Merhabalar örgün öğretim Selçuk Üniversitesi İktisat bölümündeyim ayrıca Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş sağlığı ve Güvenliği bölümü 1.sınıf öğrencisiyim.Dersleri günü gününe takip ediyorum elimden geldiğince örgün öğretim derslerimden vakit kaldıkça İSG hakkında makaleler yazılar çalışma koşulları hakkında bilgi almaya çalışıyorum ama bazen yetersiz kalıyor bu durumda da sizden yardım beklemek zorundayım.Konuyu uzatmadan soru sormak istiyorum ;
1 )Bir İSG öğrencisi olarak kendimi nasıl geliştirip tecrübe sağlamayalıyım ? Örneğin Konya'da ikamet ediyorum ilimdeki fabrikalarda meslekte tecrübe kazanmak adına cüzi miktarda veya ücretsiz çalışma durumum var mıdır ?Yani bu adam gelsin gitsin fabrikada tecrübe kazansın gibi bir durum olabilir mi ?
2) İSG sınavı kontenjanlı mıdır ? Senede iki defa oluyormuş galiba ,bunun için kurslara gitmek zorunlumudur ?
3)Türkiye genelinde veya Konya'da C sınıfı İSG uzmanı ortalama ne kadar ücrete başlar ? Mesleğin geleceği parlak mı (artan yeni mezun açısından )
4)Bir fabrika tekniker çalıştırabilir mi ?
5) Örneğin bir fabrikanın hem muhasebesine(iktisat mezunu olarak) Hemde İSG 'sine aynı anda bakma durumum var mıdır ?
6) Ve en önemlisi dil bilmek fayda eder mi Temel seviye Korece biliyorum ,Mesela Rusya'da İnşaat sektörü gelişmiş düzeyde Rusça bilmek bana fayda sağlayıp orda İSG uzmanı olarak çalışmamın kapısını açar mı
7) Bazı yerler mühendis kökenli İSG uzmanı istiyor bu her yerde böyle mi ?
8) Mezun olunca ne yapmalıyım OSGB mi yoksa direk bir yerde başlamak mı ?
Geçen sene bu bölümü istemiştim olmadı bu sene nasip oldu .O yüzden mesleğimi severek yapabileceğime inanıyorum .
Bilgilendiren abilerim , kardeşlerime şimdiden iyi günler ,iyi forumlar .
1 )Bir İSG öğrencisi olarak kendimi nasıl geliştirip tecrübe sağlamayalıyım ? Örneğin Konya'da ikamet ediyorum ilimdeki fabrikalarda meslekte tecrübe kazanmak adına cüzi miktarda veya ücretsiz çalışma durumum var mıdır ?Yani bu adam gelsin gitsin fabrikada tecrübe kazansın gibi bir durum olabilir mi ?
2) İSG sınavı kontenjanlı mıdır ? Senede iki defa oluyormuş galiba ,bunun için kurslara gitmek zorunlumudur ?
3)Türkiye genelinde veya Konya'da C sınıfı İSG uzmanı ortalama ne kadar ücrete başlar ? Mesleğin geleceği parlak mı (artan yeni mezun açısından )
4)Bir fabrika tekniker çalıştırabilir mi ?
5) Örneğin bir fabrikanın hem muhasebesine(iktisat mezunu olarak) Hemde İSG 'sine aynı anda bakma durumum var mıdır ?
6) Ve en önemlisi dil bilmek fayda eder mi Temel seviye Korece biliyorum ,Mesela Rusya'da İnşaat sektörü gelişmiş düzeyde Rusça bilmek bana fayda sağlayıp orda İSG uzmanı olarak çalışmamın kapısını açar mı
7) Bazı yerler mühendis kökenli İSG uzmanı istiyor bu her yerde böyle mi ?
8) Mezun olunca ne yapmalıyım OSGB mi yoksa direk bir yerde başlamak mı ?
Geçen sene bu bölümü istemiştim olmadı bu sene nasip oldu .O yüzden mesleğimi severek yapabileceğime inanıyorum .
Bilgilendiren abilerim , kardeşlerime şimdiden iyi günler ,iyi forumlar .