arkadaşlar merhaba bir konuda düşüncelerinizi paylaşmak istiyorum. çalıştığım iş yerinde en üst kat yemekhane ben yemekhanenin 2 alt katında çalışıyorum yemekhanenin atık boruları çalışma odamızın girişindeki koridordan geçiyor ve boruda bir problem var su akıtıyor altına kova koyduk dolunca boşaltıyoruz ancak pis koku var ve duvarda mantar oluşumu başlamış c sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak rapor hazırlamamı istediler hiç tecrübem yok burda ne gibi sorunlar olabilir rapora ne yazmalıyım nasıl yazmalıyım örnek bir rapor varmı... lütfen acil cevap yazın...
CEVAP:
Sayın meslekdaşım,
1-Öncelikle ek olarak sunduğum,Sağlık Bakanlığına ait plan bu yayını incelemeniz sorularınızın büyük bir kısmını cevaplayabilmenizi sağlayacaktır.
2-İş yeri hekiminden yardım çok isabetli olur.
3-İş yerinizideki binalarının,İnşaat ve Tesisatından ,genel anlamda işletiminden sorumlu birim,binanızın mevcut proje bilgilerine göre yapısal teknik tesbitleri yapmalı ve bir rapor tanzim etmelidir.
4-Durum derhal ,İş yerindeki,Sağlık ve güvenlik Kuruluna yazılı olarak bildirilmeli ve acilen toplanması sağlanarak,iş verenin veya vekilinin de bizzat katıldığı uygulama kararları alınmalıdır.
5-Dün itibarı ile en son yapılan değişiklikler kapsamında,bu sızıntı giderilmedikçe,bu mekanda personel çalışması yapılmamalıdır.
6-İş yerinizin diğer birimlerininde incelenmesi sağlanarak,aynı tarz sıkıntıların gelecekte de tekrar etme ihtimali göz önüne alınmalıdır.
7-İş yerinizde yapılmış Risk Değerlendirmesinin ----REVİZE EDİLMESİ---sağlanmalıdır.
8-Mevcut durumun ---MESLEK HASTALIĞI---na dönüşmesi önlenmeli,gerekli tedbirler alınmalıdır.
İyi çalışmalar dilerim.