doğru..Tesbitiniz çok doğru. Bende şöyle katkıda bulunayım söylediklerinize; A sınıfı uzmanlar şöyle yada böyle bir yerlerde çalışıyorlardır. Yoksa nasıl A olabilirlerdi ki. IGU hizmeti vermiyorlar tabiki bende dahilim bu gruba. Neden IGU yapıpta en iyi ihtimalle IGU hizmeti vermeden aldıkları maaşa (fiyatlar çok aşağılarda ) risksiz işlerini bırakıpta riskli bir alanda çalışsınlarki. Arkadaşlar her fırsatta diyorum ki kendi bindiğimiz dalı kesmeyelim, her tehlike grubuna ve çalışan sayısına göre piyasada bir taban fiyat olsun kimse o fiyatın altına çalışmasın. Bu iş diğer işler gibi değil işin ucunda insan hayatı var ve yükümlülükleri var. Bu işi doğru dürüst yapanlar yapsın ve hakettiği ücreti alsın
Siz en iyisi gidin İngiliz muhipleri derneğine üye olun. İçiniz rahatlar.Ordan bişe çıkmaz.Kanun teklifini verenlerin isimlerine dikkat ederseniz...Ama mesele o değil:
yaklaşık 160.000 çok tehlikeli iş yeri var ama 150- 200 civarında denetim yapacak iş müfettişi var.rakamlar ortada denetim imkansız.Bir görev verseler 160.000 iş güvenliği uzmanlarına deseler ki "çıkın dolaşın İş Güvenliği konusuyla sınırlı olmak üzere 6331 uygulamayan takmayan işyerleri varsa bize bildirin" bak gör sen en fazla 3 gün içinde İGU lar her yere denetim için akın akın sorti yapar, sonra da nasıl düzelir piyasa.Ama maksat o değil zaten,maksat AB alışverişte görsün.Siz İşçilerin durumunun Hükümetin çok umurundamı zannediyorsunuz? Biz millet olarak zihniyet olarak çağın en az 300 yıl gerisindeyiz beyler bayanlar kabul edin bunu artık.Bizi yönetenleri zeka ve yeterlilik düzeylerine bakarak seçmediğimiz sürece daha da geriye gideceğiz.Geçen gün bir Belediye başkanı geldi işyerine baktım adamın tipine hareketlerine konuşmasına inanın midem bulandı.Lanet okudum seçim sistemimize."Yöneticilik" kriterlerimiz seviye anlamında Pakistanınkinden düşük.Biz nerde yaşıyoruz nasıl bir milletiz,nasıl bu hale düştük inanın anlamıyorum.İnanın Atatürk e bile kızmaya başladım artık,keşke kurtarmasaymış memleketi.Kimlerin eline kaldık.İngiltere Sömürgesi olsak şimdi Avustralya kadar kötü(!) olurduk.
bende 10 gün önce tuzla da bi osgb nin 5500tl + araç teklifini kabul etmedim ve B sınıfı bir uzmanım. ama gördüklerimden sonra (2000tl ye belgesini satan A sınıfı gibi....), acaba akıllı düşünürken deli köprüyü mü geçiyo diye düşünmeden edemiyor insan!Bazı arkadaşlar çok önemli birtakım noktaları sürekli atlıyor. Bakın mevcut A sınıfı uzmanların bir kısmı kamuda bir kısmıda özelde çalışıyor. Siz devlette çalışan bir memura gel sana ayda 10.000TL maaş vereyim deseniz bile genede özelde çalıştırımazsınız. Ben 3 yıl kamuda geçici personel olarak çalışıp ayrılmış bir kişiyim. Memurların hayatta önem verdiği en büyük şey garantidir. Özel sektördeki işlere bakış açıları; "bugün var yarın yok, patron beni işten atarsa ve ben sonra tekrar iş bulamazsam neyaparım" şeklindedir.
Buyüzden A sınıfının yarısı sizin kulvarınızda değil, bunu açıkça anlayın.
Öte yandan şuanda A sınıfı Uzman sayısı hala gerekenin çok altında. OSGB'ler yana yana çalışacak Uzman arıyorlar. Çünkü bakılacak okadar çok işyeri varki ellerindeki mevcut Uzmanların sayısı yetmiyor. Dikkat edilecek nokta, İşveren ve OSGB'ler doğal olarak maksimum kar elde edebilmek için minimum ücrete çalışan Uzmanı bulmaya çalışıyorlar ve bizlere komik paralarla ZARF atıyorlar.
Burdada herşey Kendinize olan Özgüveninizde yatıyıor. Bırakın işten anlamayan ve kendini yakmak isteyen arkadaşlar 2500TL'ye çalışsın. Kendini bilen ve sabırlı olan daima hakettiği parayı alır.
