Tartışma : Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanlığı Ve İşyeri Hekimliği Hizmetleri Hizmet A

ilkinpeker

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
221
Tepki puanı
659
Medeni hal
Evli
Meslek
İşyeri Hekimi
1
ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI ve İŞYERİ HEKİMLİĞİ HİZMETLERİ
HİZMET ALIMI İŞİ
TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. TANIMLAR
Bu Teknik Şartnamede;
1.1. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, “İdare”,
1.2. İdarenin Kırka Bor İşletme Müdürlüğü, “Müdürlük”,
1.3. İşi yapmak üzere teklif veren tüzel kişilere “İstekli”
1.4. Kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ile 13/01/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre faaliyet gösteren şirketler tarafından, işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan gerekli donanım ve personele sahip olan ve Bakanlıkça yetkilendirilen birim, Ortak sağlık ve güvenlik birimi (OSGB)
1.5. Hizmet alımı işini yapacak olan; bünyesinde İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi, Diğer Sağlık Personeli çalıştıran, İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere, gerekli donanım ve personele sahip olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) “Yüklenici”
1.6. İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca İş Güvenliği Uzmanı olarak belgelendirilmiş mühendis, mimar veya teknik elemanlar “İş Güvenliği Uzmanı”
1.7. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, İşyeri Hekimi olarak belgelendirilmiş hekim, “İşyeri Hekimi”
1.8. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Diğer Sağlık Personeli olarak belgelendirilmiş personel, “Diğer Sağlık Personeli”
1.9. İş Sağlığı ve güvenliği ile ilgili ve yürürlükte olan uluslararası anlaşmalar (İLO Sözleşmeleri), kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, bakanlar kurulu kararları, yönetmelikler, tebliğler, yönergeler, talimatlar, standartlar “Mevzuat”
1.10. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili iş ve işlemlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce kayıt, takip ve izlenmesi amacıyla kullanılan iş sağlığı ve güvenliği kayıt, takip ve izleme programı, “İSG-KÂTİP”
1.11. İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından yapılan tespit ve tavsiyeler ile gerekli görülen diğer hususların yazıldığı, seri numaralı ve sayfaları bir asıl iki kopyalı şekilde düzenlenmiş her işyeri için tek olan defter, “Onaylı defter”
1.12. Müdürlükler tarafından, işlerin İdare adına denetimi için görevlendirilen komisyon, Kontrol Teşkilatı (Kontrollük) olarak adlandırılmıştır.
2. İŞİN KONUSU
İdarenin işyerlerinde, mevzuata göre yürütülmesi gereken İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmetlerinin bir kısmının, Ortak Sağlık Güvenlik Biriminden birim fiyat ödeme esası ile satın alınması işi, bu teknik şartnamenin konusunu teşkil eder.
2
3. HİZMETLERİN YAPILACAĞI İŞYERİ
İşyerlerinin SGK İşyeri Numaraları, Nace Rev.2 Altılı Kodları ve çalışan sayılarının 04.10.2016 itibarı ile durumu aşağıdaki tabloda verilmekte olup söz konusu işyeri için hizmet alınacaktır. İhaleye teklif veren İstekliler, ihale konusu işyerini görmüş kabul edilir.
İdarenin işyerlerinde, mevzuatın gerektirdiği İSG hizmetinin bir kısmı İdare personeli tarafından yerine getirilmektedir. Yüklenici, İdare işyerlerinde mevzuata göre eksik kalan İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi hizmetlerini yerine getirecektir.
İŞYERİ
SGK İŞYERİ NO / NACE REV.2 ALTILI KODLARI
ÇALIŞAN SAYISI
(Temmuz 2017 itibarı ile)
İşçi
Memur
Kırka Bor İşletme Müdürlüğü Kırka-Seyitgazi / ESKİŞEHİR
1.0891.0101.0009398.02606-25
(Çok Tehlikeli)
1.112
229
4. İSTENEN BELGELER,
Yüklenici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) olarak yetkilendirildiğine dair belgeyi teklifinde sunacaktır.
5. İŞE BAŞLAMA TARİHİ ve SÖZLEŞME SÜRESİ
İşe başlama tarihi 01.01.2018 olup, sözleşme süresi; işe başlama tarihinden itibaren 30 aydır.
