Tanap Projesi

Hacı Işık

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Eki 2017
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman Adayı (C)
Merhaba, arkadaslar Isg'den yeni mezunum. Taseron bir firmada isg teknikeri olarak calisiyorum. Henuz C sinifi belgemi almadim. Calistigim bir firma beni Dogalgaz hatti projesi olan
Tanap projesine atadi.

Soru-1
Teknikerim C ve A sinifi uzman beni tek basima birakip gidiyor. Burada kaza olursa beni ne kadar bağlar ? (Hiç birsey ogretmeden yalniz birakiyorlar.
Hergun kendi basima Toolbox veriyorum yapabildigim kadar Job hazard dolduruyorum ve is izni formu dolduruyorum)

Soru-2
Toolbox, job hazard ve is izni formu disinda baska neler yapabilirim fikirlerinizi sunmanizi istiyorum ?

Not: Dogalgaz kazi calismasi alaninda 2 tane hava basincli makine 10 tonluk boruya basinc uyguluyor. Cevrede mazot tanki, kompresör falan var ve iscilerde danimarkali.
 

Aykut Gümüş

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Eki 2014
Mesajlar
63
Tepki puanı
28
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Soru 1 e cevap: Öncelikle sorumluluk 1. dereceden atamalı uzman kadar sizde değil. Siz sadece saha kontrolörü olarak şuan görev yaptığınız konumdasınız. İş izinlerini benim görüşüme göre, C'ye veya A'ya imzalatmaya çalışın derim. Ha şöyle bir durum var. Kaza olduğu zaman işçiler iş güvenlikçi olarak sizi tanıdıkları için direkt sizin adınzı yargı önünde vereceklerinden emin olunuz. İşte Hacı şef vardı, o gördü bizi yanımızdaydı, İş güvenlik görmesi lazım dı, bize söylemediler bile diyebilir. gibi ?. Ancak dediğim gibi sistem daha çok atamalı uzmanlar üzerine gitmekte. Siz mahkeme huzurunda ben kontrolörlük yapıyorum, dediğiniz zaman muhakkak işin seyri değişecektir. Ayrıca iş ile alakalı firmanın size verdiği görev tanımınızıda iyi incelemek gerekir. Bu süreçlerde onay verme gibi, ya da kaza durumunda sizi ithamda bulunacak bir madde var mı bakmak gerekir ?
Bu konuda ise atacağınız her iş izin formunu size tavsiyem şartlı onay şeklinde veriniz.
Elektrik ile ilgili iş izin formuna örnek olarak; Standartlara uygun, KKD ekipmanlarını kullanmadan, enerji kesilmeden çalışma yaptırılması uygun değildir. İlgili KKD ekipmanları kullanmak ve iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymak koşuluyla çalışmaya şartlı onaylı verilmiştir. Diyebilirsin.

Soru 2 ye cevap:Anladığım kadarıyla saha da daha çok çalışma durumunuz mevcut. Bu kapsamda zaten a ve c sınıfı uzman evrak bazında gerekli herşeyi tamamlamıştır diye düşünüyorum. Sizin bu süreçte benim düşünceme göre yapacağınız tek şey, saha gözlemi, makine ekipmanların periyodik kontrollerinin takibi, eğitimlerin takibi, uygunsuzukların takibi, günlük saha turları yaparak uygunsuzlukları üst yönetime mail ile paylaşabilirsiniz. Kötü hava durumlarında çalışma şartlarını kontrol etmek gibi.
 

kaçak

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Ağu 2013
Mesajlar
0
Tepki puanı
-1
Meslek
Uzman Adayı (C)
iş izin formunu igu doldurmaz kardeşim mühendis veya şantiye şefi doldurur uzman sadece izini varmı diye kontrol eder izini yoksa işi durdurur.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.