Canan Hanım hangı tersanede calısıosunuz acaba?tuzlada hıdrodınamık tersanesındeyım.Sorunuza gelınce;tersanedeki gemilerinizde bakım çalışması yapanlar dışarıdan gelen taşeronlarmı yoksa daimi taşeronlar mı ya da kendı personelınız mı?ekonomık tasarruf demenızden dolayı kendı personelınız olarak dusunuyorum,iş güvenlık ekibi genelde gemılerdekı kaynak kabloları ve oksıjen-propan hortumlarından sıkayetcı olur,ya caok dagınıkdır,ya da aynı yerden gecerler ve gecıs yollarını kapatır,bazen de gemının guvertesınde herkezın basabılecegı yerdedır..benım tersanede uygulatmaya calısdıgım bır sıstem var,gemılerın parampetlerıne hurdadan da olsa T şklinde demır ya da saç kaynattırıyorum,bu T nınde ustunu saç parcalarıyla 4e ayırıyorum,kaynak kablolarıyla oksijen-propan hortumlarının bırbırınden ayrı gecmesını saglıyorum,boylelıkle gemının guvertesınde yururken kablolara takılma sansı kalmıyor,ve gemıde duzenı de saglamıs oluyorsunuz,ayak altında hortum -kablo olayını onlemıs oluyorsunuz,hortumların yıpranma suresını uzatmıs oluyorsunuz dolayısıyla yenı hortum alma surenız de uzuyor ekonomıden tasarruf etmıs oluyorsunuz,ayrıca dagınık hortumların yaratmıs oldukları sorunları ortadan kaldırmıs oluyorsunuz boylelıkle personel daha rahat calısma ımkanı buluyor,geçişlerde kablo hortuma takılma rısklerını de onelmıs oluyorsunuz,hem uretımde,hem bakım-onarımda verımı saglamıs olursunuz hem de kablo ve hortumların kısa aralıklarla degısmesını onledıgınız ıcın ekonomıden de tasarruf etmıs oluyorsunuz..
Baska sormak ıstedıklerınız var ıse maıl adresım
cagdas@hidrodinamik.com...tesekkurler ıyı geceler..