6. İŞE BAŞLAMA
Yüklenici; 01.01.2018 tarihinde, İdarenin ilgili işyerinde görevlendireceği iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi ile İSG-KATİP sistemi üzerinde (mevzuat hükümleri, idarece görevlendirilen iş güvenliği uzmanı ya da işyeri hekimi hizmeti süresi ve teknik şartnamenin 7. Maddesinde açıklanan diğer hususlar çerçevesinde) sözleşme düzenleyerek göreve başlatılmalarını sağlayacaktır. İdarenin işyerinin İSG hizmetinin, İSG-KATİP sisteminde uygun olarak görünmesi sağlanacaktır.
Yüklenici, işe başlama tarihinin İdareden kaynaklanan nedenlerle değişmesi halinde, İdarenin belirleyeceği yeni işe başlama tarihine kadar İSG-Katip kayıtlarının tamamlanmasını sağlayacaktır.
Yüklenicinin iş güvenliği uzmanı/uzmanlarının tam zamanlı görevlendirilmesi durumunda, tam zamanlı görevlendirilen İş güvenliği uzmanı/uzmanları işyeri tehlike sınıfına uygun sertifikaya sahip olmak zorundadır.
7. YÜKLENİCİNİN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ve İŞYERİ HEKİMİNİN AYLIK HİZMET SÜRELERİ;
7.1. İdarenin 4857 sayılı iş kanunu kapsamında çalışan işçi sayısı esas alınacaktır. Mevzuat değişikliği ile memur personelin de kapsama alınması halinde Yüklenici bu duruma uyum sağlamak zorundadır.
7.2. Sözleşme dönemi içerisindeki toplam çalışma süreleri aşağıdaki Tablo’da gösterilmiş olup, İş Güvenliği Uzmanlığı için 1.053.000 dk, İşyeri Hekimliği için 513.900 dk hizmet alınacaktır.
3
İş Güvenliği Uzmanı
İşyeri Hekimi
Toplam Çalışma Süresi (dakika)
Toplam Çalışma Süresi (dakika)
İş Miktarı 1.053.000
513.900
* Yüklenici; mevzuat değişikliği halinde gerekli düzenlemeler yapar. Sözleşme süresi içinde çalışan sayısında artış olması halinde sözleşme bitiş tarihine kadar (+)tolerans dahilinde çalışmalar devam ettirilecektir.
7.3. Bu Sözleşme süresince, İdare kendi personeli olan iş güvenliği uzmanlarınca yürütülen İSG hizmetlerini devam ettirecek ve İSG-KATİP sisteminde kayıt altına almaya devam edecektir. Yüklenicinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi hizmeti, İdarenin ilgili işyerindeki kendi personeli olan iş güvenliği uzmanları ile yerine getiremediği mevzuat gereği süre kadar olacaktır.
7.4. İşyerinde, Yüklenicinin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin yaklaşık aylık hizmet süreleri (dk/ay) aşağıdaki Tablo’da verilmiştir. Güncel mevzuat gereği İş Güvenliği Uzmanlarından sadece birisinin A veya B sınıfı, diğerlerinde C sınıfı belgesi olması aranacaktır. Mevzuatın değişmesi halinde Yüklenici gerekli uyumu sağlamakla yükümlü olup, bu konuda herhangi bir ilave hak talep edemez.
İş Güvenliği Uzmanı
İşyeri Hekimi
Aylık Çalışma Süresi
Aylık Çalışma Süresi
Yüklenici Personeli 3 tam süreli (35.100 dk/ay)
1 tam süreli (11.700 dk/ay) + 1 kısmi süreli (5.430 dk/ay)
 Birim fiyat, sözleşme süresince aynı fiyat olacaktır.
 Yukarıdaki Tablo’daki hizmet süreleri bu şartnamenin hazırlandığı dönemdeki mevcut duruma göre düzenlenmiştir. Sözleşme süresinde, İdarenin çalışan sayısındaki değişiklikler veya mevzuattaki değişiklikler halinde, Yüklenici mevzuatın gerektirdiği süre miktarında ve yeterli sayıda iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmeti vermekle yükümlüdür.
 Tam süreli çalışma ayda 11.700 (26 gün/ay x 7,5 saat/gün x 60 dk/saat = 11.700 dk/ay) dakikadır. İdare işyerinde, İdarenin izni olmadan Yüklenici her bir personelini bu süreden fazla görevlendiremez.
 Yüklenicinin İş Güvenliği Uzmanlarına ilave olarak İdare personelinden 1 (bir) tam süreli ve 1 (bir) kısmi süreli olmak üzere 2 (iki) İş Güvenliği Uzmanı Sözleşme dönemi boyunca görevlendirilecektir. İdare personeli olarak işyeri hekimi bulunmadığından dolayı sadece Yüklenicinin İşyeri Hekimleri görev yapacaktır.
