Belediye temizlik işlerinde iş güvenliği ile ilgili çalışma yapan kimse var mıdır? Çöp kamyonları, şehir temizliği v.b. hakkında bilgi arıyorum
Mustafa BeyMustafa Bey,
Merhaba, ben yaklaşık 1 yıldır çöp toplama ve nakli hizmetinde Çevre Mühendisi olarak çalışmaktayım. Ayrıca iş güvenliği uzmanıyım ancak çalıştığım yerde uzmanlık yapmıyorum. KKD kullanımı, uyarı levhaları, reflektörler, gece çalışmalarında uyarıcı ikaz edici giysiler, araçlar üzerindeki ekipmanlar, aydınlatma tertibatı, şoförlerin ve özellikle kamyon arkasında çalışan işçilerin davranışları ve en önemlisi araç bakımlarının üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor. Daha sonra alt açılımlarını yapmalısınız. İyi çalışmalar.
benim de bu alanla ilgili dökümana ihtiyacım var.elinde döküman olan varsa paylasabilir mi
Benimde bu konuyla ilgili dökümana çok ihtiyacım var
Belediye temizlik işlerinde iş güvenliği ile ilgili çalışma yapan kimse var mıdır? Çöp kamyonları, şehir temizliği v.b. hakkında bilgi arıyorum
Bu konu hakkında herhangi bir bilgiye ulaştınız mı?Belediye temizlik işlerinde iş güvenliği ile ilgili çalışma yapan kimse var mıdır? Çöp kamyonları, şehir temizliği v.b. hakkında bilgi arıyorum
Selamlar , aracın arka basamaklarinda hiz kesme sivici disinda , personelin varligini algilayan bir svictemevcutmu ? Arkada calisan işçilerin yerlerinde olup olmadiklarinin tespiti tamamen şoförün algısınamı bırakılıyor?Çalışmalarda alınabilecek önlemler ;
Çöp toplama işçisi iş yerinden ayrılmadan önce çelik burunlu ayakkabı, eldiven, gözlük, toz maskesi ve reflektörlü yeleği teslim aldığına dair imza alınır
Şöforden ise alkol kontrolü ve araç ekipmanlarının düzenli çalışıp çalışmadağına dair çek listeleri doldurulur eğer araçta bir aksaklık olması durumunda araç göreve çıkarılmaz. Araçta mutlaka arkada çalışan işçileri görmesi için kamera olmalıdır. Basamaklarda hız kesici sviçler olmalı ve basamakta personel olduğunda 30 km den fazla hız yapmamalı ve geri vitese taktığında araç stoplamalıdır. Araç gün içinde gps ile hız takibi yapıklı hız limitleri aşıp aşmadığı denetlenmelidir.
En önemli kural ise araçların aldıkları yükler araçların taşıma kapasitesinden fazla mı az mı sürekli olarak takibi yapılıp şöförler uyarılmalı, src, psikoteknik.........................
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.