Arkadaşlar işyerim benden böyle bir form istedi. Elinde olan var mı? Yoksa İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK' e göre birşey mi hazırlasam?
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI İŞVEREN VEKİLİ DEĞİLDİR !
Nurdan Hanım haklı Aytuğ Bey, iş güvenliği uzmanı işveren vekili değildir. işverenin ya da işveren vekilinin atadığı iş güvenliğinden sorumludur. diğer görevlerden ayrı olarak yaptığı işden işveren veya vekiline karşı kanunen sorumludur.(bizi yakan madde).Nurdan hanım, bizim aldığımız eğitimlerde bize sürekli işveren vekili olduğumuz vurgulandı. Siz neye göre işveren vekili değildir dediniz? Süpermenlik de var, yok değil
Nurdan Hanım haklı Aytuğ Bey, iş güvenliği uzmanı işveren vekili değildir. işverenin ya da işveren vekilinin atadığı iş güvenliğinden sorumludur. diğer görevlerden ayrı olarak yaptığı işden işveren veya vekiline karşı kanunen sorumludur.(bizi yakan madde).
işveren vekili olmadığımız konusunda ısrar edeceğim....Yasin Bey, bir işletme düşünün ki 4 departmana ayrılmış. Üretim, bakım, kalite, muhasebe. Bu departmanları kim belirler? Üst yönetim belirler. Gerekli görülürse buna ek departmanlar eklenir. Lojistik işleri, temizlik işleri vs olabilir. Her departmanın başına birer sorumlu atanır. Üretim müdürü, bakım müdürü, kalite müdürü, muhasebe müdürü vb. Bu sorumlular o iş için işverenin vekilleridir. Günün sonunda işverene raporlama yapıp kendisinden onay alırlar evet, buna birşey demiyorum. Fakat işveren her departmanın işine koşturamayacağı için bu vekilleri atar zaten. Bunların her biri işveren vekilidir.
Bir de devletin işverenlerden istediği (bizim ekmek paramız olan ) İSG departmanı vardır. Şirket içinde bu departman olarak anılsın anılmasın, kendi başına bir departmandır bu ve başında en az iki sorumlu bulunur. Biri iş güvenliği uzmanı diğer işyeri hekimi. Bu iki sorumu arkadaş da işverenin bu konulardaki vekilidir. İşveren çalışanın tansiyonunu ölçmeyecek, muayene etmeyecek ya da ne bileyim kkd kullanıyor mu, düzgün mü kullanıyor bunları denetlemeyecek tabi ki. Bu işleri uzman ve hekim arkadaşlar, yani iş verenin bu konudaki vekilleri yapacaklar.
İşveren vekili olmamızdan kastım kısaca bu şekilde. Kısacası böyleyse uzuncası nasıldır diye mesajlar alıyorum, sormayın arkadaşlar
Toplantı defteri işveren tarafından saklanabilir bunda sorun yok ama siz her yazılandan her imzalanandan bir nüshasını almak zorundasınız, işveren imzalamamış olsa dahi siz alın bu deftere yazdığınızın delilidir. sonuçta noter onaylı defter arada sayfa eksiğini açıklayamazlar... mümkünse siz muhafaza edin defteri ama etmesenizde sorun olmaz dediğim gibi yaparsanız...Toplantı defterinin başkanda ne işi var yav hekimde ya da uzmanda olur defter. Başkan defteri imha etsin sonra desin ki uzman işini yapmıyor
Nurdan Hanım, salt bir sekreter işi durdurabilir mi sizce? Uzman demek toplantı sekreteri mi demek
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.