Sevgili Arkadaşım,
Şuanda A sınıfı uzman ve eğitici olarak Ankara ve İstanbul'da kurslarda çalışıyorum. Aşağıda yazdıklarımı oku lütfen;
1-) Şuanda çoğu kurs kapanıyor veya devrediliyor. Hangi şehirde açacaksın bilmiyorum ama açıklardan birini devral daha ucuza mal olur. Şuan birçok iyi firma Haziran ayında 1-2 grup açıyor 3-4 açanlar iyi iş yaptım diyor. Büyük kısmı ya 1 açıyor yada 1 grubu bile dolduramayanlar var. Kısa sürede onlarda kapanır. biz en eski kurumlardan biriyiz, İstanbul'da 3 grup olacak Haziranda iyi diyoruz. Eskiden ayda 10-12 grup açtığımız çok olurdu. Açmak için süre azaldı 27 Aralık sınavı için eğitimler 75 gün önce (Ekim 15 gibi) bitecek. Senin; kiralama, hoca temini, tefrişat, başvuru, inceleme, izin alıp, açman 1 ayı geçer, tanıtım ve öğrenci toplama, ......... bence yeni kurum için yaptığım yatırımı çıkartman güç.
2-) Masa, sandalye, girişe sekreter-kayıt elemanı, bilgisayar bilen sistemdeki sorunlara çözüm üretecek bir kişi ve 4 hoca yeter. (2 tam zamanlı zorunlu, 2 tanede herkes her derse giremiyor) A sınıfı uzman ve eğitici belgeli biri derslerin çoğunu verebilir. İş müfettişi ve sağlıktan da bir kişi daha lazım.
3-) Tam zamanlı hocayı aynı zamanda sorumlu müdür yaparsın, biraz daha fazla verirsin. Tam zamanlı hocalar şuan 1500-2500 TL arasında. Birde sorumlu müdür yaparsan 500 TL ile 1500 TL arasında fark verirsin. (Bunlar İstanbul fiyatları)
4-) Ders ücretleri şehirden şehre bile değişiyor. İstanbul'da 80-120 TL arasında, hocaya göre değişiyor. Ankara 70-100 TL arasında. Kocaeli'nde de çalışmıştım şuanda 6 firmadan 2 tanesi açık ve ücretler 80-120 TL arası.
Daha detaylı bilgi-yardım istersen elimden geleni yaparım.
Selam ve Saygılar