İş Güvenliği Hedefleri

Cansu Türk.

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 May 2022
Mesajlar
8
Tepki puanı
6
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar merhaba, iş güvenliği hedefleri nelerdir neler yazılabilir bunlarla ilgili elinde tablo vb. gibi bir doküman olan var ise paylaşabilir mi ?
 

mawitech

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
22 Haz 2015
Mesajlar
111
Tepki puanı
57
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
İş güvenliğinin hedefi; faaliyet gösterilen alanda yapılan iş esnasından meydana gelebilecek iş kazalarının riskini en aza indirmek,
çalışılan iş yeri ortamı sebebiyle meydana gelebilecek sağlık problemlerini önlemek ve işçi üzerinde oluşabilecek mesleki hastalıkların önüne geçilmesini sağlamaktır. Diğer bir deyiş ile anlatmak gerekirse, iş güvenliği; işçinin, işi bitirdikten sonraki ve başlamadan önceki sağlık durumunun aynı olmasını herhangi bir değişiklik yaşamamasını sağlamayı amaçlar. Bu koşulu sağlamak için uygulanması gereken iş güvenliği önlemleri çalışılan faaliyet alanlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Yalnızca, çok tehlikeli işlerde veya farklı bir şekilde ifade etmek gerekirse, ağır meslek gruplarında oluşabilecek iş kazalarına önlem almak için iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin uygulanması gerektiği yönündeki fikirler doğru değildir. Hayatın her alanında, her çalışma alanı ve meslek grubunda, iş sağlığı ve güvenliği, çalışanların sağlık problemleri yaşamasını önlemeyi ve daha verimli ve ekonomik bir çalışma alanı sağlamayı hedefleyen bir çalışmadır.

İş sağlığı ve güvenliği hedefleri" 0 İş kazası 0 meslek hastalığıdır".
 

Arif Saraydemir

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Mar 2016
Mesajlar
46
Tepki puanı
80
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
KSO .. seviyeden... seviyeye indirmek.
KAO .. seviyeden... seviyeye indirmek.
Tehlike/ramak kala bildirimi.. sayıda almak.
İSG eğitim hedefi (.... çalışana... saat)
Yılda ... sayıda İSG gözetimi yapmak.
İSG denetimlerinden ... puan almak.
Bunlar gibi çoğaltılabilir.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.