Bir örnekte ben vereyim. Geçen gün tandık bir OSGB sahibi ile konuştum. A sınıfı sınavına girdiğimi ve sınav sonucunu beklediğimi söyledim. Hayırlı olsun, başarılı olursan hemen gel çalışalım dedi. Olabilir ama rakam civarda olacak dedim. 2500TL veririz hemen dedi. Bende o paraya çalışacak adam anca kendisini ve işverenini yakar,birsüre sonrada kimse sizinle çalışmaz dedim. Çünkü okadar paraya ciddi bir çalışma yapılmayacağını anlattım gerekçeleri ile beraber. Nedese beğenirsiniz? "Bende senin denedim" dedi. Gelde ayda 6000TL + araba ile başla dedi.
Sonuç? Nasıl olsa işsizim diye 2500TL'ye atlamadım. Ben bunu haketmiyorum dedim. Eğer herkez bu şekilde bir yaklaşım içerisinde olursa yakında hakettiği rakamı alır. Onlar sizinle çalışmak zorunda, Başka çareleri yok. Onlar işletme açmışlar ve kapatmak istemezler. Ama siz zaten boştasınız ve kaybedeceğiniz birşey yok.
NOT: 8000TL + araba istedim ve sonucunu al gelde bakarız dedi. Kısmet...
ne alaka ? haaa ! ucuz kahramanlık muhabbeti anladım...Siz en iyisi gidin İngiliz muhipleri derneğine üye olun. İçiniz rahatlar.
Size katılıyorum.Bende aynı durumdayım. Hatta ben düşük ücretlede olsa iş bulmanın zor olduğunu düşünüyorum.Deneyim olmayıp direk C sınıfından A sınıfına geçen arkadaşlar bu deneyimsizlikle beraber, malesef çok düşük fiyatlarla da iş yapmakta.
Pars ellerine sağlık dirayetli olmak lazım tabii aynına benzer bir örneği bende yaşadım. N olursa olsun imzamızla nasıl bir riskin altına girmiş olduğumuzun farkında olmamız en önemlisidir.Bazı arkadaşlar çok önemli birtakım noktaları sürekli atlıyor. Bakın mevcut A sınıfı uzmanların bir kısmı kamuda bir kısmıda özelde çalışıyor. Siz devlette çalışan bir memura gel sana ayda 10.000TL maaş vereyim deseniz bile genede özelde çalıştırımazsınız. Ben 3 yıl kamuda geçici personel olarak çalışıp ayrılmış bir kişiyim. Memurların hayatta önem verdiği en büyük şey garantidir. Özel sektördeki işlere bakış açıları; "bugün var yarın yok, patron beni işten atarsa ve ben sonra tekrar iş bulamazsam neyaparım" şeklindedir.
Buyüzden A sınıfının yarısı sizin kulvarınızda değil, bunu açıkça anlayın.
Öte yandan şuanda A sınıfı Uzman sayısı hala gerekenin çok altında. OSGB'ler yana yana çalışacak Uzman arıyorlar. Çünkü bakılacak okadar çok işyeri varki ellerindeki mevcut Uzmanların sayısı yetmiyor. Dikkat edilecek nokta, İşveren ve OSGB'ler doğal olarak maksimum kar elde edebilmek için minimum ücrete çalışan Uzmanı bulmaya çalışıyorlar ve bizlere komik paralarla ZARF atıyorlar.
Burdada herşey Kendinize olan Özgüveninizde yatıyıor. Bırakın işten anlamayan ve kendini yakmak isteyen arkadaşlar 2500TL'ye çalışsın. Kendini bilen ve sabırlı olan daima hakettiği parayı alır.
Bir örnekte ben vereyim. Geçen gün tandık bir OSGB sahibi ile konuştum. A sınıfı sınavına girdiğimi ve sınav sonucunu beklediğimi söyledim. Hayırlı olsun, başarılı olursan hemen gel çalışalım dedi. Olabilir ama rakam civarda olacak dedim. 2500TL veririz hemen dedi. Bende o paraya çalışacak adam anca kendisini ve işverenini yakar,birsüre sonrada kimse sizinle çalışmaz dedim. Çünkü okadar paraya ciddi bir çalışma yapılmayacağını anlattım gerekçeleri ile beraber. Nedese beğenirsiniz? "Bende senin denedim" dedi. Gelde ayda 6000TL + araba ile başla dedi.
Sonuç? Nasıl olsa işsizim diye 2500TL'ye atlamadım. Ben bunu haketmiyorum dedim. Eğer herkez bu şekilde bir yaklaşım içerisinde olursa yakında hakettiği rakamı alır. Onlar sizinle çalışmak zorunda, Başka çareleri yok. Onlar işletme açmışlar ve kapatmak istemezler. Ama siz zaten boştasınız ve kaybedeceğiniz birşey yok.
NOT: 8000TL + araba istedim ve sonucunu al gelde bakarız dedi. Kısmet...
müfettiş sayısı (kamuda çalışan) denetleme için yetersiz.denetim sıklaşırsa işveren mecbur kalır
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.