Sınav hakkı
GEÇİCİ MADDE 3 – (Ek: RG-11/10/2013-28792)
(1) 15/8/2009 tarihinden sonra Bakanlıkça yetkilendirilmişeğitim kurumlarından eğitim alıp sınav hakkını kaybedenler, bu maddenin yayım tarihi itibariyle 1 yıl içinde ilgili sınavlara katılabilirler.
21 Aralık 2013 sınavı öncesi aşağıdaki duyuruyu bildirdiler. Mayıs 2014 sınavı içinde mutlaka bu şekilde bir duyuru yayınlayacaklardır.
7- Öte yandan; “İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 11 Ekim 2013 tarihli ve 28792 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, söz konusu Yönetmelik hükümleri doğrultusunda;
/8/2009 tarihinden sonra Bakanlıkça yetkilendirilmişeğitim kurumlarından eğitim alıp sınav hakkını kaybedenler, bu maddenin yayımıtarihi itibarıyla 1 yıl içinde ilgili sınavlara katılabileceklerdir.
Söz konusu adaylar;21 Aralık 2013 tarihinde yapılacak sınava girebilmek için 12.11.2013 tarihi mesai bitimine kadar (T.C. vatandaşlık numarasını içeren dilekçe, lisans diploma örneği) Bakanlığa posta yoluyla (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü /İnönü Bulvarı No:42 Pk:06520 Emek/ANKARA) veya elden başvuru yapmak zorundadır. Posta ile yapılan başvurularda evrakların 12.11.2013 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığa ulaşması gerekmektedir.