Soğan Kabuğunun Bilinmeyen Faydaları

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,096
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Cilt sağlığı için birebir

Araştırmalar, soğanın kahverengi dış kabuğunun antioksidan, lif ve flavanoid bakımından zengin olduğunu gösteriyor. Soğanın dış kabuğu bu özellikleriyle cilt sağlığı bakımından eşsiz bir kaynak.
 
Numeko Safety İş Güvenliği Ekipmanları

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,096
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Damar tıkanıklığı ve hipertansiyon sorununuz varsa…

Bundan sonra soğan kabuklarını daha bir özenle saklamalısınız. Soğan kabuğu içeriğindeki kuersetin sayesinde damar tıkanıklığını ve hipertansiyonu azaltıcı etkiye sahip. Bunların yanı sıra, soğan kabuğu kanser önleyici, antibakteriyel ve anti mantar bileşenler bakımından da oldukça zengin.
 

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,096
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Beslenmenizde soğan kabuğuna yer vermek hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor

Kalp ve damar hastalıkları (kardiyovasküler hastalıklar), kolon kanseri, obezite, Tip 2 diyabet, sindirim sistemi problemleri
 

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,096
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Kan akışınızı düzenleyecek bir çaya ne dersiniz?

Hazırlanışı oldukça zahmetsiz olan bu çay, aynı zamanda harika bir detoks içeceğidir. Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz. Maksimum etki için yatmadan önce içilmesi öneriliyor.
 

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,096
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
5
Besin değeri yüksek lifler kanserle savaşıyor

Soğan kabuğunun içerdiği yüksek lifler takviye edici gıda olarak paha biçilemez. Bu lifler, bağırsaklarda biriken toksinin atılmasına yardımcı olarak, vücudun pH dengesinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Toksinlerden arınmış bağırsaklarda tümör hücrelerinin oluşumu ve gelişimi önleniyor. Ancak, hamile kadınların ve emziren annelerin soğan kabuğunu kullanması önerilmiyor.
 

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,096
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Soğan kabukları yemeklerde nasıl kullanılır?

Soğan kabuğunu doğrudan yemek pek iştah açıcı olmadığı için çorbalarınızda veya yemeklerinizde kullanmak en güzeli. Yıkadığınız soğan kabuklarını ufak parçalar halinde atıp yiyerek veya büyük parçalar halinde atıp daha sonra içinden çıkartarak kullanabilirsiniz.
 
Üst

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.