Tehlikeli Işlerde Risk Analizi

shakan2351

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
17
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar kafama takılan ve piyasadaki arkadaşların genel davranış biçimini merak ettiğim bir konu var. mesela diyelim tehlikeli sınıf imalat yapan bir işyerinin elli kişiden az sayıda çalışanı var, patronun kafasına bir yerden sadece risk analizi yaptırması gerekliliği girmiş ve temmuzdan itibaren uzman çalıştırma zrunluluğu olduğunu kavrayamıyor. sadece risk analizi istiyor. yani aklı sıra böyle bir belge edinip yasal prosedürü sağlayacak. şimdi benim merak ettiğim, bu adamların isteğine hele temmuza bu kadar yaklaşmışken olumlu yanıt veren uzmanlar ve osgbler var mı, bunlara risk analizi yapıyorlar mı, yapıyorlarsa bu işin kendilerine olan riskini nasıl göze alıyorlar? yani tekrar gidip yapılan risk değerlendirmesinin üzerine riskin düşüp düşmediğine bakmıyorlar mı, bakmıyorlarsa attıkları imza kendi üzerlerinde bir risk oluştur muyor mu? ve bu riskleri ileriye dönük nasıl bir yaptırım oluşturabilir?
 

dilekaltinok

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Ocak 2012
Mesajlar
212
Tepki puanı
715
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Merhaba,
Yapılan risk analizine uzman imza atmadıysa herhangi bir sorumluluk ve yasal yükümlülük bildiremezsiniz.
Ama osgbden hizmet alındı ise o risk analizinde mutlaka osgbnin imzası olacağından sorumlu tutulabilir.
Siz gereken yönetmelik be yasalarla bildiriminizi yaparsınız, kabul eder yada etmez işverenin bileceği durumdur temmuz sonrası hizmet alma durumu.
Bence evet tarih bu kadar yakınken çok fazla olumlu yanıt ve ucuza kabul eden yerler ve kişiler bulunmakta.
 

mansurozturk

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
44
Tepki puanı
326
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Ben risk analizlerine imza atıyorum fakat destek elemanı olarak belirtiyorum kendimi. Burada destek elemanından destek almanın esprisi bana göre, işveren ve çalışanların göremeyecekleri riskleri profesyonel bir kişinin görmesini sağlamaktır. Risklerde mutlaka sorumlu kişi belirlenmelidir ve sorumlu kişi büyük ölçüde işverendir. Ben işyerinde bir tehlike ve buna bağlı riskleri tespit etmişim ve önlemlerini yazmışım, benim yetkili olmadığım bir işyerinde aldığım önlemleri uygulatma şansım yoktur. Bu yüzden risk analizine imza atmanın İSG uzmanına bir zararı olacağını düşünmüyorum. Bunlar kendi fikirlerim, düşüncelerim dir. Eğer bir yanlışım varsa ben de doğrusunu öğrenmek isterim.
 

metiner birkan

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Haz 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Meslek
İş Veren
BİR DANIŞMANLIK ŞİRKETİ İLE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMET SÖZLEŞMESİ YAPTIK
  1. BU DANIŞMANLIK ŞİRKETİNİN BU HİZMETİ YAPABİLMESİ İÇİN BİR BELGESİ OLMASI LAZIMMI?
  2. BİRİMLERİMİZDE GÖREVLENDİRDİĞİ İG VE İH NİN BÜTÜN ÖZLÜK HAKLARINI SÖZLEŞMEMİZE GÖRE KENDİSİNİN YATIRMASI GEREKMEKTEYKEN,E DEVLETTEN BAKILDIĞINDA BU KİŞİLERİN İÇ GÖREVLENDİRME OLARAK KAYITLARINI GÖRMEKTEYİM. BU KANUNEN YASAL MI? KENDİSİ BUNLARA SSK YAPMASA VE ÜCRET ÖDEMESE SORUMLULUK KİMİN ?
  3. DANIŞMANLIK ŞİRKETİ BU İŞLERİ YAPARKEN ÇALIŞMA BAKANLIĞINA BİZİM YERİMİZE NASIL BİR BİLDİRİM YAPMASI LAZIM ?
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.