Yardımcı İş Güvenliği Uzmanlığı Sorumlulukları Nelerdir?

hakkiverkan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Arkadaşlar Yardımcı İş Güvenliği Uzmanlığı yapan bir kişinin sorumlulukları nelerdir? Bir iş kazası olduğunda uzmanla aynı sorumlulukları mı almış olur? Maaşı normal uzmandan düşük müdür?
 

kcrabiaa

Üye
TÜİSAG Üyesi
Merhaba,
Yukarıda @hakkiverkan'nın sorduğu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Yönetmelikte çok açıklayacı ifadeler yok. Eğer c sınıfı uzmansan görev ve yetkilerin belli evet ama yardımcı uzmanlıkta asıl uzmanlık gibi yükümlülükleri barındırıyor mu? İsg katipten yardımcı uzman atandığında gün işliyor mu ? Var mı aramızda yardımcı uzmanlık yapan vs.
 

ilkinpeker

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Yardımcı İş Güvenliği Uzmanlığı Görevlendirmeleri Hakkında 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası kapsamında; iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip ve işyerinin tam süreli sigortalı çalışanları arasından bir kişinin İSG-KÂTİP’te kayıtlı asıl iş güvenliği uzmanına yardımcı olmak amacıyla görevlendirilmesi halinde İSG-KÂTİP üzerinden sözleşme yapılması ve karşılıklı olarak en geç beş gün içerisinde İSG-KÂTİP üzerinden onaylanması gerekmektedir. Görevlendirmelerin İSG-KÂTİP üzerinden Hizmet Alan İşyerleri Modülü > Yardımcı İGU Sözleşmeler kısmından yapılması mümkündür. Tehlike sınıfına uygun iş güvenliği uzmanının ve buna yardımcı olmak üzere görevlendirilen tam süreli uzmanın sigortalılık durumu kontrol edilecek olup sigortalarının bulunmaması durumunda sözleşmeler iptal edilecektir. Duyuru tarihinden itibaren görevlendirmelerini İSG-KÂTİP üzerinden yapmayan iş güvenliği uzmanlarının bir üst belge sınıfına geçişlerinde bu süre hesaba katılmayacaktır. Ayrıca, devam eden görevlendirmelerin de İSG-KÂTİP sistemi üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.
 

kcrabiaa

Üye
TÜİSAG Üyesi
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Yönetmeliği incelediğimde yardımcı uzman olarak asıl uzman gibi risk analizi, adp vb. hazırlamak, eğitim vermek, periyodik kontroller yada yaşanan iş kazaları yada daha sonrasında doğan yükümlülükler vs. bu görevlerden sorumlu oluyormuyum. Ne derece bunlardan sorumluyum ? tehlikesiz nitelikte bir tesisi örnek verecek olursak.
 

ilkinpeker

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) İşveren, bu Yönetmelikte belirtilen zorunlu çalışma sürelerine bağlı kalmak şartıyla işyerinin tehlike sınıfına uygun olarak görevlendirilmesi zorunlu olan en az bir iş güvenliği uzmanının yanında, Kanunda ve Yönetmelikte belirtilen esas sorumluluklar saklı kalmak kaydıyla iş güvenliği uzmanına yardımcı olmak üzere, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip ve işyerinin tam süreli sigortalı çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı görevlendirmesi yapabilir.”
 

Melike A

Üye
TÜİSAG Üyesi
Merhaba,
İSG Katip sisteminde Yardımcı C Sözleşmeleri olarak göründüğümüzde, B sınıfı sınavına girmek için olması gereken gerekli gün sayısı birikmiş olur mu ?
 

Okan Bostan

Üye
TÜİSAG Üyesi
İSG Katip sistemine girdiğinizde gün sayısının işlediğini göreceksiniz. Bu da gün sayınız dolduğunda sınava girebileceğiniz anlamına gelir. benim bu şekilde giren arkadaşlarım oldu.
 

mertustun

Üye
TÜİSAG Üyesi
Sorumluluk farketmiyor. Hatta firmadaki asıl saha gözlem görevini üstlendiği için asıl uzmandan daha yüksek sorumluluğu var bile denebilir.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.