Selam,
Bu konuya bir çözüm bulabildiniz mi ?
Sanırım kilit kelime "tecrübesi olanlar"

Benim yok. Her ne kadar bir zamanlar bir temizlik firmam olmuşsa da (2006 - 2007), hiç böyle bir işle karşılaşmamıştık. O zamanlar da çok iyi hatırlıyorum iç alan güvenlik ağının, kullanımına hiç denk gelmemiştim.
Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı kaynaklardan konuyu araştırdım. Ancak hiç bir şey bulamadım.
Ben sadece bir öneride bulunmak isterim, eğer çözüm bulamadı iseniz.
Bir kaç temizlik firması ile özellikle iş yeri (fabrika, okul, hastane vb.) temizliği yapan firmalar ile bir görüşmeniz. Ancak malum mevcut piyasa koşulları, ne deseniz "yaparız" diyebilirler (haklıdırlar). Fakat işi nasıl yapacaklarına dair bir uygulama dokümanı alıp incelemenizde fayda var.
Uygulama için : Temizlik zamanı çalışan trafiğini başka bir yöne sevk edip, giriş-çıkışı buradan verir iseniz kontrollu alan yaratılıp, waterjet ile yukarıdan aşağıya yerinden sökmeden yıkanabilir, diye düşünüyorum. Ancak burada kaç kat? Güvenlik ağının tipi (Hamak, Perde, Sarmal gibi)? İmal edildiği malzeme? bunları da dikkate almak gerekir, diyebilirim.
Burada en önemli konu waterjet'in gücü. Çok güçlü basınç uygulanır ise, ağların hem bağlantı noktaları üzerinde, hem de ağın kendi fiziki yapısı üzerinde fiziksel hasar oluşturabilirler. İkinci önemli konu, temizlik için kullanılacak kimyasalların, ağın direncine zarar vermeyecek olanlardan tercih edilmesi (Arap Sabunu mesela)
Kolay gelsin.