 İşyeri hekimleri mevzuat gereği 750 çalışandan sorumlu olduğundan dolayı, kısmi süreli işyeri hekiminin aylık çalışma süresi her ay buna göre belirlenecektir. (Örneğin işyerinde 1.112 çalışan olması halinde kısmi süreli işyeri hekimi; 1.112 – 750 = 362 , 362 x 15 dk= 5.430 dk/ay çalışması gerekecektir. Yüklenici, mevzuattaki değişikliklere göre gerekli önlemleri alarak uyum sağlayacaktır.
8. YÜKLENİCİNİN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI, İŞYERİ HEKİMİNİN AYLIK HİZMET SÜRELERİ İLE İLGİLİ DİĞER KONULAR
8.1. İdare veya Müdürlük, İdare personeli İş Güvenliği Uzmanı hizmetlerinin, iş organizasyonu, işyeri koşulları, açıktan/naklen atama, emekli ve vefat vb. gibi zorunlu nedenlerle aksaması halinde, söz konusu hizmetlerin bir kısmını veya tamamını, Yüklenicinin İş Güvenliği
4
Uzmanı veya İşyeri Hekimine birim fiyat bedel karşılığı üzerinden yaptırabilir.
8.2. Yüklenicinin İş güvenliği uzmanı, işyeri hekiminin çalışma saatleri; İdare ile Yüklenici tarafından, mevzuatta belirtilen aylık çalışma süreleri ve İdarenin vardiyalı çalışma süreleri dikkate alınarak çalışma programı (hafta tatilleri değişik günlerde olacak şekilde düzenlenerek) Yüklenici tarafından hazırlanarak İdare’ye onaya sunacaktır.
8.3. Yüklenicinin İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin tam süreli görevlendirilmesi gereken durumlarda; çalışanların tabi olduğu kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa göre belirlenen aylık çalışma süresi dikkate alınır. Tam süreli çalışma ayda 11.700 (26 gün/ay x 7,5 saat/gün x 60 dk/saat = 11.700 dk/ay) dakikadır. Tam süreli çalışmanın esası; İşletme Müdürlüğünün çalışma mesai saatleridir.
8.4. Her hakediş döneminde, İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmeti süresi; SGK İşyeri Numaraları bazında, (NACE Rev.2 Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflaması Kodlarına göre) İSG-Kâtip’te yer alan çalışma süreleri (dakika) dikkate alınarak belirlenir.
8.5. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalışma sürelerinde yeni düzenlemeler yapılması ve/veya işyerinin tehlike sınıfında değişiklik olması hallerinde bu hususlar çalışma sürelerinin belirlenmesinde dikkate alınacaktır.
8.6. Yüklenici veya vekili, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri İdarenin puantaj sisteminde işe geliş-gidişlerini belgelemek zorundadır.
9. YÜKLENİCİNİN, İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI, İŞYERİ HEKİMİNİN GÖREVLERİ, YETKİLERİ VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Yüklenicinin görevlendirdiği,
9.1. İşyeri hekimi; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bu kanuna bağlı “İşyeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri ile ilgili yönetmelik”, İş güvenliği uzmanı “İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik” başta olmak üzere mevzuatta sorumlu oldukları tüm görevlerin yerine getirilmesinden,
Yüklenici,
9.2. Görevlendirdiği iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi personelinin mevzuat kapsamında hizmet verdikleri alanlarda belirtilen görevlerin yerine getirilip getirilmediğinin izlenmesinden,
9.3. Görevlendirdiği iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi personelinin İSG-Katip sisteminde İdare İşyerlerindeki çalışma sürelerini kayıtlarının yapılması ve her hakediş döneminde (aylık) alınacak İSG-KATİP çıktılarının (Sözleşme, Personel Görevlendirme Detay raporu vb.) hakediş dosyasına eklenmesinden,
9.4. Görevlendirdiği iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi personelinin İşyerlerine ulaşımlarından,
9.5. İşyerlerinin vardiyalı çalışma sürelerinde çalışan tüm personelin vardiya ayrımı yapılmadan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmasından ve aldırılmasından,
9.6. İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili mevzuatında yapılan değişiklikler halinde İdarenin bilgilendirilmesinden,
