Forkliftlerde Ruhsat Ve Plaka Zorunluluğu

aayşenurr arslan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Merhaba arkadaşlar, atölye ve fabrikalarda kullanılan trafiğe çıkmayan akülü forkliftlerde ruhsat ve plaka zorunululuğu var mı? sizin çalıştığınız atölyelerde nasıl uygulama yapılıyor ?

Aykut Gümüş

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Genelde trafik sürüş alanı içerisinde girecekse( trafik, yol, otoban vs gibi ) Plaka zorunluluğu ve sürücü ehliyetine işlenmiş olması gerekiyor.
Ancak fabrika içinde kullanılacaksa, fabrika dışına çıkmayacaksa ruhsat zorunluluğu doğmuyor. ancak olası bir park halindeki arabaya vurduğunda, forkliftin ruhsatı, sigortası vs olmazsa karşı tarafta bunu öğrenirse çok sorun olur diye düşünüyorum. Üstelik kasko vs de olmadığı için, vurulan araçtaki hasarı mecbur forklift sahibi firma karşılamak zorunda kalır diye düşünüyorum.

Olmasında çok büyük fayda var. Sigortacınız ile görüşmeniz sağlıklı olacaktır.

aayşenurr arslan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Genelde trafik sürüş alanı içerisinde girecekse( trafik, yol, otoban vs gibi ) Plaka zorunluluğu ve sürücü ehliyetine işlenmiş olması gerekiyor.
Ancak fabrika içinde kullanılacaksa, fabrika dışına çıkmayacaksa ruhsat zorunluluğu doğmuyor. ancak olası bir park halindeki arabaya vurduğunda, forkliftin ruhsatı, sigortası vs olmazsa karşı tarafta bunu öğrenirse çok sorun olur diye düşünüyorum. Üstelik kasko vs de olmadığı için, vurulan araçtaki hasarı mecbur forklift sahibi firma karşılamak zorunda kalır diye düşünüyorum.

Olmasında çok büyük fayda var. Sigortacınız ile görüşmeniz sağlıklı olacaktır.
Bilgilendirme için teşekkürler.

okhan

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bilgilendirme için teşekkürler.
Forkliftler karayoluna çıkamaz. Ehliyete işletme vb gibi durumlar da yok arkadaşlar.
Forkliftler fabrika, bahçe, yükleme alanı vb gibi yerlerde sertifikalı operatörler tarafından kullanılabilir.
Ancak çekicilerle çalışma alanlarına nakledilirler.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.