Bilgi : Hasat Ve Harman Makinelerinde Güvenlik Kuralları

Nurdan DAHİ

Banned
Katılım
29 Mar 2012
Mesajlar
618
Tepki puanı
508
Meslek
Uzman (C)
Hasat ve Harman Makinelerinde Güvenlik KurallarıHasat ve harman makinelerinin kullanımında genel güvenlik önlemlerinin dışında aşağıda aşağıda maddeler halinde verilen güvenlik kurallarına uymamız gerekir
1. Hasat makineleri çalıştırılmadan önce hareketli parçalar yağlanmalı, bağlantı ve emniyet düzenleri ile diğer kısımlar kontrol edilmeli ve yakınında kimsenin bulunmadığı görüldükten sonra hareket ettirilmelidir.
2. Hasat makineleri ile sürücü el kitabında belirtilen hareket hızında biçme yapılmalı, ayar, bakım ve temizlik sırasında daima biçme düzeni ve makinenin arkasında durulmalı ve traktör çalıştırılmamalıdır.
3. Sürücü, traktörle çekilir tip hasat makinesiyle çalışırken ve kendi yürür hasat makinesi ile çalışırken motoru stop etmeden yerinden ayrılmamalıdır.
4. Asılır tip hasat makinelerinde yol durumunda iken hidrolik kilitlemeli, makine yol durumuna göre hazırlanmalı ve parmak emniyet muhafazası takılmalıdır.
5. Hasat makinelerinde, biçme düzeninin bir engelle karşılaşması halinde zarar görmemesi için makine üzerindeki otomatik kaldırmalı emniyet düzenleri uygun ölçülerde ayarlanmış olmalıdır.
6. Çayır biçme makinesi, orak makinesi, biçer bağlar, mısır hasat makinesi vb. makinelerin biçme tertibatında meydana gelen tıkanmalarda elle temizlik yapılmamalıdır.
7. Harman makineleri ve ot doğrama makineleri gibi sabit bir yerde çalıştırılan makinelerin etrafında makinenin çalıştırılması ile görevli olmayan kişilerin dolaşmalarına izin verilmemelidir.
8. Bu makinelerin etrafı emniyet mesafesine uygun uzaklıkta halatla çevrilmeli ve ayrıca harman makinesi yangın olasılığına karşı traktörün çeki demirine çelik bir halatla bağlı bulundurulmalıdır.
9. Harman makinelerinde kasnak hareketi güç kaynağından ayrılıp tamamen durmadan gerginlik ayarı yapılmamalı ve kayış takılmamalıdır. Kasnaklar üzerinde koruma bulunmalıdır.
10. Sabit olarak çalıştırılan harman makinelerinin yakınında su ve yangın söndürme cihazları bulundurulmalı, egzoz burusu uzatılmalı ve üzerinde yaylı (otomatik kapanan) bir kapak bulunmalıdır.
11. Hasat ve harman makineleri yol durumuna göre hazırlandıktan sonra yola çıkarılmalıdır.
12. Kuyruk milinden hareket alarak çalışan makineler yol durumunda kuyruk miline takılı olmamalıdır.
13. Döner bıçaklı çayır biçme makinesi çalışırken taş fırlatma tehlikesi olduğundan önünde veya arkasında durulmamalıdır.
14. Yeşil yem doğrama makineleri çalışırken bıçak koruma kapağı ve üfleme kapağı açılmamalı, ayar ve bakım yapılmamalı ve bu makinelerin besleme düzeni üzerine takım ve benzeri cisim konulmamalı ve tehlike anında besleme düzeni, otomatik olarak durdurulabilmelidir.
15. Bıçak üzerinde çalışırken kendi kendine dönmemesi için bıçak sabitleşmelidir.
16. Emniyet ve bağlama düzenleri işe başlamadan önce kontrol edilmelidir.
17. Otomatik besleme düzeni bulunmayan harman makinesi ve sap döverlerde besleme haznesi batörden olabildiğince daha yukarıda olmalıdır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.