Acil Durum Tatbikatı

AlaylıİSG

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Herkese merhaba tehlikeli sınıf bir işyerimiz var fabrika geneli 450 üzeri bir çalışan profili mevcut. Çalışma ortamında kimyasal madde yanıcı yada parlayıcı bir ekipman bulunmamakta. Yalnızca yangın tehlikesi mevcut elektrik yada makine ekipman olasılık olarak bakıldığında aslında düşük bir ihtimal. Çalışma ortamında binaların yangından korunmasına dair yönetmelik kapsamındaki tüm şartlar (Acil çıkış , Ysc vb.) sağlandı fakat isg olarak acil durum tatbikatının yapılmasını özellikle istemem rağmen maalesef karşılık alamıyorum. Tespit defterine yazıldı mail olarak öneri şeklinde bir bildirimde yaptım. Sizce bu konu hakkında ne düşünürsünüz.

gökhan koşar

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
İş yerlerinde acil durumlar hakkında yönetmelik madde 5 işveren tatbikatların yapılmasını sağlar der. Ayrıca madde 13 en geç yılda bir yapılır ve bunun için tutanak hazırlar tutanağın nasıl olacağı ekte verilmiştir.

mevzuatta bunlar açıkça belirtilmiş ve sizin göreviniz tatbikatı yapmak değil önerinizi mevzuat destekli olarak yazın ve danışmanlık görevinizi yerine getirin evet keşke dediğimiz gibi istenenleri yapsalar ama sorumluluk sizde değil işveren bu konuda bir şey yapmıyorsa sizin yapacak bir şeyiniz yok. zorunlu olduğunu mevzuat maddeleri ile tekrar mail atın yada öneri defterine yazın kendileri sizinle mi yapar yangın şirketi ile mi itfaiye ile mi yoksa hiç yapmaz mı onların bileceği iş.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.