Duyuru : İşyeri Hekimliği Ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’na Katılmaya 139 Bin 231 Aday Hak Kazandı

Gamze

TÜİSAG Yönetim Yardımcısı
Yönetim Yard.
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
3,283
Tepki puanı
3,334
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI’NA KATILMAYA 139 BİN 231 ADAY HAK KAZANDI

Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması için işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli istihdam etmeleri bir zorunluluk haline geldi. Her geçen gün artan bu ihtiyaç, kendini iş sağlığı ve güvenliği alanında geliştirmek isteyen adaylar için de önemli bir fırsat yarattı. Aynı zamanda eğitim programını tamamlayan adayların girebileceği sınav sayısı sınırlamasının kaldırılması ile sınava girmeye hak kazanan kişi sayısında rekor seviyeler gözlendi. Sınava girmeye toplam 139 bin 231 aday hak kazandı.

TÜM İŞLETMELER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİ ALMAKLA YÜKÜMLÜ

Türkiye’nin sanayileşmesi ve büyümesi her geçen gün artıyor. Yapılan mevzuat değişiklikleri ile; tüm işletmeler, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla ve bu alanda çalışan profesyonel personel istihdam etmekle yükümlü hale geldi. Bu durum, iş sağlığı ve güvenliği uzmanına olan ihtiyacı artırdı.

REKOR SAYIDA BAŞVURU

Daha önceki dönemlerde ortalama 100 bin kişinin başvurduğu sınava, bu yılın ikinci dönemi için yoğun ilgi gösterildi.

Önümüzdeki ay düzenlenecek 2’inci Dönem İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’na girmeye toplam 139 bin 231 aday hak kazandı. Bu kapsamda; A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için bin 602, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için 10 bin 640, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı için 83 bin 588, İşyeri Hekimliği için 19 bin 3 ve diğer hizmetlerde çalışacak sağlık personeli olmak için 24 bin 398 aday sınava girmeye hak kazandı.

DAHA HUZURLU VE VERİMLİ BİR İŞYERİ İÇİN ÖNCELİK

Bu alanda görev yapacak profesyonellerin sayısının artması, güvenlik kültürünün topluma aşılanmasında önemli bir etken olarak ortaya çıkıyor. İşyerlerinin iş güvenliği uzmanı istihdam etmesi, daha huzurlu, çalışanların daha mutlu ve işletmelerin daha verimli olabilmesi için de bir öncelik olarak görülüyor.

Kaynak: İSGGM
 

trapezuslu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
633
Tepki puanı
456
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Artık tüm iş kazaları önlenir! Trajikomik bir topluluk olduk, kafamızı kuma görünce tüm sorunları halledilmiş sanıyoruz. Çok fena.
 

aragon34

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
78
Tepki puanı
80
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Bu sayılar üniversite mezunu genç işsizlik oranının ne kadar yüksek olduğunun ispatıdır. Neredeyse tüm ülke iş güvenliği uzmanı olacak. Uzman arzındaki kontrolsüz artış; niteliksizliğe, işsizliğe ve ücretlerin düşmesine neden oldu. Yakın zamanda "atanamayan" uzmanların durumunu konuşuyor olacağız. İş bulurum umuduyla zamanını ve parasın harcayarak uzman olan, asıl mesleklerini yapamayan gençler hayal kırıklığına uğruyorlar. Bakanlık sınav takvimini gözden geçirmeli ve yeni sınavlar açmamalıdır.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.