- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (A)
Videoyu izleyerek göz duşları için aşağıdaki talimatı oluşturdum. Çeviriyi mümkün olduğunca anlaşılabilir halde ifade ettim.
Kimyasal malzemeye maruz kalındığında:
1- Hiç vakit kaybetmeden göz duşunun bulunduğu yere gidiniz.
2- (Vana, pedal, açma kolu) kullanarak suyu açınız.
3- Suyun gözlerinize ulaşmasını sağlamak için ellerinizi kullanarak gözlerinizin tamamen açık halde olmasını sağlayınız.
4- Maruz kalınan kimyasalın cinsine göre 15 dk. ile 60 dk. arasında gözlerinizi yıkayınız. ( 15 dakikadan daha az olmamalıdır!) Gözlerinizin açık olduğundan emin olun ve göz bebeklerinizi her yöne hareket ettirin.
5- Yıkama süresi sona erdiğinde suyu kapatınız.
Göz duşu kullanımında dikkat edilecek hususlar:
1- Gerektiğinde göz duşunu kullanmak için asla tereddüt etmeyiniz.
2- Acil sağlık yardımı sağlanması için yakınınızdaki bir iş arkadaşınızla iletişime geçin.
3- Çevrenizde kimse yoksa MGBF'de (MSDS) tavsiye edilen sürede gözlerinizi yıkayın daha sonra tıbbı yardım arayın.
4- Gözde rahatsızlık sürüyorsa yıkama işlemini tekrarlayın.
5- Laboratuar hortumlarını, duş başlıklarını asla göz duşu olarak kullanmayınız. Bunlar genel temizlik için kullanılırlar, fakat hijyenik olmayabilirler.
6- Asla lavabo musluklarını göz duşu olarak kullanmayınız.
7- Dışarıda bulunan bazı göz duşlarında kısa süreliğine farklı renkte su akabilir, bu nedenle göz duşunu kullanmakta tereddüt etmeyiniz.
8- Göz duşunun acil durumlarda kullanılmasını engelleyecek herhangi bir amaçla kullanılmasına izin vermeyiniz.
9- Kullanım sırasında ve kullandıktan sonra ıslanan ve kayganlaşan zemine dikkat ediniz.