9.7. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri konusunda planlama yapılmasından, her ay düzenli olarak ve gerekli olduğunda Madde 12 de belirtilen “işin yürütülmesi ile ilgili kayıt ve
5
tutanakların” İdareye sunulmasından,
9.8. “Yürütülen faaliyetler”, “iş kazaları, ramak kala olaylarında olay yerinin incelenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması” veya “işyerlerinde, İSG kapsamında bir konu hakkında” İdarenin talebi halinde, İdare’ye rapor sunulmasından,
9.9. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin her türlü izin kullanma sürecinde, İdarenin onayı alınmak şartı ile mevzuata uygun olarak başka bir iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi atanmasından,
9.10. Yüklenicinin görevlendirdiği İş Güvenliği uzmanı, İdarenin çok tehlikeli sınıfta yer alan, büyük endüstriyel tesisler, maden işletmeleri ve kimyasal tesisler içeren işyerlerinde görev yapabilecek branş, tecrübe ve yeterlilikte olmalıdır. Aynı şekilde işyeri hekimlerinde de benzer özellikler (acil tıbbi müdahale gibi) aranacaktır. Bu gibi nedenlerle İDARE’nin yazılı olarak yapacağı “Yüklenici İş Güvenliği uzman veya işyeri hekimi yerine, uygun niteliklere sahip İş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi görevlendirilmesi” talebini, 30 takvim günü içinde yerine getirilmesinden,
sorumludur.
Ayrıca;
9.11. Yüklenici, İdarenin onayını almadan Sözleşme imzalanan iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimini değiştiremez. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin görevlerini bir başkasına devredemez.
9.12. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca NACE kodlarında, tehlike sınıflarında veya mevzuatta yeni düzenlemeler yapılması halinde, Yüklenici bu düzenlemelere uyacaktır.
9.13. Yüklenici; iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin görevinin mesleki bağımsızlık içinde yapılması, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri için 6331 sayılı İş Güvenliği ve Sağlığı Kanununun 6.(1) b Maddesine göre kullanılacak her türlü araç, gereç, malzeme, bilgisayar, kırtasiye, kişisel koruyucu donanım vb. gibi gerekli bütün ihtiyaçlarını sağlayacaktır.
9.14. YÜKLENİCİ, ilgili mevzuatları takip ederek mevzuatların değişmesi halinde yeni mevzuat hükümlerine uymakla yükümlüdür. YÜKLENİCİ bu görevleri yaparken;
- İşyerlerini denetler, raporlar hazırlar ve sunar,
- Sorumlu olduğu bölümlerdeki alt işverenleri denetler ve rapor sunar,
- Patlatma dokümanı gibi mevzuat gereği hazırlanması gereken dokümanları hazırlar ve sunar,
- Periyodik ölçümler ve periyodik sağlık muayenelerinde refakat eder, sonuçları değerlendirir ve sunar,
- Risk değerlendirmelerini (iş kazası sonrası, prosesin değişmesi vb. gibi durumlarda çalışmaları yeniler) hazırlar ve sunar,
- İş kazasının olması halinde “İş Kazası Bildirim Formu” nun İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi (teşhis-tanı yazılarak) tarafından imzalanmasını sağlar, 3 (üç) iş günü içerisinde SGK’ya bildirimde bulunur ve dokümanını İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ve Kontrol Teşkilatına sunar,
- İş kazaları ve ramak kaldı olaylarını yerinde inceler ve rapor sunar,
- Mevzuat gereği eğitimleri (sağlık-iş güvenliği) zamanında yaparak (işe yeni başlayanlara, rapor sonrası işe başlayanlara vb. gibi) belgelerini sunar,
- İş güvenliği ve sağlık konularını içerecek şekilde o ayki yapılmış olan işleri, analiz, değerlendirme ve önerileri içeren aylık faaliyet raporu hazırlar ve sunar.
- Saha denetimleri yaparak (uygunsuzluklar olması halinde önerileri de içeren) raporlar
6
hazırlar, takip eder ve değerlendirme sonuçlarını sunar,
- Mevzuat gereği olması gereken “Tespit ve Öneri Defteri” gibi standart defterleri, formları temin eder ve kullanımını sağlayarak sunar.
- Mevzuat gereği İdarenin yapması gereken tatbikatları planlar, yapılmasını sağlar ve raporlarını sunar.
10. İDARENİN SORUMLULUKLARI:
10.1. İdare mevzuatın İşveren için belirlediği tüm sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür.
