 2001 yılında ADR'nin tercümesi ile hayat bulan bu süreç 2011 'deki yönetmelikle ete kemiğe büründü. Sürücü eğitimlerden, belgelendirmeye, araç üretiminden, ambalaja kadar pek çok konuda yol alındı. Ancak ADR ile ilgili kazaların yaşanmaya devam etmesi, gelinen noktanın bu olmaması gerektiğini ortaya koyuyor.

ADR Danışmanı ve Eğitmeni-Uzmanı Alper Özel, Bakanlığın gözünün dışarıda olması gerektiğini belirterek, kazaların ayrıntılı incelenmesi gerektiğini dile getirdi. Özel; "Bu incelemeler sonucunda önemli geliştirme ve düzenleme yapma fırsatı oluşur. Bunu da eğitim müfredatınıza ve yönetmeliklerinize yansıtırsınız" dedi. Özel, son olarak Balıkesir'de dinamit yüklü aracın kazanın ardından bu fotoğrafın Türkiye'ye yakışmadığını vurguladı.

Yazının devamı aşağıda yer almaktadır.

TRANSMEDYA_20170101_32.jpg TRANSMEDYA_20170101_33.jpg
 

Seda Cündübey

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Şub 2017
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Gamze Hanım merhaba;

TMGD olarak çalıştığım iş yerinde (alıcı + boşaltan) bir iş kazası meydana geldi. Tankerden tanka boşaltım esnasında sızarak yaralanmalara neden olan kimyasal, benim 2015 faaliyet raporunda bildirdiğim bir kimyasal. Bu kazayı bildirmem gerekli midir bakanlığa? ADR yi incelediğim de 1.8.5.4 maddesinde hazırlanması gereken örnek rapor modeli var. Bu raporumu hazırlamalı mıyım ? 1.8.5.3 (b) bendi "en az bir gün hastanede kalınması gereken yaralanmalar" 'a göre birkaç işçimiz yaralanıp hastanede kaldılar.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.