Erteleme Hk.

murat_sahin29

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar merhabalar.
Linkedinde bazı arkadaşlarımız yasanın tekrar erteleneceğinden bahsetmişler. Söylediklerine göre dün bununla ilgili toplantı yapılmış ve konu tekrar masaya yatırılmış. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

AlaylıİSG

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Konular hakkında degil ama kulaktan duyma bilgiler aynı şekinde edindim. Hatta sınavın tekrar yapılması ki mayıs ayında açıklandı ve geçme puanının düşürülmeside bunlara ilave.

EngineerRoot

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Kamu kurumları için ne olacağı hala belirsiz

serhatatar

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
C uzmanlar işsiz kaldı napacaklarsa hemen yapsınlar

serpilmiray

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar merhabalar.
Linkedinde bazı arkadaşlarımız yasanın tekrar erteleneceğinden bahsetmişler. Söylediklerine göre dün bununla ilgili toplantı yapılmış ve konu tekrar masaya yatırılmış. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?
Merhabalar, tekrar ertelenecek olsa bir üst sınıfa geçiş için girişimler yapılmazdı diye düşünüyorum. Umarım sadece söylentide kalır tekrar erteleme meselesi...

mustafade

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Kararı geri alsalar ne olur isg- katipte sözleşmeler düşürüldü C sınıfı uzmanlarının bi kısmı işten çıkarıldı hala çıkarılmaya devam ediliyor bakkal dükkanı işletiliyor sanki şu mesleğin rezilliğine bak...

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bu saatten sonra erteleme olmaz, olmasın da zaten. 12 yıl ertelenen kanunun zaten ciddiyeti kalmadı.
erteleme olsa zaten çoktan açıklanırdı ve mayıs ayına sınav açılmazdı

S.O.45

Üye
TÜİSAG Üyesi
Bende dün, ÇSGB de mevzuat dairesine ulaştım. Bugün ve yarın eğer kanun mecliste görüşülürken hükümet üyesi milletvekillerinden bazı maddelerin değiştirilmesi veya erteleme gibi bir teklif gelirse maalesef bunun kabul görebileceğini belirtti. Hatta o kadar mahçup bir ifade de bulundu ki ilgili kişi, "hangi yüzle bunu duyurabiliriz bilmiyorum" dedi. Son bilgilere göre içinde osgb sahibi veya ortağı 4-5 vekil ile ahbabı olan iş adamları ile İstanbul sanayi odası bazı maddelerin ertelenmesini istiyormuş (b ve c lerin üst sınıfa bakma devam etsin istiyormuş).

isgprof

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bende dün, ÇSGB de mevzuat dairesine ulaştım. Bugün ve yarın eğer kanun mecliste görüşülürken hükümet üyesi milletvekillerinden bazı maddelerin değiştirilmesi veya erteleme gibi bir teklif gelirse maalesef bunun kabul görebileceğini belirtti. Hatta o kadar mahçup bir ifade de bulundu ki ilgili kişi, "hangi yüzle bunu duyurabiliriz bilmiyorum" dedi. Son bilgilere göre içinde osgb sahibi veya ortağı 4-5 vekil ile ahbabı olan iş adamları ile İstanbul sanayi odası bazı maddelerin ertelenmesini istiyormuş (b ve c lerin üst sınıfa bakma devam etsin istiyormuş).
Öyle saçma şey mi olur o zaman sınavsız belge neden dağıtıldı, 1 e düşürülen sınav sayısı neden 2 ye çıkartıldı tekrar? Madem günün sonunda herşey başladığımız yere dönecekti, tüm bunlar neden yapıldı, hiçbir şey yapılmayıp direkt yasa ertelenseydi. Verdikleri bedava sertifikaları geri alsınlar o zaman.

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Söylenecek hem çok şey var hem de yok. Planlama yok geleceği düşünem yok, şahsi menfaat var anı kurtarma var.
12 yıl bir kanun ertelenir mi? Ben utanıyorum artık danışmanlık yaptığım firmalara bildirim yapmaya. Ne ciddiyeti kaldı, ne saygınlığı. Tamamen kaldırsınlar olsun bitsin.
Kimsenin umrunda değil nasıl olsa.
Oysa yapılması gereken çok kolaydı; mevcut atamalara dokunmayacaklardı, yeni atamada uygun sınıfa bakma şartı getireceklerdi. Böylece kimse aninden ( ki bunun da aslında aniden olduğunu düşünmüyorum) işinden olmayacaktı ve bir süre sonra sistem kendiliğinden oturacaktı. Sınav sayısını düşürmeyeceklerdi ve kolaylaştıracaklardı. 10 kişiden az, az tehlikeli işyerleri için kolaylaştırıcı düzenleme yapacaklardı.

AlaylıİSG

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Söylenecek hem çok şey var hem de yok. Planlama yok geleceği düşünem yok, şahsi menfaat var anı kurtarma var.
12 yıl bir kanun ertelenir mi? Ben utanıyorum artık danışmanlık yaptığım firmalara bildirim yapmaya. Ne ciddiyeti kaldı, ne saygınlığı. Tamamen kaldırsınlar olsun bitsin.
Kimsenin umrunda değil nasıl olsa.
Oysa yapılması gereken çok kolaydı; mevcut atamalara dokunmayacaklardı, yeni atamada uygun sınıfa bakma şartı getireceklerdi. Böylece kimse aninden ( ki bunun da aslında aniden olduğunu düşünmüyorum) işinden olmayacaktı ve bir süre sonra sistem kendiliğinden oturacaktı. Sınav sayısını düşürmeyeceklerdi ve kolaylaştıracaklardı. 10 kişiden az, az tehlikeli işyerleri için kolaylaştırıcı düzenleme yapacaklardı.
Katılıyorum şef çok haklısın en kötü 6. aya kadar dokunmazsın atamalara sınavdan sonra geçen geçsin kalan kalsın.

sedahatip

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bilgi sahibi olan var mı şuan neyin sonuçlanması bekleniyor

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bilgi sahibi olan var mı şuan neyin sonuçlanması bekleniyor
Dün akşam osgb sahibi olan iki milletvekili erteleme talebiyle teklif verdi. o teklif oylanacak. muhtemelen de kabul edilecek.

Abdulsamet AYDIN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Dün akşam osgb sahibi olan iki milletvekili erteleme talebiyle teklif verdi. o teklif oylanacak. muhtemelen de kabul edilecek.
Meclis tutanaklarında erteleme talebiyle ilgili bir bilgi göremedim. Teklifi genel kurulda vermediler mi?

Mehmet KENGİL

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
Osgb sahibi ertelemeyi neden istesinki kamuda çalışan İSG uzmanı yokki yine iş onlara yarayacak

Osman Özkan84

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Eğer erteleme olursa Böylelikle, C=B olabiliyorsa C=A olmalıdır tezi Bakanlık eliyle gerçekleşmiş olacak ve dolayısıyla C sınıfı uzman arkadaşlar B sınıfı olarak çok tehlikeli sınıfa bakabilecek... Tamda OSGB açma zamanı olur ucuz iş gücü bol kazanç olur...

que

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Teklif geri çekilmiş, dün biraz ortalık karıştı x üzerinden yoğun bir baskı oldu tabii asıl bu mu etkiledi yoksa diğer vekillerin kabul etmeyeceği anlaşıldı diye mi geri çekildi bilemiyorum. Sonuç itibari ile şu an için erteleme yok, yerine bakma yok.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.