Soru : Yardım-inşaat Projesinde Dış Cephe İşleri Yapan Firmada C Sınıfı Olarak Başlayacağım. Önerileriniz?

Can Yıldızlar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 May 2015
Mesajlar
49
Tepki puanı
25
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Herkese Merhabalar, Yardımınıza İhtiyacım Var. Geçen Sene C Sınıfı Sertifikamı Aldım Ve 1-2 Haftaya Kadar Şantiyede İşe Başlayacağım. Benin Sorumlu Olduğum, Yani Çalışıyor Olarak Görüneceğim Firma Dış Cephe İşini Yapıyor (Yani Taşeron Firmada Çalışıyor Olacağım) Proje 1 Senede Bitecek Olarak Düşünülüyor. Belgelerimi Verip Sözleşmeyi İmzalama Aşamasında Nelere Dikkat Etmeliyim? Sonra Proje Başladığında Şantiyeye İlk Adım Attığımdan İtibaren Neleri Yapmamı Önerirsiniz? İlk İş Ve Şantiye Ve İGU Deneyimim Olacak. Gerçekten Yardımlarınıza İhtiyacım Var.
 

AYHAN YÜZYIL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
12
Tepki puanı
4
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Egitimler önemli, İskele kontrolü inşaat muh.tarafından onaylat ve devamlı kontrol etmek gerek. Kkd önemli.
 

Rasim BAŞ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ağu 2014
Mesajlar
22
Tepki puanı
10
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
dış cephe iskelesi kurulup kurulmayacağına göre önlemlerde artıyor.kkd önemli , emniyet kemerleri çift lanyartlı olmalı ,şok emici kesin kullandırmalısın.Çalışma yapılırken ekipmanları iple ya da zincirle bir sabit noktaya bağlatman da yararına olur.Olur ki çekiç işçinin elinden kayarsa aşağıdan geçen birine gelebilir.Sürekli toolbox vermelisin ve kayıt altına almalısın.Çalışma bölgelerine uyarı levhaları da asman güzel olur.
 

eyüp döndü

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Haz 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
1)iskele için kesinlikle inşaat mühendisinden yazılı onay ve kuran firmadan statik hesapları
2) ne kadar bölğede bir topraklama yapılcağının hesabı yaptırılarak topraklamalar yapılmal
3) çalışma bölğesinin alt tarafı mümkün olduğunca geçişe kapatılmalı güvenlik şeritleriyle çevrelenmeli gerekli levhalar asılmalı
4)iskelenin üzerine gerekli levhalar asılmalı taşıyabileceği max yük miktarı ve uyarı levhaları
5)dikey yaşam hattı kullanılıyorsa her personele 1 yaşam hattı düşecek şekilde yaşam hattı çekilmeli ankrajların sağlamlığı kontrol edilmeli
6) yaşam hatlarında stoper bulunmalı personellere çift lanyardlı(+karabinalı) paraşüt tipi emniyet kemeri olmalı ve şok emici kullanılmalı(şok emicilerin açılma mesafesi göz önünde bulundurulmalı)
7)çalışan personellere daha hiç başlamadan çift lanyardın nasıl kullanılcagı ne işe yaradığı anlatılmalı nasıl geçiş yapılması gerektiği gösterilmeli tebliğ edilip imzalatılmalı
8) en az ankraj noktalarını,yaşam halatlarını,rüzgar hızını,emniyet kemerilerini,lanyardlarını,karabinalarını,stoperleri kontrolünün yapılmasını sağlatılmak için GÜNLÜK çalışma izin formu oluşturulmalı takibi yapılmalıdır.
9) toolboxlar verilmeli mevcut tehlike ve riskleri barındıracak konular seçilmeli kayıt altına alınmalı
aklıma gelen en asgari şeyler bunlar...
 

Can Yıldızlar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 May 2015
Mesajlar
49
Tepki puanı
25
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkürler, not aldım yazdıklarınızı, ilk iş ve şantiye tecrübem olması nedeniyle biraz heyecan var, inşallah 1-2 ay sonra bu acemiliği atlatırım.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.