Mstfunal nickname`li Ustadim,
Olay sertifika aldiktan sonra ben uzman oldum demek degil, is hayatinda calismaya baslayip belli basarilara imza attiktan sonra ben uzman oldum demek. Kaldi ki sektorde senden daha iyi uzmanlar oldugunu gorunce "ben uzman oldum" cumlesini soylemek bile insana kolay gelmicek. Bu olay universiteden mezun olduktan sonra muhendislik yada mimarlik vs., diplomasini aldigin zaman ben ......yim demek gibi bi sey. Arkadaslarin ezberi iyidir sinavi kazanir hatta birincilikle kazanir. Ama saha da sadece ezberle, cok kitap okumakla bir seyleri basaramazsin. Ayni zamanda tecrube yasanarak edinilir ve işin ayrintilarini da sahada calisarak ogrenirsin. Bunun icinde bir yerde calisman lazim. Peki calisabilmek icin ne yapmak lazim, Istenilen sertifikayi almak ve aldiktan sonra da sektore girmeden once daha fazla veri edinilebilmek icin tecrubeli arkadaslarla dirsek temasa girmen lazim, Keske baslicagin nokta ilk once asistan olunsa belli bir zamandan sonra uzman olsan,,,Ah bu arada sinavi kazanabilmek icin ezber,kitap yapman lazim tabiikine.
Bu konu bu sekilde uzar gider ama anladim ki bugun tecrubeli arkadaslardan tavsiye almak icin yazdigim mesajin amaci baska noktalara gitti. Istenilen amaca ulasmadi. Artik bir baska sekilde, baska platformlardan arzu ettigimiz bilgilere ulasiriz. Herkesin emegine ve vaktine saglik.