Soru Bankası - Tehlike, Risk Ve Korunma Kavramları 10 Soruluk Değerlendirme Testi | TÜİSAG Forum | İSGforum | İSGfrm - İş Sağlığı,Güvenliği,Risk değerlendirme

Soru Bankası Tehlike, Risk Ve Korunma Kavramları 10 Soruluk Değerlendirme Testi

Konu, 'DSP Sınavına Hazırlık' kısmında Gamze tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. Gamze

    Gamze TÜİSAG Yönetim Yardımcısı Yönetim Yardımcısı



    Soruların cevapları en aşağıda yer almaktadır. Kopya çekmek yok ona göre ;)
    Kaç soruya doğru yanıt verdiğinizi belirtirseniz memnun olurum...

    1. Aşağıdakilerden hangisi işçi sağlığının esaslarından biri değildir?

    a) Bütün iş kollarında işçinin fiziksel, ruhsal ve sosyo-ekonomik bakımdan sağlığını en üst düzeye çıkarmak ve bunun devamını sağlamak
    b) Çalışma şartları ve kullanılan zararlı maddeler nedeni ile işçi sağlığının bozulmasını engellemek
    c) Etik değerlere bağlı kalmada kararlı olmak
    d) Her işçiyi kendi fiziksel ve ruhsal yapısına uygun işte çalıştırmak

    2. Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı ve Güvenliliği Yönetiminin temel görevlerinden biri değildir?

    a) Tehlikeleri tanımlamak
    b) Yönetmelik hazırlamak
    c) Her tehlike için riskin boyutunu tahmin etmek ve saptamak
    d) Riskin kabul edilebilir olup olmadığına karar vermek ve riski kontrol altına almak

    3. Aşağıdakilerden hangisi psikososyal risk etmenlerinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden biri değildir?

    a) Akıl sağlığı
    b) Sindirim sistemi bozuklukları
    c) Kalp ve dolaşım sistemi bozuklukları
    d) Solunum sistemi bozuklukları
    e) Enfeksiyon

    4. Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı ve Güvenliği alanında hizmet veren kuruluşlardan biri değildir?

    a) Dünya Sağlık Örgütü (WHO)
    b) Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma Topluluğu (OECD)
    c) İngiliz İş Hijyeni Derneği (BOHS)
    d) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)
    e) Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (OSHA)

    5. Aşağıdakilerden hangisi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda verilen tehlike tanımına uymaktadır?

    a) Çalışma ortamındaki veya çevredeki herhangi bir unsurun zarar verme potansiyelidir
    b) İş yerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya iş yerini etkileyebilecek zarar veya hasar verme potansiyelidir
    c) Bir etkinlik veya durumun yaratabileceği zarar verme potansiyelidir
    d) Kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme olasılığıdır
    e) Zarara uğrama ihtimalidir.

    6. Aşağıdakilerden hangisi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda verilen risk tanımına uymaktadır?

    a) Zarara uğrama tehlikesi
    b) Bir etkinlik veya durumun yaratabileceği tehlike olasılıklarının ve bunların doğurabileceği sonuçların birlikte irdelenmesinden ortaya çıkan değerlendirme
    c) Kazanç
    d) Kendini koruma güdüsü
    e) Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimali

    7. Aşağıdakilerden hangisi risk değerlendirme çalışmasının temel aşamalarından biri değildir?

    a) Tehlikeleri tanımlama
    b) Riskleri belirleme ve analiz etme
    c) Risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması
    d) Havalandırma planının hazırlanması
    e) Dokümantasyon

    8. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli durum tanımına uymaz?

    a) Kesme, bölme gibi işlemler gerektiren ve bıçak, testere gibi keskin aletlerle yapılan işler
    b) Pres, mengene gibi biçimlendirme aletleriyle gerçekleştirilen işler
    c) Sıcak ve soğuk, elektrik akımı, ses, ışık, radyasyon ve vibrasyon oluşturan ortamlar
    d) Ağır yük kaldırma gibi işlemler nedeniyle vücudu yoğun stres altına sokan işler
    e) Yüksekte çalışma sırasında emniyet kemerini takmamak

