Soru Otellerde İş Sağlığı Ve İş Güvenliği

Konu, 'Konaklama Sektöründe İSG Uygulamaları' kısmında fizik1907 tarafından paylaşıldı.

Sayfayı Paylaş

  1. ceylanhatipoglu

    ceylanhatipoglu TÜİSAG Üyesi



    Peki bireysel olarak calisabilirmiyim yani sozlesme yapmak icin herhangi bir sirkete OSGB ye v.s bagli olmam gerekirmi isgkatip sistemi uzerinden otel beni secebilirmi


     
  2. mekabe

    mekabe TÜİSAG Üyesi



    Ekteki Yönerge yi dikkatle incelemenizi
    Ve buna göre hareket etmenizi öneririm
    Tüm sorunlarınızın cevabı burada olacak gibime geliyor.
    Saygılarımla,
    Ekteki Yönerge yi dikkatle incelemenizi
    Ve buna göre hareket etmenizi öneririm
    Tüm sorunlarınızın cevabı burada olacak gibime geliyor.
    Saygılarımla,

     

    Ekli Dosyalar:

    alibey bu yazıya teşekkür etti.
  3. ozsandilaraa

    ozsandilaraa TÜİSAG Üyesi

    mehmet bey bende yeni c uzmanım bir otele bakıcam neler yapmam lazım bilgilerinizi benimle paylaşabilirmisiniz

       

     
  4. Seyit GÜVENÇ

    Seyit GÜVENÇ TÜİSAG Üyesi

    Herhangi bir OSGB'ye bağlı olmanıza gerek yok. Otel işletmecisinin sizi İSG-KATİP üzerinden ataması yeterli. Ayrıca tam zamanlı veya yarım zamanlı çalıştırma tamamen işletmenin insiyatifinde olan bir tercihtir. Yönetmelikte belirtilen kişi sayıları zorunluluk hallerini işaret eder.

     
  5. katre ulusoy

    katre ulusoy TÜİSAG Üyesi

    Mahmut Bey Merhabalar,
    Elinizde oteller için yapılmış yangın risk analizi varmıdır.Paylaşabilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler.

       

     
  6. mekabe

    mekabe TÜİSAG Üyesi

    Fikir vermesi için ilgili bölümlerini incelemek üzere iki adet gönderiyorum.
    Elbette üzerinde biraz çalışılması gerekiyor;

     

    Ekli Dosyalar:

    sevdayılmaz bu yazıya teşekkür etti.
  7. katre ulusoy

    katre ulusoy TÜİSAG Üyesi

    Çok teşekkür ederim.İyi Çalışmalar




     
  8. mekabe

    mekabe TÜİSAG Üyesi

    Rica ederim, iyi çalışmalar..



     
  9. Özlem Akarlı

    Özlem Akarlı TÜİSAG Üyesi

    Otel mutfak risk değerlendirmenize ilave olarak mutfak bölümünde ,
    1- pişirme üniteleri üst kısmında otomatik davlumbaz söndürme sistemlerinin bulunup bulunmadığı ( BYKHY göre 100 ve üzeri sayıda yemek üreten işletmeler için zorunludur ama ben şahsen pişirme olan alanlarda sayıya takılmadan olması gerektiğini savunuyorum ) Yangın battaniyesi olup olmaması
    2- Doğalgaz kullanılıyor ise doğalgaz algılama dedektörlerinin olup olmadığı ve acil gaz kesme vanasının yerinin tanımlı olup olmadığı ve çalışanlar tarafından bilinip bilinmediği
    3- Yanıcı kimyasal maddelerin özellikle yangına dayanıklı özel dolaplarda muhafaza edilmesi , tüm kimyasalların kuru ve serin yerde ve kimyasal malzeme depolama indeksine uygun şekilde depolanması önemlidir.
    4- Yangın algılama ve söndürme sistemlerinin periyodik kontrolleri ( tüp, dedektör, dolap, sprint , davlumbaz söndürme sistemi vb )
    5- İşletme genelinde yer alan tüm periyodik kontrolleri yazmalısınız ( elektrik tesisatı, topraklama, havalandırma, kaldırma araçları , translapet , basınçlı kaplar vb)
    6- Mutfak zeminlerinin kayma derecesini ölçtürünüz ve kaymaya karşı durumunu raporlayınız biliyoruzki istediğimiz öncelikle zeminin kayma riskini kökten çözmektir terlik vb KKD olarak en son çözümdür. Zemin sürtünme katsayısı ölçülerek mevcut durumu ileten firmalar mevcuttur.
    7- Aynı konu otelde spa vb varsa bu alanlarda havuz, sauna vb kenarları içinde geçerlidir.
    Kolaylıklar diliyorum, başarılar ,

       

     
    mekabe bu yazıya teşekkür etti.
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş



Yandex.Metrica