Murat bey ,
2010 yılında sadece 47 adet iş müfettişi A sınıfı idi ve bu sebepten altına bildirim yapabileceğimiz bir uzman bulamıyorduk. İsg katip sistemi de 2012 yılında açılmıştır. Bu 2 senelik süre zarfında istenen evrakları tamamlamamıza rağmen çalışma bakanlığı isg katip sözleşmelerini istedikleri için çalıştığımız yıllar malesef boşa gitti. Bu süreç sizler için kolay olmuş olabilir fakat benden sonra mesleğe adım atan bir kişinin bu şekilde yaklaşımını hoş bulmadığımı ifade etmek istiyor ve yorumunuza sadece saygı duyuyorum.
Bende 2012'de benzer mağduriyeti yaşadım.Bizim firma yana yana A sınıfı arıyordu ama piyasada A sınıfı yoktu. Bizde bugün buldular, yarın bulacaklar diye mecburen bekledik, çalışmaya devam ettik. Bursa'daki adamı zonguldak'a çağırdık, o derece...Şimdi bakanlığı aradığımızda izah etmeden, evet o zamanları biliyoruz ama böyleyken böyle demekteler. Şimdi bakanlık bir duyuru yapsa, dese ki 2010-2013 yılları arasında eğitim, kurul tutanakları, tespit öneri vs. belgesi olanları kabul ediyorum dese, bu mevzuat açık orada yazmış diyenler ne diyecek merak ediyorum.Eğer amaç benim gerçekten iş güvenliği uzmanı olarak çalıştığımı belgelememi istemek ise bütün belgelerim mevcut.SGK kaydım mevcut vs.
" normal şartlarda" kanunun ötelenmesini bende istemem, doğrusu da budur .Hatta beni işten çıkarsalar da mağdur olmam zira alacağım tazminat beni nisan sınavına kadar çalışmışım gibi geçindirir. Ama bundan öncekini ötele, onu değiştir, bunu değiştir...Uzmanların çok büyük oranı C sınıfı iken ve bu durum mağduriyet yaratıyor diyenlere ise düşüncesizce saldıranları da anlamak mümkün değil.
Hayır günlük hayatta öyle A ve B sınıfları ile karşılaşıyorum ki , hayatında iş güvenliği uzmanlığı yapmamış adam ahkam kesiyor ona ifrit oluyor insan.Yakın zamanda olan olayı anlatayım: x firmasının 3-5 senelik geçmişini biliyorum, yakın zamanda firma kendi bünyesine bir b sınıfı uzman almış. Bu da 7-8 ay çalıştıktan sonra, doğum iznine ayrılıyor.Daha önce bizde olan bu firma 3-4 aylığına tekrar bizden hizmet alma yoluna gidiyor.Bu arkadaşla birlikte sahada devir işlemlerini yapıyoruz.İşletmede gördüğü iyileştirmeleri, sanki kendi yapmış gibi anlatmaya başladı.Eski halini bilmesem bana yutturacak yani.Neyse bozuntuya vermedim, evrak devir teslimine geçtik.7-8 aydır 30-40 kişilik firmanın daha risk analizini yapmamış, acil durum eylem planını karman çorman etmiş ki, bizim firmadan hazır şablon verilmiş olmasına rağmen.Ayrılmadan önce de konu erteleme olayına gelince : ertelenme işinin yanlışlığından falan dem vurdu. Orada "hayatta senin gibi yanlışlar, hatalar olmasa, ertelenmeye bende karşıyım diyemedim ya ona yanarım".
Saygılar