10.2. İdare; iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin görevinin mesleki bağımsızlık içinde yapılması, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri için 6331 sayılı İş Güvenliği ve Sağlığı Kanununun 6.(1) b Maddesine göre kullanılacak sadece büro ihtiyaçlarını sağlayacaktır.
10.3. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi, İdarenin imkanları dahilinde, sosyal tesislerinden, yemekhanelerinden vb. diğer hizmetlerinden bedeli karşılığında yararlanabilecektir.
11. ÖDEMELER
Müdürlük tarafından görevlendirilecek Kontrol Teşkilatı ile Yüklenici, Hizmet İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre hakedişlerin hazırlanması görevini yürütecektir.
11.1. Hakedişlerde, her hakediş döneminde, İSG-KATİP’ten çıktı almaya yetkili Müdürlük personeli tarafından imzalanmış yüklenicinin her personeline ait “Personel Görevlendirme Detay Raporu” bulunacaktır.
11.2. Ödemeler iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin işe başlama tarihinden itibaren her personel için mevzuatın gerektirdiği toplam çalışma süresi (dakika) alınarak ve aylık olarak yapılacaktır.
11.3. OSGB tarafından görevlendirilen iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin günlük çalışma sürelerini dakika bazında gösteren aylık puantajlar (haftalık çalışma 45 saat), Yüklenici tarafından düzenlenerek Hakediş ekinde Kontrol Teşkilatının onayına sunulacaktır.
11.4. Aylık hakedişler; mevzuata göre yüklenicinin her çalışanı (iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi) için belirlenen ve İSG-KATİP’te yer alan aylık çalışma süresi (dakika bazında), ilgili çalışan için teklifinde vermiş olduğu birim fiyata (TL/dakika) göre düzenlenecek, Kontrol Teşkilatının onayını müteakip tanzim edilecek faturaya istinaden ödemesi yapılacaktır. Hakedişe esas aylık çalışma süreleri, İdarenin fiili çalışma puantajlarında tespit edilen süreler alınarak hakedişe yansıtılacaktır. Birim fiyatlar (iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi için ayrı ayrı) sözleşme süresince değişmeyecek ve ilaveten fiyat farkı uygulanacaktır. Bunun dışında herhangi bir ad altında ilave ödeme yapılmayacaktır.
11.5. 31.08.2013 tarih, 28751 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esaslar”ın 10 uncu maddesine göre fiyat farkı verilecektir.
11.6. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin geçerli nedenlerle görevlerinde bulunmaması ve yerlerine görevlendirme yapılamaması durumunda söz konusu süreye tekabül eden bedel ödenmeyecektir.
12. İŞİN YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN KAYIT ve TUTANAKLAR:
İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi, görüş ve önerilerini Onaylı deftere yazacak ve imzalayacaktır. Yüklenicinin işyeri dokümanları sözleşme süresi bitiminde Müdürlüğe teslim
7
edilecektir.
İşin yürütülmesine ilişkin diğer kayıt ve tutanaklar aşağıdaki gibidir:
 Onaylı Defter
 Aylık Devam Çizelgesi Tutanağı (Puantaj)
 Mevzuat gereği tutulması gereken diğer kayıtlar.
13. CEZALAR
13.1. İdare, Yüklenicinin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin her birinin mazeretsiz olarak işe gelmediği her saat (60 dk) için, yıllık toplam imzalanan sözleşme bedelinin % 0,02 (onbinde ikisi) oranında ceza kesecek ve ayrıca mazeretsiz olarak gelmediği her dakika bedeli ödenmeyecektir. Mazeretli durumun oluşması halinde Yüklenici İdareye yazılı olarak bildirerek İdarenin değerlendirmesine/onayına sunacaktır.
13.2. İdare, Yüklenicinin veya vekilinin mazeretsiz olarak işe gelmediği her iş günü için, 200 TL ceza kesecektir.
13.3. Yüklenici; iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi deontoloji kurallarına veya mevzuata aykırılık nedeniyle ilgili kurumlarca meslekten men edilmesi veya iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi belgelerinin askıya alınması veya iptal edilmesi gibi durumlar nedeniyle hizmetin yapılamaz duruma gelmesi halinde; yerlerine en kısa zamanda, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi görevlendirecektir.
Bu durum sebebiyle İdareye kesilecek tüm ceza ve müeyyidelerin sorumluluğu Yükleniciye ait olup bu ve benzeri durumlardan kaynaklanıp İdarece ödenecek tüm yaptırımların, idari para cezasının bedeli Yükleniciye rücu edilecektir.
