Bazı firmalara B sınıfı uzman gerekiyor ki şu an Türkiye'de B bildigim kadarıyla çok çok az sayıda uzman mevcut,A ise yüksek maliyetli oluyor,yetki olarak ise C yetersiz kalabiliyor.Bu gibi durumlarda iş ve sektörü tanıyorsanız uzmanlık yetkiniz olmadıgı için danışman olmanız ihtiyaç olan firmalarca istenebiliyor,bazılarına ise uzmanlık maliyetli gelip bize ayda 3-4 ugrayıp risk analizi,egitim vb yapsanız ve gerektiğinde size danışsak yeterli diyebiliyorlar.Size de uygunsa ve yapabileceginize inanıyorsanız şahıs şirketi kurup,iş yapmayı tercih edebilirsiniz.OSGB 'lerde doktor degilseniz ücrette tatmin edici olmuyor ve iş ögrenme amacıyla, maksat deneyim olsun diye girmeyecekseniz hiç tavsiye etmiyorum.Kendi işiniz sonuçta kendi işinizdir.Fakat dedigim gibi sektörü biliyor ve deneyim sahibiyseniz kendi işinizi kurmanızı tavsiye ederim.İş yeriniz oldugunu söylüyorsunuz,bu durumda firma uman istemiyorsa bence danışmanlık neden yapmayasınız ki? Sonuçta danışman olması uzman olmamasından hem çalışanlar,hem sizin hemde o şirket için de daha iyidir diye düşünüyorum.