İsg Katip Atama Gün Eksikliği

haseko

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
Selamlar öncelikle, ben b sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. Son yasa ile A olmak istediğimde 1095 gün atamam gerekliliği gördüm.

Sözlşemelerim çalıstıgım firmamda 10 ve 20 gün geç yapıldığı için o süreyi tamamlayamadım.

Böyle durumda katip eski tarihe güncelleme imkanı veriyor mu, ya da bunu düzeltmenin bir yolu var mıdı? Bakanlık tarafı çözebilir mi?

Şirketin yapmadığı (defalarca yapın diye direndiğim ) uzman mağduriyeti nasıl giderilir.

Teşekkürler cevaplar için

Agumus035

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
31 marta kadar süreniz var. o sürece kadar atama günleriniz yeterse başvurunuzu yapabiliyorsunuz.
SGK günleriniz gerekirse 1 gün hizmetsüreniz olsun , sonuçta o ay boyunca oranın uzmanı olduğunuz için isg katipte 30 gün olarak sayılır o durum.

haseko

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
31 marta kadar süreniz var. o sürece kadar atama günleriniz yeterse başvurunuzu yapabiliyorsunuz.
SGK günleriniz gerekirse 1 gün hizmetsüreniz olsun , sonuçta o ay boyunca oranın uzmanı olduğunuz için isg katipte 30 gün olarak sayılır o durum.
Selamlar bakanlık 31.12.2024'e kadar süreleri baz alıyorum demiş,

SGK günüm evet ilerliyor, ama 27.12.2021 tarihinde B sınıfı olmuşum (sertfika tarihim ) atamam 17.01.2022 (22 gün sonra yapılmış, 22 günü C saymış)

Sonra başka bir sözleşme için 13.11.2022 tarihinde sözleşmem düşmüş 22.11.2022 tarihinde atamam olmuş (9 gün kayıp)

ve toplamda 30 güne yakın B sınıfı fiili sürem kayıp(işverenin yoğunum sonra gel söylemlerinden),

bunu nasıl düzelttirebilirim. 30 günde eklenirse A sınıfı sürem yetiyor.

Tüm arkdaşlardan yardım istiyorum

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Hayır 31 mart baz alınmıyor. 31 aralık itibari ile 3 yılı doldurmuş olanlar 31 marta kadar başvuru yaparsa alınır diyor maalesef

haseko

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
evet , 31 marta kadar başvurun diyor eğer 31.12.2024'e kadar gününüz tamamlarsanız diyor.

emrece

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
Emin misiniz 31 mart'a kadar olan sürelerin de dahil edilecegine ?? çünkü taslak metinde 31 Aralık son tarih diyor 31 Mart ise başvuru son tarihi diyor

emrece

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
Selamlar bakanlık 31.12.2024'e kadar süreleri baz alıyorum demiş,

SGK günüm evet ilerliyor, ama 27.12.2021 tarihinde B sınıfı olmuşum (sertfika tarihim ) atamam 17.01.2022 (22 gün sonra yapılmış, 22 günü C saymış)

Sonra başka bir sözleşme için 13.11.2022 tarihinde sözleşmem düşmüş 22.11.2022 tarihinde atamam olmuş (9 gün kayıp)

ve toplamda 30 güne yakın B sınıfı fiili sürem kayıp(işverenin yoğunum sonra gel söylemlerinden),

bunu nasıl düzelttirebilirim. 30 günde eklenirse A sınıfı sürem yetiyor.

Tüm arkdaşlardan yardım istiyorum
Kardeşim ben 8 Haziran 2021 de B oldum ve ilk atamayı 4 ay sonra yapmış işveren.Daha bu yetmemiş çok tehlikeliye atamayi da 6 ay sonra yapmış.Yani bizim meselemiz Osgb ile ve geriye dönük bir işlem yapılacağını pek sanmıyorum; en fazla mağduriyetine istinaden işverene dava açarsın,iyi bir avukat bulursan.
Bizim gibi mağdur çok uzman yok sanırım çünkü gruplarda büyük bir tepki görmedim.Benim tek umudum 31mart 2025 tarihine kadar olan atamaları da saymaları; o da zor ; CİMER'e çok sayıda istek- şikayet metinleri yazmak lazım; ben yazdım sana da tavsiyemdir; belki dikkate alirlar

haseko

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
Teşekkür ederim , şirket avukatı ile ilerleyeceğim ama boyada bir yazı görmüştüm bize benzer bir olay geçirmiş, bakanlık ben katibi 2013 yılında size sundum , yapsaydınıza getirmiş bir cevap vermiş . İşte burada bakanlık çalışanın mağduriyetini anlamıyor . Sanki ben atama yapıyorum şifreler bende. Bunu böyle anlatacağım umarım çözülür

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.