Bilgi : Tarım Ve Ormancılıkta Ergonomi Ve Iş Güvenliği

  • Konbuyu başlatan izmir
  • Başlangıç tarihi
I

izmir

Guest
1.Tarım ve Ormancılıkta Ergonomi ve İş Güvenliği Çalıştayı İzmir’de düzenlendi.
tarim_ormancilik_calistay_2_kck.jpg
1.Tarım ve Ormancılıkta Ergonomi ve İş Güvenliği Çalıştayı, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektör ve basından gelenlerin katılımıyla 16 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Çalıştayın amacı, tüm dünyada önemini her geçen gün arttıran “İş Güvenliği” kavramının, özellikle ülkemizin lokomotif sektörü olan tarım ve tarıma dayalı sanayi açısından daha önemli ve uygulanabilir hale gelmesidir. Bu farkındalıkla Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü tarafından başlatılan çalışma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün desteği ile olgunlaştırılmış ve alanında yapılan ilk çalıştay olmasına rağmen geniş katılımlı bir kongre havasında gerçekleşmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden, İSG Uzmanı Nihat Eğri ve İSG Uzmanı İsmail Çelik tarafından temsil edilmiştir.

tarim_ormancilik_calistay_1_kck.jpg

Çalışmada üç temel konu ele alınmıştır. Bu konular;· Tarım ve Ormancılıkta Ergonomi ve İş Güvenliği Uygulamaları· Ergonomi ve İş güvenliğinde Bilgi Üretim Yöntemleri ve Güncel Bilgiye Ulaşmada Yaşanan Sıkıntılar· Ergonomi ve İş Güvenliğinde Yasal Zorunluluklar ve Yeni İş Kanunu başlıkları altında tartışılmıştır.
Tarım ve Ormancılıkta Ergonomi ve İş Güvenliği Uygulamaları konusunda yapılan görüşmelerde özellikle tarımsal sigorta uygulamaları, tarımda kadının daha öncelikli ele alınmasının gerekliliği, tarım makinalarında koruyucu donanım kullanımının desteklenmesi başlıkları işlenmiş ve güncel uygulamalardan bahsedilmiştir. Bu konuda İSGÜM faaliyetleri, diğer bakanlıklarla bu alanda yapılan faaliyetler de kapsamlı olarak tanıtılmıştır.
Ergonomi ve İş güvenliğinde Bilgi Üretim Yöntemleri ve Güncel Bilgiye Ulaşmada Yaşanan Sıkıntılar konusunda yapılan görüşmelerde özellikle bu konuda doğru veri toplama, doğru veriye ulaşma ve hangi verinin kimin tarafından toplandığının bilinmemesi her şeyden önce bildirim yapanın olayı bilerek (hukuki sorumluluk çekincesiyle) ve bilinçsiz olarak karartması ele alınmıştır.
Ergonomi ve İş Güvenliğinde Yasal Zorunluluklar ve Yeni İş Kanunu konusunda yapılan görüşmelerde öncelikle hazırlanmakta olan ve iş güvenliği kanunun getirdiği yenilikler ve yeni düzenlemeler hakkında ilgili Bakanlık yetkilisi tarafından bilgi verilmiştir. İş güvenliği konusunda terminolojik olarak yeterli çalışma olmadığı, bu çalışmaların yapılmasının gerekliliği vurgulanmıştır. Bu oturumda yeni iş güvenliği kanunuyla cezai yaptırımların neler olacağı özetle aktarılmıştır.

www.isgüm.com.tr
 

ISG-isg

ISGfrm Çalışma Birimi
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
919
Tepki puanı
4,435
Meslek
Uzman (C)
bu dökümandan başka bir paylaşım var mıdır?
 

BOZZZ

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 May 2013
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (C)
Tarıma yönelik ilçe ve beldelerdeki sulama birliklerine 6331 sayılı kanun kapsamında 50 ve üzeri işçi çalıştırıyorsa iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu başladı mı? ve tehlike sınıfı olarak hangi sınıfta bilgisi olan var mı?
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.