13.4. Yüklenici bu teknik şartname kapsamında verdiği İSG hizmetinin (İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi) İdare işyerlerinin İSG-KATİP sistemindeki kayıtlarının mevzuata uygun bir şekilde yerine getirilmesinden sorumludur. Bu kayıtların uygunsuzluğu nedeniyle İdareye verilebilecek idari para cezasının bedeli Yükleniciye rücu edilecektir.
13.5. Kesilen tüm cezalar defaten tahsil edilir veya hakedişten kesilir. Kesilen cezalar hiç bir surette geri verilmez.
13.6. Yüklenicinin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi Teknik Şartnamenin 6. Maddesinde belirtildiği şekilde işe başlamaması halinde sözleşme tek taraflı feshedilir ve teminatı irat kaydedilir. İşe başlama tarihinin İdareden kaynaklanan nedenlerle değişmesi halinde sözleşmenin feshedilmesi hükmü uygulanmaz.
13.7. İdare’nin “Yüklenicinin iş güvenliği uzmanının veya işyeri hekiminin değiştirilmesi için” Teknik Şartnamenin 9.10 Maddesinde belirtildiği şekilde yazılı tebligatından itibaren, 30 gün içinde değişiklik yapılmaması halinde sözleşme tek taraflı feshedilir ve teminatı irat kaydedilir.
13.8. Yüklenicinin, OSGB yetki belgesinin olmadığı, askıya alındığı veya Müdürlüğün bulunduğu il sınırlarında hizmet veremeyeceğinin anlaşılması halinde, protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmesi tek taraflı feshedilir ve teminatı irat kaydedilir.
13.9. Yüklenici, yükümlülüklerini yerine getirirken 9.14. Madde gereği vermesi gereken evrakları olayın akabinde Müdürlüğe vermemesi halinde; Müdürlüğün uyarı yaptığı tarihten 5 (beş) takvim günü içerisinde istenen evrakları verecektir. Gecikilen her gün için ve her kalem evrak için 100 TL ceza uygulanacaktır.
14. DİĞER HUSUSLAR:
14.1. Teknik Şartnamede yer alan hükümlerin, İSG mevzuatı hükümleri ile çelişmesi
8
halinde İSG mevzuatı hükümleri geçerlidir.
14.2. Yüklenici, işin başlangıcından işin kesin kabulü yapılıncaya kadar; işlerin yürütülmesine, tamamlanmasına ve işlerde olabilecek kusurların düzeltilmesine ilişkin olarak bütün mevzuata uymak zorundadır. Yüklenicinin yüklendiği iş dolayısıyla, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına aykırılıklar nedeniyle, İdareye uygulanacak idari ve hukuki yaptırımlarla, İdare aleyhine açılacak davalarda, İdarenin savunmasının hazırlanmasında ve Mahkeme aşamasında, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personelini görevlendirecektir. Olabilecek tüm hukuki, mali, cezai bedeller Yükleniciye rücu edilecektir.
14.3. İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personelinin İdareye ait işyerleri ve çalışanları hakkında her türlü bilgi ve belgeyi İdarenin yazılı izni dışında üçüncü şahıslarla paylaşması yasaktır.
14.4. Yüklenicinin, yüklendiği iş dolayısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği doğabilecek her türlü hukuki, cezai ve mali sorumlulukların bedeli Yükleniciye rücu edilecektir.
15. TEKNİK ŞARTNAMENİN MADDELERİ
İşbu Teknik şartname 15 maddeden ibarettir.
HAZIRLAYANLAR
Neyyir ARIBAŞ Metin AKSU
Genel Hizmetler Sorumlusu Birim Sorumlusu
 

ygtr hoca

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
247
Tepki puanı
403
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
14.4. Yüklenicinin, yüklendiği iş dolayısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı gereği doğabilecek her türlü hukuki, cezai ve mali sorumlulukların bedeli Yükleniciye rücu edilecektir.
 
Son düzenleme:

Hkn_Erdoğan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Eki 2012
Mesajlar
73
Tepki puanı
50
Medeni hal
Evli
Meslek
Avukat
Böyle birşey yok, işveren asıl sorumludur, ben sorumlu değilim demeye getiriyor, sen yapma sonra yüklenici sorumlu olsun, bu teknikşartnameyi hazırlayanların dünyadan haberi yok herhalde, işi bilmeyen gereksiz insanlar hazırlarsa sonuç böyle olur...
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.