    9. Aşağıdakilerden hangisi tehlikeli davranış tanımına uymaz?

    a) Çalışma şartlarındaki risklerden haberdar olmamak ve bu nedenle tehlikeye kayıtsız kalmak
    b) Kişisel korucuların kullanımı ve önemi yönünde bilgi sahibi olmamak
    c) Koruyucusuz takım tezgâhını üretim bandında tutmaya devam etmek
    d) Makine koruyucuları yönünde bilgi sahibi olmamak
    e) Heyecanlı veya aceleci olmak

    10. Aşağıdakilerden hangisi önleme eylemini geliştirip güçlendirecek stratejik değişikliklerden değildir?

    a) Çalışanın korunmasını amaçlayan politikalarda kapsamlı değişiklikler
    b) İş izinleri düzenlemek
    c) Yeni standartlar hazırlamak
    d) Yönergeler hazırlamak
    e) Yeni yasal düzenlemeler hazırlamak


    1.C 2.B 3.E 4.B 5.B 6.E 7.D 8.E 9.C 10.B


     
    Merve suren, asuman aslan, Damla.Duru ve 8 kişi daha buna teşekkür etti.
  2. ismail keklik

    ismail keklik TÜİSAG Üyesi

    7 doğru

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  3. Ysmn Tuna

    Ysmn Tuna TÜİSAG Üyesi

    7 doğru

       

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  4. 9 doğru

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  5. AltınOran

    AltınOran TÜİSAG Üyesi

    6

       

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  6. İşGüvUzman

    İşGüvUzman TÜİSAG Üyesi

    9 doğru ama 6. soru sanki biraz irdelenmeli derim.

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  7. 10 doğru çözünce baya heyecanlanmıştım ama önce çözdüğüm bir testmiş :)))




     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  8. Gamze

    Gamze TÜİSAG Yönetim Yardımcısı Yönetim Yardımcısı

    Türkan Hanım ilk çözdüğünüzde de 1 yanlışınız varmış zaten, bu da güzel ;)



     
  9. abdulvahap gülezgin

    abdulvahap gülezgin TÜİSAG Üyesi

    9 +
    1 boş

       

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  10. Gamze

    Gamze TÜİSAG Yönetim Yardımcısı Yönetim Yardımcısı

    Boş olmaz Abdulvahap Bey. Sınavda yanlış doğruyu götürmüyor. :)
    Direk doğru cevap verilen soru sayısı üzerinden puanınız hesaplanıyor.



     
    abdulvahap gülezgin bu yazıya teşekkür etti.
  11. abdulvahap gülezgin

    abdulvahap gülezgin TÜİSAG Üyesi

    ;)bir soruda tereddüt oldu yanlış yerine boş bırakmayı tercih ettim.



     
    Nikola Tesla, NeşeB ve Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  12. Adem YAŞAR

    Adem YAŞAR TÜİSAG Üyesi

    Hım şöyle bir baktım 8 doğrum var 2 yanlışımda soruyu detaylı okuyamadığımdan

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  13. sorularla daha önce karşılaşmış olmama rağmen 9 doğru :((




     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  14. buketdemir

    buketdemir TÜİSAG Üyesi

    10 doğru :)

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  15. abdulvahap gülezgin

    abdulvahap gülezgin TÜİSAG Üyesi

    :alkış:




     
  16. ipek kapıcı

    ipek kapıcı TÜİSAG Üyesi

    9

     
    abdulvahap gülezgin ve Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  17. MURAT AŞKAR

    MURAT AŞKAR TÜİSAG Üyesi

    10 doğru

     
    abdulvahap gülezgin ve Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  18. gamze Mağol

    gamze Mağol TÜİSAG Üyesi

    8 Doğru

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  19. GÖKMEN_0421

    GÖKMEN_0421 TÜİSAG Üyesi

    10

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
  20. frdrn

    frdrn TÜİSAG Üyesi

    8 doğru

     
    Gamze bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica